Karınızı dövebilirsiniz ama öpemezsiniz

Maalesef iki yüzlüyüz...

Haberin Devamı


Toplum içinde karınızı dövebilir, sövebilir, kötü davranabilirsiniz. Biz karışamayız, aile meselesi... Geleneklerimiz, göreneklerimiz böyle diyor. Aile içi mesele, kol kırılır yen içinde kalır. Karışmak bize düşmez.
Amaaa, toplum içinde karınızı severseniz, sevgi gösterirseniz haşa öperseniz işte o zaman bu aile meselesi olamaz. Toplumun ahlakı söz konusu. Biz bal gibi karışırız. Çoluğumuz çocuğumuz var.
Maazallah ya çocuklarımız sevgiye, aşka, birbirine sevgi göstermeye özenirse! Ya o sevginin iyileştirici gücüyle gözleri açılır da çirkinliklerimizi fark ederlerse!
Başımıza taş yağar sonra...
Ama şiddete, dövmeye, sövmeye her daim özendirilebilirler. Bunda sorun yok.
O yüzden biz sevginin olduğu her şeye karışabiliriz. Çünkü habire sevgiden, iyilikten, güzellikten bahsetsek de aslında, temelde sevgiye, güzelliğe karşıyız ve düşmanız.
Çok iki yüzlüyüz çoook... Kesin bilgi. Yayabilirsiniz.

-----------------------------

İzmir turuncuya boyanacak

Haberin Devamı

Son 5 yılda 1.500 kadının öldürüldüğü ve her iki kadından birinin fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığı ülkemizde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve gerekli yasaların yapılması için bir kamuoyu oluşturmak adına yapılan bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, 25 Kasım – 10 Aralık tarihlerini toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve bu konuda farkındalık yaratma günleri olarak belirledi ve ‘Dünyayı Turuncuya Boya’ sloganıyla bir kampanya başlattı. Tabii, İzmir ve İzmirliler de bu çağrıya kayıtsız kalmadı.
İzmir’in sesini duyurmak için kurulan sivil inisiyatif İzmir’i Turuncuya Boya Platformu, Sabancı Üniversitesi İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Borsası, Göztepe Spor Kulübü, Karşıyaka Spor Kulübü tarafından da destekleniyor.

TURUNCU GİYEN ERKEKLER

25 Kasım’da başlayacak ve 16 gün sürecek kampanya boyunca tüm İzmirlilerden, balkonlarını, binalarını, dükkanlarını, restoranlarını ve kafelerini turuncu ışıklandırmaları, turuncu bayraklar ve balonlarla süslemeleri, kampanyayı sosyal medya hesaplarında paylaşmaları, arabalarına turuncu kurdele takmalarını isteyen platformun en büyük etkinliği ise 10 Aralık’ta saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak yürüyüş olacak.
Umarım bu yürüyüşte sadece kadınlar değil, turuncu giymiş erkekler de bizlerle kolkola yürür...

Yazarın Tüm Yazıları