Eşsiz Ege manzarasını lezzet esintileriyle birleştiren bir kara ve deniz masalı

Göçen Ailesi’ne ait Göçtur Turizm’in Pine Bay hotels & resorts’tan sonra Kuşadası’na kazandırdığı ikinci yatırım olan DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın en üst katında yer alan Gió Rooftop & Restaurant, her tabakta ve her lokmada konuklarına en yüksek gastronomik deneyimi yaşatıyor.

Haberin Devamı

 Eşsiz Ege manzarasını lezzet esintileriyle birleştiren bir kara ve deniz masalı

HAVA sıcaklığının rekorlar kırdığı şu günlerde Kuşadası’nda keyifli bir akşam yemeği alternatifi arayanlar için Gió Rooftop & Restaurant diyebilirim ki en doğru adreslerin başında geliyor. Gió, Göçen Ailesi’ne ait Göçtur Turizm’in Pine Bay Hotels & Resorts’tan sonra Kuşadası’na kazandırdığı ikinci yatırım olan “bir dünya markası” DoubleTree by Hilton’un en üst katında yer alıyor. Yani; Kuşadası’nın tam kalbinde, marinanın hemen karşısında, Ege esintili panoramik Güvercinada manzarası ve özenle seçilmiş uluslararası lezzetleriyle çok özel bir ‘kara ve deniz’ masalı sunuyor. Gió, Vietnam dilinde ‘esinti’ anlamına geliyor. Mekanın terasının esintili ve eşsiz manzarasını temsil ediyor. Bu haliyle de konuklarına çok özel anlar sunuyor. Beni de ilk anda etkileyen şey, Kuşadası’nı doğal ve tarihi güzelliğiyle gözler önüne seren konumu oldu. Adeta büyülendim, gecenin ışıklarıyla aydınlanan bu harika manzarayı seyre daldım. Termometrelerin 40’lı dereceleri gösterdiği bir temmuz akşamında püfür püfür esen bir ortamda ter boşaltmadan yemek yemenin ve bir kadeh şarap içmenin keyfini yaşadım.

Haberin Devamı

Eşsiz Ege manzarasını lezzet esintileriyle birleştiren bir kara ve deniz masalı

Kuşadası’nın zarif sahilini ve görkemli gün batımını muhteşem bir manzara olarak sunan Gió Rooftop & Restaurant marinanın tam karşısında, DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın en üst katında yer alıyor.

İYİ YEMEK, İYİ MÜZİK VE İYİ ZAMAN
Gió Rooftop & Restaurant yakın zamanda kapsamlı bir yenilenme yaşamış. Dekorasyonu, ambiyansı, servisi, menüsü görkemli bir gastronomi kariyerine sahip şef Mehmet Uzunöz danışmanlığında baştan aşağı yenilenmiş. Ana konsept; iyi müzik, iyi yemek ve hoş vakit geçirmek üzerine kurulmuş. Gió, haftanın 7 günü 18.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Rüzgarın hikayesini hissettiren bu enfes mekan sizi nefes kesen manzaralarla sarıp sarmalıyor ve unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. ‘Kara ve deniz’ ağırlıklı yemeklerden oluşan menü, etin şehvetli dokusundan deniz ürünlerinin lezzetine ve mükemmel sebzeli seçeneklere kadar herkesin ruhunu okşuyor. Sunumlar sadece gözlere değil, kalplere de hitap ediyor. Her biri özenle seçilmiş uluslararası mutfakların lezzetleri, damaklarda adeta muhteşem bir dansa dönüşüyor.

Haberin Devamı

Eşsiz Ege manzarasını lezzet esintileriyle birleştiren bir kara ve deniz masalı

ÖRDEK VE BALKABAKLI BRULEE EFSANE
Başlangıçlar 6 çeşit (65-600 TL). Ben tercihimi tütsülenmiş kuru domates çorbası ile taze baharatlarla marine edilmiş ızgara kuşkonmazdan yana kullandım. Size de tavsiye ederim. Meze olarak 11 farklı lezzet sizi bekliyor (70-300 TL). Diğerlerine haksızlık olmasın ama taze fesleğenli Girit ezme, taze ot kavurma, ılık pastırmalı humus, üzüm yaprağına sarılı ızgara hellim, kurutulmuş acı biberli tereyağlı karides mutlaka tadılmalı. Makarna sevenler için 7 alternatif söz konusu (150-395 TL). Körpe ıspanaklı ve rokfor soslu taze fettuccine, taze adaçaylı ravioli, ördek risotto ve safranlı bonfileli risotto’dan hangisini seçerseniz seçin pişman olmayacaksınız! Ana yemeklerde seçim yapmak daha zor. Zira, 9 tabağın 9’u da birbirinden leziz görünüyor. Ama yanında yufka, hoisen ve erik sosu ile servis edilen ağır ateşte pişirilmiş ördek ağızda dağılıyor. Artık biliyorsunuz ben yemekte salatasız yapamayanlardanım. 4 seçeneğiniz var (95-300 TL). Fırınlanmış ceviz, elma dilimleri ve misket limon soslu organik yeşil salata içinizi ferahlatıyor. Tatlılar 6 çeşit ve 75-110 TL aralığında. İddia ediyorum, balkabaklı crème brulée gecenizi aklınızda kalacak bir lezzetle sonlandıracak! Kaliteli ve taze malzemelerle yerel tatların büyüsünü yakalayan Gió, kavıyla da dikkat çekiyor. Uzman sommelierler tarafından özenle seçilmiş ulusal ve dünya şaraplarının eşsiz uyumu sunulan lezzetlerin dansını adeta doruğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Eşsiz Ege manzarasını lezzet esintileriyle birleştiren bir kara ve deniz masalı

Gió’nun uzman mutfağı, lezzetli etlerin ve deniz ürünlerinden özenle hazırlanmış vejetaryen seçeneklere uzanan bir yelpazede her damak tadına uygun servis sunuyor.

KENDİNİZİ MÜZİĞİN RİTMİNE BIRAKIN
Bu arada Gió, esintili terasını Kuşadası’na ayrıcalıklı bir renk katan Gió Bar’la paylaşıyor. Gió Bar da yenilenme sonrası daha da davetkar bir nitelik kazanmış. Bu büyülü ve esintili atmosferde geceyi uzatmak isteyenlerin kendilerini Gió Bar’dan gelen müziğin ritmine bırakmaları yeterli. Gió Bar’da miksologlarının hazırladığı imza kokteyller de keyifli akşamın devamına eşlik ediyor. Öte yandan, teras katında Gió’ya ev sahipliği yapan DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın hemen arkasında, Göçtur’un ilçeye değer katan bir diğer yatırımı olan ve Kuşadası’nın yakın tarihi ve geleneksel taş mimarisini farklı yeme içme mekanları, sanatla yaşam alanlarıyla modern hayatın ritmiyle buluşturan Old Town Tanneries yer alıyor.

Haberin Devamı

Eşsiz Ege manzarasını lezzet esintileriyle birleştiren bir kara ve deniz masalı

Uluslararası mutfak dünyasında duyusal bir yolculuğu benzersiz ve doyurucu bir gastronomik deneyim olarak sunacak şekilde hazırlanan Gió menüsü pek alışık olmadığımız lezzetleri de barındırıyor. Ağır ateşte pişirilmiş ördek yeni ve leziz bir damak tadı deneyimi sunarken, balkabaklı crème brulée Gió misafirlerinin deneyimini akılda kalan bir lezzetle sonlandırıyor.

Yazarın Tüm Yazıları