Milano’da Türk misafirperverliği

Dünya genelinde işlettikleri 34 havalimanındaki lounge alanı ile Türk misafirperverliğini yurtdışında temsil eden TAV İşletme Hizmetleri, gastronomi dünyasının en iddialı coğrafyalarından İtalya’da Milano ile büyüyor.

Haberin Devamı

İTALYANLARA TÜRK KAHVESİ

Geçen hafta TAV İşletme Hizmetleri CEO’su Güçlü Batkın ile Bodrum’da işlettikleri lounge alanında bir araya geldim. Batkın uluslararası vizyona sahip, TAV Havalimanları Holding A.Ş.’nin CEO’su Sani Şener’in kurumun genelinde uyguladığı inovasyon ilkelerini benimsemiş, girişimci bir lider.
Milano’da Türk misafirperverliği

Güçlü’nün anlattığına göre Türk misafirperverliğini yurtdışında tanıttıkları global noktalara bir yenisini daha ekleyerek İtalya’da TAV lounge hizmetleriyle genişlemeye başlamışlar.
Roma’daki Fiumicino Havalimanı’nın ardından Milano’daki Bergamo Havalimanı’nda da 750 metrekarelik bir alanda lounge hizmeti sunuyorlarmış.
Türk ve İtalyan mimarisinin ortak çizgilerini taşıyan lounge alanı, başta espresso düşkünü İtalyanlar olmak üzere tüm yolculara Türk kahvesinin ikram edildiği yalın ama iddialı, şık bir mekan olmuş.

Haberin Devamı

BERMUDA HEDEFİ
İtalya gibi gastronomi ve hizmet sektörünün gelişmiş olduğu bir ülkede lounge işletmecisi olabilmenin önemine ve zorluğuna dikkat çeken Güçlü Batkın, “Portföyümüzde bugün ABD’den Şili’ye, Danimarka’dan Kenya’ya 19 ülkede 34 havalimanında 64 lounge bulunuyor.
Milano’da Türk misafirperverliği

Bu salonlarda yılda 10 milyondan fazla yolcu ağırlıyoruz. Bu yılın sonundan itibaren Paris CDG ve Orly havalimanlarında hizmet yelpazemizi genişletmeyi planlıyoruz. Atlantik tarafında ise Bermuda’da yepyeni bir yolcu salonu açacağız. Bu süreçler her ne kadar zor olsa da Türk misafirperverliğini dünyada temsil etmek ve pozitif bir karşılık aldığını görmek gurur verici” dedi.

LORENZO RÜZGARI
İtalyan mutfağının Türkiye’deki iddialı markalarını bünyesinde barındıran Dream grubu “Şef Kolektifi” programı kapsamında grubun Roma’da hizmet veren Michelin yıldızlı Assaje restoranının şefi Lorenzo di Gravio’yu grubun diğer şefleriyle geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da bir araya getirdi.
Milano’da Türk misafirperverliği

Gravio, yerel ve global deneyimlerin paylaşıldığı, şehrin gastronomi hayatına değer katacak bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Grubun 16 ülkede global ölçekte sahip olduğu yetenek havuzunu değerlendirerek yerel şeflerle menü tasarımlarının yapıldığı bu atölye sonucunda farklı mutfaklardan şeflerin ortak ve yaratıcı tarifleri ortaya çıktı.
Lorenzo di Gravio’nun Türk şeflerle geliştirdiği menüyü Vogue, 29, Da Mario ve Mezzaluna restoranlarında deneyimlemeniz mümkün.
Grubun kurumsal şefi Murat Karaduman ile 29’un şefleri Mesut Uysal ve Fırat Yakut’un Lorenzo ile geliştirdiği menüyü bizzat yerinde deneyimledim.
Tarhun ve kabak çiçekli ev yapımı erişte ile Ceneviz usulü dana eti favorim oldu.
Standart menülere ek olarak sunulan bu menüyü mekanlara ziyaretlerinizde özellikle istemenizi öneriyorum.

Haberin Devamı

GİYİLEBİLİR SAHİL

İtalya demişken... Prada’nın dünya moda başkentlerini gezen global pop-up mağaza projesi Prada Outdoor, Bodrum Yalıkavak Marina’da açılmış.

Milano’da Türk misafirperverliği

Uluslararası proje kapsamında her biri sahil, bahçe, dağ veya kar olmak üzere dört ayrı temadan esinlenerek yaratılan bir koleksiyon oluşturulmuş.
Türkiye’deki koleksiyon ise Bodrum’un muhteşem sahillerinin hakkını verircesine “Sahil” temasından ilham alıyor. 12 Eylül’e kadar Bodrum’da açık olan pop-up mağaza zemindeki kum taneleri, sörf tahtaları ve cankurtaran kulesi içeren dekorasyonuyla adeta sahillerin tasasız atmosferini yansıtıyor.
Gabardin plaj kıyafetleri, havlu bornozlar, delikli napa deri ceketler ve kontrast desenli gömlekler gerçekten üzerinizde bir “sahil” taşıdığınızı hissettirecek türden.

Yazarın Tüm Yazıları