Teftiş

“Teftişle gündemi değiştirmek istiyorlar” diyor bazıları. İyi de gündem, zaten baştakilerden yanaydı. Niye değiştirmek istesinler ki? Hiçbir şey anlamıyorum ben şu gündemi değiştirmek geyiğinden.

Haberin Devamı

- Teftiş olayı ortaya çıkar çıkmaz öyle bir tepki oluştu ki. Çok büyük bir zulüm var sandım. Sonuçta yapılan iş belli: Teftiş... Yani denetim. Teftişe, denetime “büyük zulüm” muamelesi çekmek, eskiden yoktu, yeni çıktı.

*

- “Adli sicil kaydı” diye bir şey var mı? Var. Belediye şirketlerine eleman alınırken buna bakılmış mı? Bakılmış. Durum buyken teftişe gerek duymak da neyin nesidir? Bunun basit bir açıklaması olmalı ve o açıklama yapılmalı.

Teftiş

*

- Bir haftadır gür bir seda çıkaramayan CHP yanlısı kesimler ve bilumum muhalefet, bu teftiş olayının ardından öyle bir haykırmaya başladılar ki... Şöyle dedim: “Kendilerine geldiler valla.”

*

- Bu tür olaylar nedeniyle konu İmamoğlu’nun hizmet kalitesine gelmiyor bir türlü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bu olayı siyasi kaldıraç olarak kullanıyorlar” demesine bakılırsa... Süleyman Soylu da olayın farkında.

*

Haberin Devamı

- Bu tür teftiş hadiselerinin ardından Ekrem İmamoğlu’na süper bir enerji, muazzam bir heyecan gelmiyor mu? Hiçbir belediye töreninde görmediğimiz türden bir enerji, hiçbir belediye çalışmasında görmediğimiz türden bir heyecan...

*

- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu içinden, “Tam İmamoğlu’nu pasifize etmiştim, bu teftişle yeniden aktive oldu. Hay Allah” demiş midir acaba?

NEBATİ YARIN AKŞAM TARAFSIZ BÖLGE’DE

AÇIK açık her şeyi soracağım kendisine.

*

O gece ne oldu? Birileri para mı kazandı? Çarpılan küçük yatırımcı mı oldu? Bu, örtülü faiz mi? Doların düşüşü kalıcı olacak mı? Dolardaki düşüş fiyatlara niye yansımıyor? Düşüşün fiyatlara yansıması için ne yapacaksınız? Gözlerinize bakınca neyi görmemiz lazım?

Teftiş

*

Hepsini soracağım.

Bu arada Nebati’yle ilgili kişisel sorular da soracağım:

*

Kimdir? Hangi şehirdendir? İçinden midir? Siyasi geçmişinde ne vardır? Boş vakitlerini neyle geçirir? Müktesebatında ne vardır? Ekonomi eğitimi almış mıdır? Müzik dinler mi? Sinemaya gider mi? Dizi izler mi?

*

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yarın akşam Tarafsız Bölge’de tüm bu sorulara vereceği cevapları deli gibi merak ediyorum.

HOCAM SÜLEYMAN ULUDAĞ

“NECİP Fazıl Saygı Ödülü” aldı Süleyman Uludağ...

Teftiş

*

Kendisi hocamdır. Geleneksel tedrisattan geçmesine rağmen bilimsel çalışmalarında moderndir. İbn Haldun’un “Mukaddime”sini çevirmiştir ki enfes bir çeviridir. Tasavvuf ve tarikatlar konusunun Türkiye’deki bir numaralı uzmanıdır. Geniş görüşlü, temiz zihinli, süper kültürlüdür. Ve bu ödüle fazlasıyla layıktır.

BİTSİN ARTIK ŞU YARIM EKMEK YERİZ EDEBİYATI

BU edebiyat var ya, bu edebiyat...

*

Yoksul gönülleri eğlemiyor. İnandırıcı bulunmuyor. Dertlere derman olmuyor. Zevk vermiyor. Karınları doyurmuyor. Aydınlık bir yol açmıyor. Kalpleri fethetmiyor. Bir dayanışma kabarmasına yol açmıyor. Hiçbir işe yaramıyor yani.

Haberin Devamı

GEORGE CLOONEY YALANI

TÜRK Hava Yolları, George Clooney’e “Gel bizim reklamda oyna, aha da sana 35 milyon dolar” demiş. George Clooney de “Türkiye mi? İstemem kalsın” demiş.

Teftiş

*

Bu palavrayı dolaştırdılar günlerce tezgâh üstünde ve tezgâh altında. En sonunda THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, iddiayı en net biçimde yalanladı. “Yok böyle bir şey” dedi.

*

Peki nasıl oluyor da bu kadar büyük palavralar sıkabiliyorlar?

*

Tek bir kişi bile utandırılmıyor ya... Bir kişi bile kendisini pardon demek zorunda hissetmiyor ya... Herhangi bir utandırma girişiminde bile bulunulmuyor ya...

Cesaretlerini işte bunlar besliyor.

BİR FİLMDE...

DOĞAÜSTÜ güçler, Marvel kahramanları, canavarlar, distopya dolu ortamlar, çok eski devirlerdeki süper kahramanlar, cadılar, dünyanın berbat geleceği, Amerikan futbolu varsa...

O filmi teğet geçiyorum.

Haberin Devamı

KURUMU SİYASİ TARTIŞMALARIN İÇİNE ÇEKMEK İSTEMEMEK

TÜİK Başkanı, ana muhalefet liderini içeri almama gerekçesi olarak böyle demiş.

*

Oysa...

İçeri alsaydı...

İstemediği şeyi gerçekleştirmesi çok daha mümkün olacaktı.

NEFRET ETTİĞİM ARABA LİTERATÜRÜ

- “Altıma çektim falanca arabayı” denilirken kullanılan “altım” ve “çektim” kelimelerinden tiksiniyorum.

- “Ben hep şöyle arabaya binerim” denilirken kullanılan “binerim” kelimesinden iğreniyorum.

ÇOK ŞÜKÜR AZALARAK BİTMEK ÜZERELER

- Serpme kahvaltı... Artık çok daha az gözüme çarpıyor.

*

- Yılbaşı alerjisi... Artık çok daha az gündem oluyor.

*

- Ugg... Artık çok daha az rastlıyorum.

*

- Kapanalım talebi... Artık çok daha az dile getiriliyor.

*

Haberin Devamı

- Yargılanacaksınız... Artık çok daha az söyleniyor.

*

- Z kuşağı... Artık çok daha az söz ediliyor.

*

Çok şükür. Çok şükür. Çok şükür.

Yazarın Tüm Yazıları