Pandemi sanatı durduramıyor

Pandemiye rağmen Türkiye ve yurtdışındaki çağdaş sanat gündemi halen hareketli. Sergiler ve müzayede firmalarının açık arttırmaları dijital ile dönüştü. İşte Covid-19’la mücadele veren çağdaş sanat dünyasındaki son gelişmeler...

Haberin Devamı

Pandemi sanatı durduramıyorLüksün dansı

Dünyanın en büyük müzayede evlerinden Sotheby’s, geçen hafta “The Festival of Wonder” (Harikalar Festivali) isimli lüks saat ve mücevherin açık artırmaya çıktığı renkli bir etkinliğe imza attı. 

New York City Ballet ile ortaklaşa düzenlenen ve satış gelirleri bir sosyal yardım kuruluşuna aktarılan etkinliğin açılışında meşhur Fındıkkıran Balesi icra edildi. Dansçılar, müzayedede yer alan mücevher ve saatleri takıp ünlü tasarımcıların çanta ve ayakkabıları etrafında dans etti. Sotheby’s’in dijital platformlarından izleyebileceğiniz performans, pandemiye rağmen yaratıcı etkinliklerin yapılabildiğini gözler önüne serdi. Göz atın derim...
Pandemi sanatı durduramıyor
Tabaktaki Herkül

Haberin Devamı

Tasarladığı “Herkül” eserleriyle ses getiren Emre Yusufi, oyuncu sevgilisi Nilperi Şahinkaya’yla Instragram hesabından elektronik müzik videoları paylaşarak yaratıcılığını konuşturmuştu.
Geçtiğimiz gün Nişantaşı’nda karşılaştığım Emre’den yeni haberler aldım. Londra’nın Chelsea bölgesindeki ConSept isimli galeride eserleri sergilenmeye, Herkül temalı ürünlerinin de satışına başlanmış. Sanatçı, “Yusufy” markalı bir ürün yelpazesi oluşturmuş ve sınırlı sayıda 8 farklı tabak tasarımını satışa sunmuş.
Yusufi, kıyafet ve başka objelerle de bu yelpazeyi genişletecekmiş.
Pandemi sanatı durduramıyor
Virüsü ışıkla yendiler

Pandemiye rağmen hız kesmeyen bir diğer sanat organizasyonu ise Contemporary Istanbul...
Fişekhane’de Cocoon isimli özel bir etkinlik alanı kuran vakfın yeni projesi ise “Istanbul The Lights” oldu. Etkinlik, şehri dev bir dijital sanat platformuna dönüştürüyor.
Dijital sanat alanında yapılmış eserler, şehrin 59 farklı noktasında 3 Ocak’a kadar sergilenecek.
Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ali Güreli, online sohbetimiz sırasında Contemporary Istanbul’un da 6 Ocak tarihleri arasında çevrim içi olarak gezilebileceğini söyledi.
Fiziki fuar ise pandemi kurallarına bağlı olarak 27 Nisan-2 Mayıs 2021 tarihleri arasında tekrardan ziyaretçi kabul edebilecek.
Pandemi sanatı durduramıyor
Modern Bergama

Haberin Devamı

Vehbi Koç Vakfı’nın çağdaş sanat müzesi Arter, pandemiden kısa bir süre önce Dolapdere’deki yeni yerine taşınmış ve birçok sergiye ev sahipliği yapmıştı.
Arter, pandemiye yenilmeyerek hem sergi sürelerini uzattı hem de ziyaretçiler için ciddi önlemler aldı.
Sergilenen eserler arasında en çok ilgimi çeken, ses sanatçısı Cevdet Erek’in Almanya’da sergilenen “Büyük Bergama Sunağı”nın devamı niteliğindeki “Bergama Stereotip” çalışması oldu. Sanatçının eseri, Arter’deki galeri mekânına özel olarak tasarladığı sesli bir mimari yerleştirmeden oluşuyor.
3 Ocak’a kadar uzatılan bu sergiyi randevu alarak ziyaret edebilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları