Denk gelirseniz, koşarak kaçın!

Çok özel bir muhabbetmiş gibi, özenle seçilmiş edasıyla, gerine gerine anlatmıyor mu bir de? Koşmak suretiyle uzaklaşmak istiyorum!

Haberin Devamı

*

 

Büyük bir şevkle dedikodu!

 

Ağzı sulana sulana anlatıyor. Yahu adam daha masadan yeni kalktı! Yok efendim işleri çok kötü gidiyormuş, bakmamalıymışız bu havalarına, kirasını zor ödüyormuş aslında, çalışanlarının maaşlarını zamanında ödeyemiyormuş, maaşlarını! Tabi ya, eski artistiği kalmamış zaten, görmüyor muymuşuz?

 

Yahu sana ne? Kimin işi düzgün gidiyor ayrıca? Piyasa durgun, önümüz seçim, millet hep bir beklemede. Adamcağızın arkasından demedik laf bırakmadın! Sana ne? Bize ne?

 

Sana faydası var mı? Yok. Bana faydası var mı? Yok. Adama faydası var mı? Safi zarar. Bırak artık, kes!

 

Haberin Devamı

Çok detaylı futbol konuşurum!

 

Kim kazandı konuşulsun, önemli pozisyonlar tartışılsın da; takımın 2002 – 2003 sezonundan örneklerle konuşma be kardeşim. 15 yıl olmuş, ben dün ne yediğimi hatırlamıyorum!

 

‘Hatırlarsan, takımın ikinci santrafor eksikliği 2003’de de aynen bu şekildeydi. Ayrıca bu sene ön libero olarak Jorginho’yu alabilsek çok farklı olacaktı ama adamı Napoli kaptı abi!’

 

Hatırlamıyorum arkadaşım. İtalyan Ligi’ni takip etmiyorum. Jorghino kim bilmem. Size gelseydi ne kadar farklı olacaktı, onu da sen değil, anca Allah bilir.

 

İzlemesi heyecanlı da, çok şişiyorum bu kadar detaylı futboldan.

 

Yürü git! Ya da dur ben gideyim...

 

Dolar aldı başını gidiyeah!

 

Kenarda bin yedi yüz doları olup, dolar yükseliyor diye sevinen gördüm. Senin çekmecede duran para iki bin lira artmış olabilir de, bakalım beş liraya dayanan dolarla memleketin ekonomisi ne kadar dayanacak? Aynı gemideyiz kardeşim, anlıyor musun? Beraber yüzeceğiz ya da beraber batacağız. Senin iki bin lira kazancın ne kadar kurtaracak seni bakalım?

 

Haberin Devamı

Hiç doları olmayıp; ‘bugün 4,44 gördü, sonra 4,42’ye geriledi abi’ diye muhabbete girişen de var. Kaç milyon dolar yönetiyorsun da yüzde iki dalgalanma takip ediyorsun koçum?

 

Koşarak kaçıyorum...

 

Amerika dünyayla top gibi oynuyor!

 

Sanki istihbarat dairesinde çalışıyor. Bir gizemli işler anlatıyor ki! Trump’ı Rusya seçtirmiş kesin. Aslında kendi aralarında yeni bir dünya düzeni için anlaşmışlar. İngiltere ve Amerika’nın çıkarları ilk kez ters düşmüş. İngiltere ve Avrupa Birliği’ne karşı gizli bir Rusya – Amerika birlikteliği varmış.

 

Detay detay, örnekler veriyor. Trump hani o gün Twitter’da şey paylaşmış ya, işte meğer bundanmış falan. Putin’in aynı gün Suriye ziyareti her şeyi açıklıyormuş...

 

Haberin Devamı

Sonra da bir anda diyor ki, ‘Amerika dünyayla top gibi oynuyor’. Of yeter, sessizce uzaklaşıyorum...

 

Dünyanın %70 bor rezervleri bizde!

 

Varmış da kullandırtmıyorlarmış, çıkarttırmıyorlarmış. Dört bir yanımız petrol, sadece bizde mi yokmuş sanki? Tüm altımız gaz ve petrolle doluymuş. Aynı bor hikayesi gibiymiş. Kuzeni Maden İşletmeleri’nde mühendismiş, bu konuda konuşması bile yasakmış. Çıkarttırmıyorlarmış, sattırmıyorlarmış! Trilyonlarca dolar yatıyormuş altımızda, üstünde oturuyormuşuz.

 

Şişt! Sessiz ol azıcık!

 

Evet, bor bizde. Hatta ekleyeyim yetmiş değil tam %72’si bizde dünya rezervlerinin. Gayet de çıkarıyoruz. Savunma, temizlik, cam, seramik, tarım ve başka sanayilerde kullanılıyor. Hatta en çok bor kimyasalları üreten ülke de biziz. Ama tüm dünyanın yıllık kullanımı çok atla deve rakamlar değil. Biz üretmesek de dünyanın diğer ülkelerine 200-300 yıl yetecek kadar bor var başka memleketlerde.

 

Sakin ol sakin. Hadi bayy!

 

Haberin Devamı

Bir de benim kediyi göreceksin!

 

Çocuğunla ilgili bir şey anlatıyorsun, kedisinden örnek veriyor. Laf açılıyor, ‘ben bu TEOG ve benzeri sınav sistemine inanmıyorum’ diyorsun, ‘benim minnak ne yaptı dün biliyor musun?’ diye konuya dalıyor.

 

‘Düşmüş, kafasını yardı geçen gün, çok korktuk’ şeklinde soru cevaplıyorsun, ‘Açıyor çekmeceyi, içine girip oturuyor! Vallahi benim gibi çılgın bu benim ponçik’ diyor.

 

Yahu tamam! Çok değer veriyorsun, anladık. Ben de hayvan severim, hem de çok. Ama evlat konuşuyoruz, evlat. Tamam sana da evlat gibi geliyor ama biz şu an insan evladı konuşuyoruz. Bir giriş yapmasan?

 

Bıktırdın; kediden, kedigillerden soğuttun insanı!

 

Haberin Devamı

‘Bir işim çıktı’ diyorum, çıkmasa da çıkarıyorum. Çıkıyorum...

 

Merkür geri gidiyor ya ondan!

 

‘Sen hangi burçsun?’ diye başlıyor, daha cevap vermeden ‘Dur ben tahmin edeyim, sen yengeçsin!’ diyor. ‘Yok ben balığım’ deyince ‘Ay! Tahmin etmiştim, sen daha şeysin yani, zaten belli!’ diyor.

 

Evet, tahmin etmiş ve hayır, bilememiştin. Ama fark etmiyor onun için.

 

‘Güneş bu ay ikizler burcunda seyahat ediyor. Ayrıca Merkür hem Jüpiter’le, hem de Plüton’la kontak halinde olacak. Ay bu seni çok etkiler şimdi!’ diye heyecanlanıyor. ‘Aman bu ara yatırım yaparken dikkatli ol, bugünler senin için çok riskli’ diyor.

 

Vallahi mi? Ekonomiyle, dolarla, seçimle ilgisi yok; Merkür’den dolayı dikkatli olayım he mi? Tamam öyle yapayım, madem öyle diyorsun!

 

Kaç, kaç, kaç! Anında uzuyorum...

 

*

 

Keyifli sohbetler edeceğiniz, huzurlu bir pazar günü dilerim.

 

*

 

Bana Twitter, Facebook ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz: @anlatanadam

 

anlatanadam@gmail.com

Yazarın Tüm Yazıları