Millet unutmazmış, peh!

CHP, bu milletten oy alamazmış.

Haberin Devamı

Çünkü bu millet, geçmişte CHP’nin yaptıklarını asla unutmazmış.

*

Bu analizi duyan da...Hafızası süper kuvvetli bir millet olduğumuzu sanacak.

*

Soruyorum:

*

- Bugün polis marifetiyle basılan TUSKON, daha dün “milletin yüz akıdır” diye övülüyordu. Var mı hatırlayan?

*

-Bugün kırmızı bültenlerle aranan ve başına ödüller konan “Hoca”, daha dün “gel artık gel, bitsin bu hasret” diye ülkeye davet ediliyordu. Var mı hatırlayan?

*

-Bugün “kahraman ordumuz” diye selamlanan ordumuza, daha dün Paralel ile işbirliği yapılarak kumpas kuruluyordu. Var mı hatırlayan?

*

-Bugün “Esad” dendiğinde tüyleri diken diken olanlar, daha dün “kardeşim Esad” diyorlardı. Var mı hatırlayan?

*

-Bugün Dolmabahçe Mutabakatı’na düşman kesilenler, daha dün “Dolmabahçe’de tarih yazıldı” diyorlardı. Var mı hatırlayan?

*

Haberin Devamı

-Bugün Çözüm Süreci’ni buzdolabından çıkarmamaya yeminli gibi davrananlar, daha dün “Zehir içerim yine de dönmem Çözüm Süreci’nden” diye nutuklar atıyorlardı. Var mı hatırlayan?

*

Daha dün olup bitenleri hatırlamayıp AK Parti’ye oy yağdıran bu millet, nasıl olur da yüzyıl önce olup bitenleri unutamaz.

*

Yoksa tek sorun, CHP’lilerin, “Yüzyıl önce dönemin Paralel Yapısı bizi aldatmıştı, biz o zamanlar pek saftık saf” demeyi akıl edip kıvıramamaları mıdır? 

 

CHP’nin başına kim gelmeli?

 

BANA soruyorlar:-Yazında iki defa umut sözcüğünü geçirmişsin, yoksa Umut Oran’ı mı kastettin?-Yazında bağdaş kurmaktan söz etmişsin, yoksa Mustafa Balbay’ı mı kastettin?-Yazında enerjik ve dinamik falan demişsin, yoksa Muharrem İnce’yi mi kastettin?

*

Cevap veriyorum:Benim kafam ancak bir prototipi tarif edecek kadar çalışıyor, ismi bulup ortaya çıkaracak kadar kafam çalışsaydı... Buralarda böyle debelenip kifayetsiz küçük muhterislerin oyuncağı haline mi gelirdim?

 


Bahçeli, Allah’ın  sopasını gördü

 

MERAL Akşener’in kamuoyunda azıcık fazla sevilmesinden işkillenip paranoyaya kapılan Devlet Bahçeli, Akşener’i milletvekili adayı yapmamıştı.“Hanımefendi bu dönem dinlenecekler” diyerek istiskal yapmayı da ihmal etmeyerek.

*

Haberin Devamı

O Meral Akşener ki...MHP adına Meclis Başkan Vekilliği yapmış ve bu görevini yaparken tüm kamuoyunun büyük takdirini kazanmıştı.Bahçeli de bu durumdan hiç hoşlanmamıştı.

*

Kader-i ilahiye bakar mısınız lütfen!1 Kasım’da MHP’nin vekil sayısı yarı yarıya düştü. Ve böylece... MHP’ye düşen Meclis Başkan Vekilliği koltuğu gidiverdi.

*

Allah’ın sopası yok ama Allah, bazen sandık aracılığıyla öyle bir sopa gösterir ki şaşar kalırsın.

 

AB kime çalıştı?

 

AVRUPA Birliği’nin İlerleme Raporu’nu seçimden önce açıklamamasına kızmış Kemal Kılıçdaroğlu...“Açıklasaydılar, seçimin sonucu böyle olmazdı” demeye getiriyor.

*

Ben hiç de aynı kanaatte değilim.Eğer açıklasaydılar...“Dört tarafımız düşmanla çevrili... İşte bakın! Avrupa da bize düşman” falan diyerek oylarını en az beş puan daha artırırlardı.

 

Haberin Devamı


Mamak’lar, Metris’ler

 


12 Eylül’ün en şanlı kurumlarından YÖK, 6 Kasım’da kurulmuştur.Ve hamdolsun ki, ta kurulduğu yıldan bugüne her 6 Kasım’da protesto edilmiştir.

*

Bu yılki protestoda gazetecilere bile ters kelepçe takarak sert müdahalede bulunan ve “Artık bu ülkede her şey değişti” diyen polise sesleniyorum:

*

Bu ülkede her şey ama her şey kökten değişse bile... Her 6 Kasım’da YÖK’ün protesto edilmesi asla değişmeyecektir. Git, Mamak’lara, Metris’lere sor istersen, ne demek istediğimi anlarsın.

 


7 Haziran / 1 Kasım

 

İKİSİ arasında sayısız fark var.Ama en büyük ve en temel fark şurada:-7 Haziran’da “başkanlık sistemi, dört yüz milletvekili” denmişti.-1 Kasım’da ise “başkanlık sistemi” lafının b’si bile ağza alınmadı.

 

Haberin Devamı


Çare CHP ile HDP’nin ittifak yapmasıymış

 

SİYASET bilimci Prof. Binnaz Toprak, AK Parti karşısında nasıl zafer kazanılacağının yolunu bulmuş.Diyor ki: “CHP ile HDP, yanlarına ÖDP’yi de alarak bir sol ittifak kurmalı.”

*

Kâğıt üzerinde gayet iyi, gayet şık, gayet mantıklı, gayet rasyonel, gayet iştah açıcı görünen bu çarenin koskocaman bir zaafı var.

*

O zaaf şudur:CHP ile HDP, yanlarına ÖDP’yi de alarak ittifak yaptıklarında...“PKK” denilen ele avuca sığmaz, ne zaman ne yapacağı belli olmaz, ipiyle kuyuya inilmez örgüt, seçime üç ay kala kanlı bir oyunun baş figüranı olmaya karar verirse...Birden ve aniden çatışmaları başlatıp her ile en az sekiz şehit cenazesinin gelmesine yol açarsa...Ve AK Parti, böylece yüzde 49.4 değil de yüzde 79.4 ile gelirse...Ne olacak?

*

Haberin Devamı

Acaba Binnaz Toprak, işin bu kısmını neden hesaba katmaz?

 


Gözlerinde gördüm

 

-FATİH ÜREK/NUR YERLİTAŞ: Ucuza mal kapma gayretinin çok vahşi ve çok umarsız pırıltısını gözlerinde gördüm.

*

-DEMİRTAŞ/YÜKSEKDAĞ: Pek çaktırmasalar da “nerede o 7 Haziran mutluluğu” diyen bir pırıltısızlığı gözlerinde gördüm.

*

-UMUT ORAN/MUSTAFA BALBAY: “Aslında bizimle de olmaz ya neyse” diyen çaresizliğin sönmüş bir ışıltısını gözlerinde gördüm.

*

-DEVLET BAHÇELİ/SEMİH YALÇIN: “Acaba bu sefer gidici miyiz ne” diyen bir korkunun yanıp söndüğünü gözlerinde gördüm.

Yazarın Tüm Yazıları