Sihirli el

GÜNÜMÜZDE erkek ve kadınların en çok karşılaştığı sorunlardan biri de hiç şüphesiz saç dökülmesi.

Haberin Devamı

Saçları seyrelen ya da tamamen dökülen insanların bu eksikliği iç dünyalarında ciddi sorun haline getirdikleri de bir gerçek. Saç dökülmesini beklenmedik bir kayıp olarak algılıyor ve bunu kabullenmekte bir hayli zorlanıyorlar. Aslında saçsızlık bir sağlık sorunu... Ancak özgüven kaybı, dikkat çektiğini düşünme takıntısı, sosyal ilişkilerde kendini eksik hissetme gibi psikolojik sonuçları kişinin hayatını çok daha fazla etkiliyor. İşte bu haftaki ‘Sıradışı’ konuğum Dr. Koray Erdoğan, bu konuda kendini kanıtlamış, FUE saç ekimi tekniğinde geliştirdiği özel yöntemle uluslararası arenada adını duyurmuş, bu anlamda sağlık turizmine de büyük katkı sağlayan bir isim.

Sihirli el

Haberin Devamı

Bursa Gemlik doğumlu, İstanbul’da yaşıyor, ama aileden İzmirli. Kurucu ortağı olduğu ASMED’in ev sahipliğinde, hiçbir uluslararası kuruluşun desteğini almadan düzenlediği 3’üncü Akdeniz FUE Workshop’la saç ekiminin bütün tekniklerini içeren ve her farklı yöntemdeki dünyaca tanınmış 42 ülkeden toplam 200 doktoru Türkiye’de buluşturmayı da başarmış saygın bir kimlik. Dr. Erdoğan, iş yaşamında olduğu kadar özel hayatında da oldukça hırslı ve liderlik özelliklerine sahip biri. Mesleğiyle de ilgili olsa gerek, sağlığı ve sporu hayatının tümüne yaymış ve bir yaşam tarzına dönüştürmüş. Tenis, basketbol ve bilardo oynamaktan keyif alıyor. Gülle, çekiç atma, 100 metre ve trapta dereceleri var. Müzik dinleme zevkini de ayrı bir yere koyan Dr. Koray Erdoğan, bu tutkusunu bir de plak koleksiyonuyla taçlandırmış. Aynı zamanda tam bir hayvansever. ‘Paşa’ ve ‘Badem’ adında iki Kangal’ı var. Çalışmanın yanında eğlenmeyi de biliyor. Paylaşımcı, çok yönlü, yenilikçi. Başarılarıyla göğsümüzü kabartan Dr. Erdoğan, özel yaşamının kapılarını siz ‘Sıradışı’ okurları için açtı. Keyifli hafta sonları...

HAYAT FELSEFESİ
Hayatta su götürmez tek şey dürüstlük. Ben de hem iş hayatımda, hem de özel hayatımda dürüstlüğü kendime rehber edindim.

Haberin Devamı

OTOMOBİL
Prestij de çok önemli

* İlk arabam gri renkte Renault 18’di. Şimdi 2013 model beyaz Range Rover Sport’um var. Bir otomobilde prestij, konfor ve güvenlikten vazgeçmem. Bir araç güvenli ve konforlu olduğu kadar prestijli de olmalı. Kurallara uyan dikkatli bir sürücüyüm. Trafiğin büyük problem olduğu bir şehirde yaşıyorum. Bu yüzden iki kat dikkatli olmak zorundayım. Yollar çok kalabalık ve birçok dikkatsiz sürücü var.

Sihirli el

BESLENME
Ege mutfağını tek geçerim

* Doğal ve sağlıklı bir kahvaltı vücut için çok önemli, ben de buna dikkat ediyorum. Günün en önem verdiğim öğünü olduğu için asla atlamam. Klasik Türk kahvaltısını tercih ederim. Terayağ, bal, peynir ve çay olmazsa olmazım. Öğlenleri genellikle işyerinde yiyorum. Tercihim kırmızı et. Öğlen öğünlerimi de kuvvetli tutup akşam daha hafif şeyler tüketiyorum. Ara öğünlerle metabolizmayı beslemek çok önemli. Bunun için de sağlık deposu olan meyve ve enerji veren kuruyemişi tercih ediyorum. Ege mutfağını çok severim, zeytinyağlılardan vazgeçemem. Hint mutfağından ise hiç hoşlanmam. Kullanılan baharatlardan olsa gerek pek yıldızım barışmadı. Yemek yapmayı severim. Vakit buldukça mutfağa girerim. Eriştem ve et yemeklerim ünlüdür.

