KİTVAK yeni konukevi ile hasta yakınlarının yanında

 KEMİK İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı;, Ege Üniversitesi’nde Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi ile KİT-VAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi kampüsünde yaptırdığı 3’üncü büyük eseri KİT-VAK Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’ni yarın hizmete açıyor.

Haberin Devamı

 

Bu üç büyük projenin hayata geçirilmesinde en büyük emek ve pay sahiplerinden biri şüphesiz KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul...

HAYATTAKİ İKİ DEĞERİM AİLEM VE KİT-VAK
- Sizi biraz tanıyabilir miyiz?
- Burdurlu’yum, Eskişehir İ.T.İ. Akademisi mezunuyum. Mezuniyetin ardından Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörü olarak çalışmaya başladım, sonrasında mali müşavir olarak serbest çalışma hayatına atıldım. DEÜ Maliye Yüksek Okulu ve Maliye Meslek Lisesi’nde yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yaptım. 1991’den bu yana yeminli mali müşavir olarak çalışıyorum. İşim elbette önemli, ancak benim için çok daha önemli iki değer, iki aile var. Biri eşim Hayat, oğlum Yiğit, kızım Selcan, damadım Barış ve torunlarım Duru ile Deniz, diğeri de KİT-VAK. Ailem ve KİT-VAK, mutlulukla, huzurla eş anlamlı. Vakıf benim 3’üncü çocuğum. Nasıl çocuklarınız için çalışır, çabalarsınız, yeri gelir sevinir, üzülürsünüz, meraklanırsınız, gurur duyar, kimi zaman endişelenirsiniz. KİT-VAK da benim için öyle. En az çocuklarım kadar değer verdiğim, üzerine titrediğim, çocuklarım gibi sevdiğim bir varlıktır benim için KİT-VAK. KİT-VAK yaptığı hizmetlerle yalnız İzmir’de değil, Türkiye’de de tanınan ve marka olmuş bir vakıftır.

Haberin Devamı

KİTVAK yeni konukevi ile hasta yakınlarının yanında

EKONOMİK GÜCÜ OLMAYAN HASTALARIN YANINDA
- KİT-VAK hayatınıza nasıl girdi?
- KİT-VAK’ın kurucuları arasındaydım. O günden bugüne vakıfta gerek denetim, gerekse yönetim kurulu üyesi olarak fiilen görev aldım. 2008’den bu yana da yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyorum. Bizler, kanser hastası çocukları düşünerek bir hastane kurmak hayaliyle, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan öncülüğünde, 1991 yılında yola çıktık. KİT-DER adıyla başlayan serüvenimiz,1996’dan bu yana vakıf olarak, KİT-VAK çatısı altında devam ediyor. Yol arkadaşlarımız; inancımız, sevgimiz, umudumuz, hayırseverlerimiz ve bağışçılarımız. Çok şükür hayallerimiz birer birer gerçek oluyor... Yönetim Kurulu Başkan Vekili A. Yıldızay Ateşdağlı, Sayman Engin Cankeş, Yönetim Kurulu Üyelerimiz A. İklil Ulueren, Nesrin Coşkun, Serdar Dedeoğlu ve Maksude Kılınç ile birlikte üçüncü dönemimiz ve biz bu süreçte iki konukevini ekonomik gücü olmayan hasta ve hasta yakınlarının hizmetine sunabilmenin büyük gururunu yaşıyoruz. Elbette ki bu gururu yaşamamızda icra kurulumuzun üyeleri, vakfımıza gönül verenler, maddi manevi destek olan tüm hayırseverlerimizin payı var. Hepsine minnettarız.

