Sürprizlere hazır olun

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere lider değişikliğiyle girecek olan CHP’de genel başkanlığa Manisa milletvekili Özgür Özel’in seçilmesiyle siyasi kulisler hareketlendi.

Haberin Devamı


Yerel seçimler öncesi gözlerin çevrildiği yerlerden biri de İzmir...
Gelen bilgilere göre mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koltuğunu koruması zora girmiş görünüyor.
Zira, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Özel’in, kurultay sürecinin en başından beri yanlarında duran ve açıktan destek veren İzmir eski milletvekili Selin Sayek Böke’yi Soyer’in yerine aday göstereceği konuşuluyor.
Böke’nin yanı sıra yine İzmir milletvekili Murat Bakan, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Senger, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri (şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı) Buğra Gökçe gibi isimlerin de adaylığa yeşil ışık yaktıkları iddia ediliyor.
İlçelerde de durum farklı değil!
CHP’li 24 başkandan koltuğunu koruma olasılığı bulunanların sayısı ya 1 ya da 2...
Kurultay öncesi Özgür Özel’e desteğini açıklayanlardan bile değişmesi gerekenler var.
Genelde ‘değişim’ ne kadar kaçınılmaz ise yerelde de ‘değişim’ o kadar kaçınılmaz!
Elbette değişim rüzgarı İzmir ve ilçeleriyle sınırlı değil.
Ege’nin diğer il ve ilçelerinde de koltuğa veda edecek çok isim olacak gibi...
Beklenti yılbaşına kadar listelerin aşağı yukarı şekilleneceği yönünde.
Tabii siyaset bu, son dakikaya kadar her şey bir anda değişebilir de...
Bakalım bu satrançtan kim galip çıkacak?
Hamle zamanı...

///

Haberin Devamı

Son dakika gelişmesi

GELELİM AK Parti’ye...
Malum; İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, büyükşehir belediye başkan adaylarının bu ayın sonunda açıklanacağını söylemişti.
Kulislerde şu ana kadar Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gençlik ve Spor eski Bakanı Mehmet Kasapoğlu, milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Şebnem Bursalı’nın isimleri konuşuluyordu.
Son olarak buna Bilim, Sanayi, Teknoloji eski Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de eklendi.
Dr. Özlü bu konuda henüz resmi açıklama yapmazken, kentte kritik görüşmeler yaptığı, birikim ve deneyimlerini İzmir için harekete geçirme isteğini dile getirdiği konuşuluyor.
Geçtiğimiz hafta İzmir’de bir grup gazeteciyle bir araya gelen Dr. Faruk Özlü, haziran ayında da AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’yı ziyaret etmişti.
Bakanlığı döneminde Urla’da hayata geçirilen Teknoloji Üssü’nde de imzası bulunan Dr. Özlü’nün İzmir’e olan sevdası biliniyor.
Biri Dikili’de, diğeri Güzelbahçe’de olmak üzere İzmir’de iki de evi bulunan Dr. Faruk Özlü, yılın bir kısmını ailesiyle burada geçiriyor.
İzmir’in üç kronik sorunu olan çöp, kentsel dönüşüm ve ulaşım konularında Düzce’deki çalışmalarıyla dikkat çeken Dr. Özlü’nün bu anlamda elinin güçlü olduğu ve diğer isimler arasında öne çıktığı söyleniyor.
Daha önce de yazdığım gibi bekleyip göreceğiz.

///

Haberin Devamı

İlk 5’te bir Egeli

ULUSLARARASI platformda en prestijli seyahat dergilerinden kabul edilen Condé Nast Traveler’ın okuyucuları tarafından belirlenen “Avrupa’nın En İyi Spa Resort’ları” listesi belli olmuş.
Milas Bozbük’te kurulu Six Senses Kaplankaya, Avrupa’nın en iyi 5’inci spa resortü seçilmiş.
Aynı zamanda Türkiye’den listeye ilk 10’da giren tek resort olmuş.
Hafızam beni yanıltmıyorsa, Güney Ege manzaralı 141 odalı tesis, geçtiğimiz yıl da aynı listede yer almıştı.
Dünyaca ünlü dev isimlerin bulunduğu listede Ege’den bir otelin yer alması gurur verici.
Dilerim bu onura yenileri de eklenir.

///

Bu satın alma çok konuşulur

DUYDUM ki İzmir Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren konaklama ve seyahat teknolojileri sağlayıcısı HotelRunner, satış sistemi PayPad’i satın almış.
Bulut tabanlı, akıllı bir satış sistemi olan PayPad’le otelciler, birden fazla yöntemle ödeme kabul ettikleri gibi işlerini her yönüyle analiz edip yapay zeka destekli verilerle operasyonlarını otomatize edebiliyorlarmış.
Bu stratejik satın alma, HotelRunner’ın özellikle otellerin tesis içi satış ve ödemelerine odaklanan kapsamlı ve hepsi bir arada bir çözüm sunma misyonunda önemli bir adım niteliği taşıyormuş.
Daha önce IBM’de yönetici olarak çalışan Arden Agopyan ve Ali Beklen tarafından 2011’de kurulan, küçük bir apartman dairesinde çekirdek bir ekiple başlayan yolculuğun şimdi 5 şehir ve 3 ülkede 100’den fazla ekip üyesiyle dünya çapında tescillenmiş bir başarı hikayesine dönüştüğünü görmek insanı umutlandırıyor.

///

Haberin Devamı

Alın ve saklayın

EFENDİM, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), cumhuriyetimizin 100’üncü yılı nedeniyle hatıra pulu çıkarmış.
Grafik sanatçısı Mahmut Soyer tarafından hazırlanan pullar, 3 farklı tasarımdan oluşuyormuş.
Arka planda bayrağımızı simgeleyen kırmızı renge vurgu yapılan ilk tasarımda, dernek logosunun da yer aldığı dairelerden oluşan sonsuzluk işareti bulunuyormuş.
Pembe renkli ikinci tasarımda arka planda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresiyle birlikte sonsuzluk işareti yer alıyormuş.
Her iki pulda da Cumhuriyet’in özgürlük, süreklilik, ilericilik, vizyonerlik gibi özelliklerine vurgu yapılmış.
Yeşil renkli üçüncü pulda da Atatürk’ün, “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerine atıfla, barış, özgürlük, emek ve sevgi temaları işlenmiş.
Zeytin dallarından oluşan 100 sayısının yer aldığı bu pulun arka planında dişli çarklar kullanılarak sanayiye göndermede bulunulmuş.
Koleksiyonerler başta olmak üzere herkesin saklamak isteyeceği bir çalışma olduğuna inanıyor ve diyorum ki, “Sakın kaçırmayın”.

///

Haberin Devamı

Bakalım şaşıracak mıyız?

DÜNYANIN en prestijli restoran derecelendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Rehberi’nin Türkiye haritasına İstanbul’dan sonra İzmir merkez, Urla, Çeşme ve Bodrum da ekleniyor.
Bugün itibariyle hangi restoranların bu seçkide, hangi sınıflandırmaya dahil olacağını hep birlikte öğreneceğiz.
Ama sonuçlar sanki çoktan belli gibi...
Birçok yazar, ağız birliği etmişçesine köşelerinde bu mekanları tek tek yazdı.
Bakalım Michelin müfettişleri onları ters köşe mi yapacak, yoksa bu yazarların öngörüsü mü galip gelecek?

Yazarın Tüm Yazıları