Sonunda bu da oldu...

Söze neresinden başlasam; o kadar zor ki!.. Ama gerçekten ‘sonunda bu da oldu’ dedirten bir olay yaşadık

Haberin Devamı

 Alanya’da önceki gün Mahmutlar Mahallesi, D400 karayolu üzerinde yine bir motosiklet kazasıyla fark yarattık; diyebiliriz. Bu kez konu tamamen ilçede yerleşik yaşayan Belçikalı 61 yaşındaki Theodoor Coremans hakkında... Yani anlayacağınız yerleşik Coremans... Yıllardır Alanya’da yaşayan Coremans’ın bindiği motosiklette güvenlik önlemleri alması gerekirken, o da ne yazık ki bizlerden biri olarak kayıtlara geçti.

**

Sonunda bu da oldu...

Şöyle ki; kazada ağır yaralanan Belçikalı Coremans’ın başında kask var mı; yok mu, orasını yetkililer bile tam olarak kestiremedi. Sadece kayıtlarda yolda bir kask bulunduğu belirtiliyor. Yani Coremans’ın başında olması gereken kask her nedense kaza alanından uzakta bir yerde bulunuyor. Sanırım o da çoğumuz gibi kaskı başına değil; koluna bilezik gibi taktı!.. Ne dersiniz?
**
Üzücü olan şu ki Belçikalı Coremans, kazada ağır yaralanarak yaşamını yitirdi. Belçikalı Coremans acaba kendi ülkesinde motosiklete kask takmadan, dizlik gibi diğer güvenlik önlemlerini almadan binebilir miydi? Öyle ya bu pek mümkün değil? Bu bir anlamda hem zihniyet hem de kural meselesi sanırım!..
Denetimlerin ve cezaların caydırıcı özellikleri neden bizlerin üzerinde etkisi olmaz ki! Neden bu kadar sağırız?
Ceza derseniz var; denetim yeter mi; yetmez mi kaza raporlarını inceleyince ortaya çıkıyor. Tıpkı Belçikalı Theodoor Coremans da
olduğu gibi... Coremans’ın raporu var ama kendi artık aramızda değil...
Düşünsenize Belçikalı Coremans’ı bile görsel hafızasında etkiledik.
Sonunda bu da oldu!...
**
Alın; polis denetimlerine bir örnek... Bu kez Burdur’dan. İlde sadece Ekim ayında motosiklet ve elektrikli bisikletlerin karıştığı 20
kazada, 1 kişi ölüyor; 13 kişi yaralanıyor. Denetimler sırasında polis ekipleri, 280 motosiklet ve elektrikli bisikletten 176’sına eksik evrakları nedeniyle 71 bin lira ceza yazıyor ve 26 motosikleti trafikten men ediyor. Bu sadece Burdur’un rakamları...
Ülke geneli rakamlarını görünce ürperdim ve sizlerle paylaşmadım.
Bu tarz araçlardan kaynaklanan yaralanma ve ölümlü kazalara böyle çözüm aramak mümkün değil. Satıcı ürünü pazarlayıncaya kadar alıcıya her imkanı sağlıyor. Yani cazip hale getirirken, sonrası sürüş tarzı dahil birçok konuda tedbir paketleriyle ceza sistemi uygulamaya çalışıyoruz.
Bu ters çelişki bir an önce çözüme kavuşmalı. Aksi taktirde sorun bu araçlar ortadan kalkmadıktan sonra çözümlenmeyecek!.
İyi pazarlar...

****

 

Haberin Devamı

Sağlık bakanına ACİL KODLU ÇAĞRI

Haberin Devamı

GEÇEN gün yazımda Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 yataklı yanık ünitesi merkezi bulunduğunu ve bunun kent için yetersiz olduğunu savunmuştum. Konu ile ilgi olarak Antalya Sağlık İl Müdürlüğü yetkilerinin yaptığı açıklamaya göre bir kez daha bu ünitelerin yetersiz olduğunu tekrarlamak istiyorum. Çünkü, Akdeniz bölgesinde toplam 11 yatakla yanık tedavi hizmeti verilebiliyormuş.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde de 2 yatak varmış!..
Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a bir kez daha çağrıda bulunuyorum:
“Özel, devlet veya üniversite hastanelerinde yatak sayısı artırılmalı. Antalya’da merkeze alınmayan yanık hastalarının İzmir’e gönderilmesi hepimizin ayıbıdır.”

 

****

Haberin Devamı

YORUMSUZ

 

 

Sonunda bu da oldu...

 

MURATPAŞA Belediyesi, 12 Kasım cumartesi günü 3’üncü Sokak Hayvanları Festivali için ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.
Falez-2 Park’ta düzenlenecek yarışmanın sloganı ‘sokakta sahipsiz hayvan kalmasın’ olacak. 16 Ekim ve 29 Ekim günlerinde Düden
Park’ta hunharca öldürülen kediler için bile açıklama yapılmazken, bu festival ne kadar doğru bilemedim; açıkcası... Şimdi gerçekten sokak hayvanları kimsesizmiş!..

 

 

Yazarın Tüm Yazıları