Haberin Devamı

KİTVAK yeni konukevi ile hasta yakınlarının yanında

13 YILDA ÜÇ BÜYÜK PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK
- 2004-2017 arasında üç büyük proje? Biraz bahseder misiniz?
- 2004’de Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ni, vakfımızın ilk ve en büyük eseri olarak hizmete açtık. 45 oda ve 55 yataklı. Hastane bugün aynı anda 6-7 hastaya ilik nakli, günde 50-60 hastaya ayakta kemoterapi olmak üzere yılda 45 bin hastaya hizmet veriyor. Ardından gündeme konukevi projesi geldi. Özellikle soğuk, yağışlı havalarda hastane bahçelerinde, varsa otomobillerin içinde ya da hastane koridor ve merdivenlerinde pek çok hasta yakının gecelediğine, perişanlığına tanık olmayan var mı? Bu projenin amacı ekonomik gücü olmayan, hastasına da yakın olmak zorunda olan hasta yakınlarının temiz, sıcacık bir ortamda barınmasını sağlamaktı. Bir fikirdi projelendirildi ve Ekim 2011’de 40 oda 102 yatakla hizmete açıldı. Çok önemli bir ihtiyacı karşıladığımızı orada kalan hasta ve yakınlarından duymak bizi tahmin edemeyeceğiniz kadar çok mutlu ediyor.
- Peki üçüncü proje?
- Konukevimizi açtığımız gün ikincisi gündeme geldi. Böyle büyük bir projeden sonra yeni bir projeyle hayırseverlerin karşısına çıkmak, yine destek beklemek gerçekten uykularımızı kaçıran bir durumdu. Bir önceki projede yaşanan sıkıntılar bir kez daha belki katlanarak karşımıza çıkacaktı. Çıktı da, ama biz yılmadık vakfımıza gönül verenler de, hayırseverlerimiz de ‘biraz nefes alalım’ demediler. Küçük büyük, maddi manevi desteklerini esirgemediler. ikinci konukevimiz de “ya bitiremezsek” kaygılarıyla dolu bir sürecin sonunda tamamlandı. Kısmetse yarın hizmete açıyoruz. Bunun heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 41 oda 82 yataklı konukevimizde diğerinde olduğu gibi çocuk oyun odası, kütüphane ve kafeterya var. Bunlar da hayırsever katkılarıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

KİTVAK yeni konukevi ile hasta yakınlarının yanında

BU PROJE HAYIRSEVER SANCAK AİLESİ İLE TAMAMLANDI
- Deneyimli de olsanız projeleriniz ciddi paralara dayanıyor, üstelik bunları da bağış olarak bulmak zorundasınız. Ne tür zorluklar yaşadınız?
- Bu binanın temellerini 2013’de attık. Bağış bulmakta güçlük çektiğimiz, işin bürokrasisinin bizi çok yorduğu hatta bağış bulamadığımız için inşaatın durduğu, çok tasalandığımız zamanlar oldu. Ancak, “Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez” derler ya, öyle de oldu. Ege Üniversitesi’nde konukevimizi yaparken tıkandığımız noktada imdadımıza merhum Kaya Tuncer yetişti. Kendisini her zaman rahmet ve şükranla anıyoruz. Yarın açılışını yapacağımız DEÜ Hastanesi’ndeki konukevimizin yapımı sürerken yine aynı sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Yine kapıları çaldık. Yönetim ve icra inşaatı tamamlayacak parayı bulabilmek için çabalıyor ama maliyetler yüksek, ciddi para gerekli. İşte bu noktada can suyu hayırsever iş adamı Mesut Sancak’tan geldi. Folkart’tan binayı bitirmek adına, önemli ölçüde ilerleyebileceğimiz bir bağış aldık, hızlandık. Ardından yine bir bağışta daha bulundular ve ikinci konukevimizi tamamladık. Bir süre önce ağabeyi Abdulrezzak Sancak vefat etmişti. Ağabeylerinin isminin KİT-VAK Konukevi’nde yaşatılmasını arzu ettiler. Yarın hizmete açacağımız “KİT-VAK- Abdulrezzak Sancak Konukevi”nin burada kalacak hasta ve yakınlarına sıcak yuva olmasını diliyoruz. Tüm İzmirlileri de açılışımıza bekliyoruz.

Haberin Devamı

BÜYÜK, KÜÇÜK, HER DESTEĞE AÇIĞIZ
- Size destek olmak isteyenler bunu nasıl yapabilir?
- Biz hepimiz her zaman umut ve desteğin kanseri de iyileştireceğine olan inancımızla, var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bilindiği gibi biz Vakıf olarak binaları bağışlarla yaptırıyor, ilgili kurumlara hibe ediyoruz. Ama elimiz sürekli üstlerinde. Hem amacına uygun hizmet vermede hem de sürekliliğinde, ihtiyaç anında gerekli destekleri veriyoruz. Konukevlerimizde konaklama ücreti devlet konukevleri tarifesinin en alt seviyesinden olmasına karşın zaman zaman bunu da ödeyemeyecek kişiler çıkabiliyor. O zaman devreye ‘askıda oda’ hesabımız giriyor. Hayırseverlerimiz bu hesaba para yatırarak, burada kalan ihtiyaç sahiplerinin geceleme ücretlerini karşılayabiliyorlar. Son olarak KİT-VAK’a güvenerek projelerine maddi manevi destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Haberin Devamı

Bağışlarınız için:
Halk Bankası Konak – İzmir Şubesi – Hesap No :16000008 IBAN TR74 0001 2009 7340 0016 0000 08
Askıda Oda:
Halkbank Konak - İzmir Şubesi
Şube Kodu: 0734
Hesap No: 16000083
Iban No: TR86 0001 2009 7340 0016 0000 83
Vakfımız, Bakanlar Kurulu’nun 16.11.2000 gün, 2000-1862 sayılı kararıyla vergiden muaftır.

Yazarın Tüm Yazıları