Türk Amerikalılar siyasete hazırlanıyor

AMERİKA’da yaşayan çok farklı etnik gruplar ülkenin geleceğinde daha fazla söz sahibi olmak ve kendi gruplarının yaşam şartlarını daha iyi duruma getirmek için siyasi aktivitelerde yer almaya ve bunu destekleyecek lobi faaliyetlerinde bulunmaya büyük özen gösteriyorlar.

Haberin Devamı

 

Geçtiğimiz günlerde Türk -Amerikalıların düzenlendiği böyle bir etkinliğe katıldım. 2019 yılında Türk-Amerikan Koalisyonu tarafından düzenlenen ilk Türk -Amerikalı Kadınlar Konferansı’nın başarısı üzerine bu yıl Türk- Amerikalı Kadınlar Ulusal Koalisyonu sponsorluğunda bir toplantı yapıldı. Kentucky eyaletinde düzenlenen bu toplantıya özellikle Amerika’da siyasi hayata atılan, atılmayı planlayan Türk-Amerikalı kadınlar katıldı.

ÖZELLİKLE KADINLAR
Bu ülkede yaşayan tüm etnik gruplar, müthiş bir kenetlenme becerisi göstererek çoktan siyaset sahnesinde yerlerini almış. Özellikle Türk -Amerikalı kadınların siyasette yer alması son derece ciddiye alınacak ve üzerinde çalışılacak bir konu. Bu nedenle, 29 Ekim 2020’de kurulan Türk- Amerikalı Kadınlar Ulusal Koalisyonu’nun önemli bir misyon üstlendiğini düşünüyorum. Kuruluş amaçlarını eğitim, politik etkinlikler ve politik destek olarak belirleyen Koalisyon, Amerika’daki politik sistem üzerine bilgilendirme yapmasının yanı sıra kongre üyeleri ile biraraya gelerek Türk toplumunu tanıtmak ve olumlu ilişkiler kurulmasını sağlamayı da görev edinmiş. Amerika’nın Kentucky eyaletinde düzenlenen toplantıya İzmir’den Adana’ya Türkiye’nin birçok yerinden Amerika’ya göç ederek türlü mücadelelerle burada var olmayı başaran, şimdi de siyaset hayatında Türk-Amerikan kimlikleri ile yer almak isteyen adaylar katıldı. Chobani kurucusu Hamdi Ulukaya gibi destekçileri bulunan organizasyonun, tüm katılımcılara yönelik güçlü eğitimlerle donatılmış benzerlerinin çoğalması gerektiğine inanıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları