Hollywood’daki uçurum

Sinema dünyasının geçen yıl en çok kazanan ünlüleri belli oldu. Hollywood’daki kadın ve erkek oyuncuların ücretleri arasındaki uçurum, cinsiyetler arasındaki gelir eşitsizliğinin yıldızlar arasında da olduğunu kanıtlıyor...

Haberin Devamı

Rekor rakamlar

Geçen yıl yer aldığı filmlerle ücret rekoru kıran ünlülerin başında Tom Cruise geliyor. Yapımcılığını da üstlendiği “Top Gun” filminin gişe gelirleri dışında oyunculuktan aldığı 100 milyon dolarlık çekle ünlü yıldız 2022 yılının en çok kazanan oyuncusu unvanına sahip. İkinci sırada ise Oscar törenlerindeki tokat fiyaskosu ile sinema tarihine geçen Will Smith var. Oyuncu 2022 yılında vizyona giren “Emancipation” filmi ile 35 milyon dolarlık bir ücrete imza atmış. Hemen ardından ise 30 milyon dolarlık anlaşmayla F1 konulu, adı henüz açıklanmayan bir filmde oynayan Brad Pitt geliyor. Aynı ücret kategorisinde Leonardo DiCaprio da yer alıyor.

Film başına kazanılan rakamlar listesindeki 20 milyon dolar bareminde ise Chris Hemsworth, Vin Diesel ve Dwayne Johnson gibi tanıdık isimler var.

Haberin Devamı

Hollywood’daki uçurum

Bariz fark

Kadın oyuncularda ise rakamlar bambaşka seviyede...

Geçen yıl çekilen “Barbie” filmindeki rolüyle 12.5 milyon dolar kazanan Margot Robbie filmdeki karşı cinsteki rol arkadaşı Ryan Gosling ile aynı ücreti alsa da Hollywood’daki 17 erkekten sonra en çok kazanan kadın oyuncu durumunda kalmaktan kurtulamadı.

Sandra Bullock, Zendaya, Millie, Bobby Brown ve Lady Gaga gibi yıldız isimlerin ise geçen yıl oynadıkları yapımlardan aldıkları ücretler 10 milyon dolar baremini geçemedi.

Aslında tüm mesleklerde cinsiyetler arası gelir eşitsizliği uzun zamandır Hollywood’da tartışılan bir konu.

Ama 2022 yılında görünen o ki bu eşitsizlik ünlü veya kamera önünde olmaya bakılmadan en üst sıfattaki mesleklerde bile mevcut.

Kırmızı halı sabotajcıları

Hollywood ve kırmızı halı deyince ister istemez Türkiye’deki film galaları aklıma geliyor. Türk sineması son 10 yılda büyük bir ilerleme gösterse de bu kadar uğraş verilen filmlerin galaları için ne yazık ki aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Özellikle katılımcı kıyafetlerine dair kurallar ve bu kuralların uygulanmasındaki disiplin üzerinde çalışılması gereken konular arasında.

Haberin Devamı

Sadece başrol oyuncusu erkeklerin smokin giydiği ve yine başroldeki kadın oyuncuların şık elbiselerle geldiği bu galalara kot pantolonla ve ceketsiz gömlekle katılanlar bu etkinlikleri sabote ediyor.

Törenin şıklığına, sinema gibi estetik ve görsel olan bu sanat dalının büyüsüne ve tüm yapıma resmen saygısızlık yapılıyor.

Sonra Hollywood’daki kırmızı halı törenlerinin görkemini hayranlıkla izliyor ve ‘bizde niye böyle törenler olmuyor’ diye hayıflanıyoruz.

Oysaki törenleri görkemli yapan insanlar.

Sadece halılar, dekorlar ve ışıklar değil.  

Olmadı Brad

Brad Pitt ve Margot Robbie’den bahsetmişken... İkilinin merakla beklenen filmi “Babylon”un ilk Avrupa gösterimi geçen hafta Londra’da yapıldı.

Haberin Devamı

Hollywood’daki uçurum

Gala sonrası film kadar konuşulan şey  Brad Pitt’in giydiği kareli ceket oldu.

Moda eleştirmenlerince geçer not alamayan takım elbise kanımca da Pitt’in kariyeri boyunca giydiği en kötü takım diyebilirim.

Hem yabancı modacıların görüşünü hem de kendi giyim zevkini teyit etmek için İtalya’da moda eğitimi almış, Türkiye’nin ilk erkek modaevlerinden Faruk Saraç’ın yeni nesil patronu Orhun Saraç’a yorumunu sordum.

Türkiye’de birçok ünlü erkeği giydiren Saraç beni yanıltmayarak “Brad Pitt’in seçtiği takım hem kareli oluşu hem de açık rengi ile gece kıyafeti olma özelliği taşımıyor. İçine giydiği aynı ton gömlek ise takımı daha da durağan hale getirmiş.

Haberin Devamı

Esas problem ise paçasının fazla uzun oluşu.

Kısacası Brad Pitt bu spor takım seçimiyle partneri Margot Robbie ile kırmızı halıda uyum sağlayamamış” dedi.

Hollywood’daki uçurum

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları