Washington’ta bayram kutlaması

 YURT dışında yaşarken ülkemizdeki kültürel etkinliklerden uzak kalıyoruz. O nedenle düzenlenen her organizasyon büyük önem taşıyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz hafta Amerika’nın Arlington şehrinde yapıldı. Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen ‘Dinler Kutlaması’ etkinliğini duyunca hemen katılmaya karar verdim. Arlington Demokrat Parti Dinler Topluluğunu’nun düzenlediği etkinliğin benim için bir başka özelliği, düzenleyen ekibin başında Türk-Amerikan Fatima Argun’un bulunmasıydı.

Haberin Devamı


Uzun yıllardır Amerikan sivil toplum çalışmalarında önemli görevler üstlenen Argun, bu etkinlikte üç semavi dinin mensuplarını bir araya getirdi. Üç farklı kadın dini kanaat önderinin konuşmalar yaptığı etkinlikte Kurban Bayramı’nın anlamı ve dinlerin kültürek hayata etkileri konuşuldu. Amerikalı Kongre Üyesi Don Beyer’ın da konuşma yaptığı etkinlik sonrasında İslam geleneklerine uygun yemekler servis edildi ve müzikler dinlendi.
Her dine, kültüre ve etnik kimliğe saygı göstermeyi ve varlığını sürdürmesi için gereken şartları yerine getirmeyi toplumsal varlığının ana unsuru haline getirmiş olan Amerikan kültürünün bu konudaki hassasiyetinin önemli olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak biz ülkesi ve geleneklerinden kilometrelerce uzakta bulunanlar için bu buluşma çok mutluluk verici bir etkinlik oldu.

Yazarın Tüm Yazıları