Haberin Devamı

MEKAN
Lezzet, hizmet ve mimari

* Kültürümüze olan benzerliklerinden ötürü İtalyan ve Yunan restoranlarını severim. İstanbul’da Lacivert, Ankara’da ilk açılan Tadım Pizza, İzmir Çeşme’de Canbaba ve Balıkçı Osman&Muharrem favori mekanlarım. Gittiğim mekanda en çok dikkat ettiğim şey lezzet. Ancak bu her zaman tek başına yeterli değil. Hizmet de iyi olmalı. Bence bir mekana karakter katan diğer bir unsur da mimarisi. Bu yüzden değişik mimariye sahip mekanları tercih ederim.

SPOR
Çeşitli derecelerim var

* Düzenli olarak spor yapmak hayatımın bir parçası. Mümkün olduğunca fazla zaman ayırmaya çalışıyorum. Tenis, basketbol ve bilardo oynamaktan keyif alıyorum. Spor yapmak hem bedenen, hem de ruhen insanı dinç tutuyor. Gülle, çekiç atmada ve 100 metre koşuda Marmara birinciliğim, trapta da Bursa üçüncülüğüm var. Fenerbahçeliyim. Sörf yapmayı çok istiyorum. Önümüzdeki dönemlerde bunun için fırsat yaratmayı düşünüyorum.

TATİL
Huzur bulurken kendimi de sorguluyorum

Haberin Devamı

Sihirli el

* Yılda iki kez birer haftalığına mutlaka tatile çıkarım. Tatil işlerden uzaklaşmak, hem fiziken, hem de ruhen dinlenebilmek için bir ihtiyaç. Yurt içinde Çeşme, yurt dışında ise Napoli, Capri Adası, Sicilya, Taormina, Mayorka ve Annecy favori yerlerim. Tatil benim için huzur bulma ve kendini sorgulama fırsatı.

HOBİ
Eski plak topluyorum

* Bilardo ve tenis oynamak, değişik restoranlar ve lezzetler keşfetmek en büyük hobilerim arasında. Çok iyi bir müzik dinleyiciyim. Rock, caz ve new age severim. Plak koleksiyonum var.

KARİYER
Çocukluk hayalimdi

* Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Mecburi hizmet sonrası Marmara Üniversitesi Göğüs Cerrahisi’nde asistanlığa başladım. 2001’de kendi saç ekimi kliniğimi kurdum. Amerika ve Avrupa’da sayısız kongre ve eğitim seminerlerine katıldım. 2004’te uluslararası dergi ve forumlarda ‘Seguential Technique’ olarak da bilinen ‘FUE’ tekniğini geliştirdim. Bu yöntemle ilgili Amerika, İspanya, İtalya, Belçika, Malezya, Hindistan’daki kongre ve workshoplarda sayısız doktora eğitim verdim. Halen kurucu ortağı olduğum ASMED Cerrahi Tıp Merkezi’nde 6 uzman meslektaşımla beraber sadece saç ekimi yapıyorum. Çocukken de doktor olmak isterdim. İlk paramı Uludağ’da gençlik kampında liderlik yaparak kazanmıştım.

Haberin Devamı

Sihirli el

MODA
Spor ve casual giyinirim

* Modayı takip eden biri değilim. Genelde spor ve casual giyimden hoşlanırım. Renk olarak mavi ve tonlarını severim. Hazır giyinirim, kıyafetlerimi kendim alırım.

TEKNOLOJİ
Sosyal medyada yokum, çünkü

* Teknolojiyle aram iyi sayılır. Gelişmeleri yakından takip ederim. Sosyal medyayla aram yok. Facebook’ta da, Twitter’da da, Instagram’da da yokum. Çok da gerekli bulmuyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Paşa ve Badem’le mutluyuz

Sihirli el

* Kangal köpeklerim var. Biri ‘Paşa’, diğeri ‘Badem’. İkisi de 1 yaşında.

ASTROLOJİ
Koçum, yenilikçiyim

* Koç burcuyum. Çok ilgili değilim, takip etmem. Burcum gibi lider yapılı ve yenilikçi biriyim.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Dr. Koray Erdoğan
Doğum yeri ve yılı: Bursa Gemlik, 1968
Eğitimi: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
İşi: ASMED Kurucu Ortağı
Burcu: Koç
Medeni durumu: Bekar

Yazarın Tüm Yazıları