Festival zamanı Cannes rehberi

Bu yıl 16-27 Mayıs arası 76’ncısı düzenlenecek Cannes Film Festivali’ne haftalar kaldı. İşte ünlü tatil beldesini festival zamanı ziyaret edecek ve sinema dünyasının yıldız isimlerini görmek isteyenler için Cannes rehberi.

Haberin Devamı

Festival zamanı Cannes rehberi

Ünlülerin oteli

Yıldız isimlerin konakladığı en meşhur otel hiç şüphesiz Hotel Martinez. Otelin lobisi adeta bir yıldızlar geçidi. Kırmızı halı törenlerinin düzenlendiği ana etkinlik binasına oldukça yakın olan bu tarihi otelin önünden geçerken ünlü bir sinema yıldızı görmemeniz tek kelimeyle imkânsız.
Festival zamanı Cannes rehberi
Size önerim ise otelde çoktan tüm odalar satıldığı için SPA veya lobi restoranında rezervasyon yaptırmanız. Otelin vale alanına bile güvenlik sebebiyle yaklaşamazken bu sosyal alanlarda rezervasyon yaptırarak lobide vakit geçirebilir ve birçok ünlü ismi görebilirsiniz.
Sinema oyuncuları ve ünlü yönetmenlerin tercih ettiği bir diğer otel ise yine iddialı bir Cannes nostaljisi sunan 1926’da açılan Le Majestic. Otelin önündeki lüks araçlardan her an bir sinema yıldızının indiğine şahit olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gastronomi rotası
Gelelim Cannes Film Festivali boyunca ünlü isimleri görebileceğiniz restoranlara... Bahsettiğim oteller özellikle sabah ve öğleden önceki kahve buluşmaları için sinema sektörünün tercih noktaları. Gündüzleri ise ünlü yapımcı, yönetmen ve oyuncuların tam bir networking halinde olduğunu görebilirsiniz.
Festival zamanı Cannes rehberi
Öğle yemeği için en çok La Croisette bulvarındaki café ve restoranlar rağbet görüyor. En popülerleri ise Miramar Plage ve La Mandala diyebiliriz. Akşam yemekleri için ise yeni lokasyonuna taşınan La Petite Maison Cannes’ın tek kelimeyle en tercih edilen restoranı.
Özellikle belirli bir saatten sonra garsonların danslarına ve misafirlerin sandalyeler üzerindeki eğlencesine şahit olabilirsiniz.
Mekân geçtiğimiz yıl Top Gun filminin galası için festival katılan ve festival komitesi tarafından Palme d’Or ödülüyle onurlandırılan Tom Cruise’un da favori restoranı.
Keza İtalyan lezzetleri sunan Da Laura, ünlü işletmeci Jean-Paul Battaglia’nın mekânı L’Affable ve Michelin yıldızlı şef Alain Ducasse’a ait Mantel ünlü isimlere denk gelebileceğiniz diğer iddialı restoranlar arasında.

Haberin Devamı

Ritim üstadı Londra’da
Londra’dan bir diğer haber ise sanatçı Burhan Öçal’a dair. Ünlü perküsyon ustası yarın akşam Jomy Jai organizatörlüğünde Jazz Café’de sahne alacak. İngiltere’de yaşayan klarnet sanatçısı Gökhan Demirdöğmez’in konuğu olacak sanatçının eşsiz ritim kombinasyonları ve efsaneleşmiş çalım tekniği sadece Türkiye’de değil dünya müzik otoritelerince de hayranlıkla karşılanıyor.
Öçal dünyanın neresinde çalarsa çalsın kanımca ciddi anlamda Türk müzik kültürü ve Türkiye tanıtımı yapıyor. Bu sefer Londralılarla buluşacak Burhan Öçal’ı canlı dinlemek isteyenler son biletleri Jazz Café’nin internet sitesinden temin edebilir.

Yıldızlardan destek
Geçtiğimiz cumartesi akşamı İngiliz müzik dünyasının ünlü isimleri Marcus Mumford, Anna Calvi ve Hozier, Londra’daki Royal Albert Hall’da Communion Music ve Sounds of Solidarity’nin düzenledikleri konser ile Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için bir araya geldi.
Yıldızların Türkiye Mozaik Vakfı ve War Child dernekleri yararına buluştuğu konsere BM İyi Niyet Elçisi oyuncu Gugu Mbatha-Raw, aktrist Olivia Colman ve komedyen Omid Djalili başta olmak üzere birçok ünlü isim katıldı. Müzisyen ve oyuncu Jumoke Fashola ile Türkiye’den Halit Ergenç’in sunduğu gecede farklı etnik grupların oluşturduğu Solidarity Assemble grubu da Anadolu ezgilerini seslendirdi. Gecenin devamında İrlandalı yıldız Dermot Kennedy, Nilüfer Yanya ve James Bay da canlı performanslar sergiledi. Etkinlik için deprem sonrası İngiltere’deki en iddialı yardım organizasyonlarından biri oldu diyebilirim.


Yazarın Tüm Yazıları