Yok böyle bir Atmosphere

ATMOSPHERE’in öyküsü kendi ağzından şöyle:

Haberin Devamı

 

1974 yılında doğdum.
Önce beni halı fabrikası yaptılar.
Uzun seneler halı üretimine, üretilen halıların yıkanmasına ve satılışına ev sahipliği yaptım.
Halı işi bitince on yıllar boyunca birçok farklı işe, birçok farklı insana kucak açtım.
Sahiplerim de kiracılarım da bana hep iyi baktılar.
Baktılar ama ben yıllar içinde eskidim, döküldüm, yaşlandım.
Bir yerden sonra onarılamaz hale gelince ben dahil herkes kaçınılmaz sona hazırlamaya başladık kendimizi.
Gerçi arada gelenim gidenim, kiralamak isteyenlerim oluyordu ama ‘Eski’ diyorlardı hep.
‘Eski, masrafı çok’...
Derken bir gün kapıdan içeri birileri girdi, girer girmez gözleri parladı.
“Tam aradığımız yer” dedi, aralarından biri.
“Bana demiyorlardır herhalde” dedim.
Heyecanlandılar, sahiplerimle konuştular, sağıma soluma baktılar, duvarlarıma lazer tuttular.
“Bizim iş burada olur” dediler ve gittiler, ama bir daha gelmediler.
Derken 6 ay sonra dış kapıdan sesler geldi.
İçeriye onlarca insan girdi.
Yıkılan yerlerimi onarmaya, eskiyen parçalarımı değiştirmeye başladılar.
Tam dünyadaki misyonumu tamamladım derken 6 ay gibi kısa bir sürede yeniden doğdum!
Yani doğdum denemez de yepyeni oldum.
Bin 300 metrekarelik kocaman bir depo alanından farklı konseptleri içinde barındıran yepyeni bir ‘Atmosphere’ oldum.
Bugün içimde birbirinden farklı yemek markaları var.
Yakın zamanda manav, çiçekçi, fermente market, mandıra gibi lokal dükkanlar da bulunacak.
Şimdi, her gün yüzlerce insan giriyor kapımdan içeri.
Şaşkınlıkla bakıp: “Çok güzel, çok keyifli” diyorlar bana.
Burada yiyorlar, içiyorlar, gülüp eğlenip evlerine gidiyorlar.
Merhabalar, ben Bornova Sanayi Caddesi No: 28B.
Bu da benim “Her şey bitti” derken yeniden başlayan, İzmir’in ilk food marketi, şehrin atmosferi olma hikayem...

Haberin Devamı

Yok böyle bir Atmosphere

AYNI ZAMANDA LEZZET LABORATUVARI
Burası, kendisini ‘iflah olmaz bir girişimci’ olarak tanımlayan Eren Kurt’un İzmir’e son armağanı.
Bilmeyenler için o, Pizza Locale’in kurucularından.
Sadece onun mu?
Müdavim Pide, Emektar Kebap, Pop-Up Burgerstore ve Çeşnili Döner’de de onun imzası var.
Eren’e göre son girişimi Atmosphere ise tıpkı kendi girişimci kafasının içi gibi dünyadaki en karmaşık yapılardan biri.
Atmosphere’in ana faaliyet alanı yemek.
Biri hariç tamamı Eren Kurt’un yatırımı olan 12 marka, food market, hayalet mutfak, ofis, ortak çalışma-toplantı alanı ile girişimcileri destekleyen ve onlara ev sahipliği yapan bir kuluçka merkezi.
Aynı zamanda yemek, çiçek, manav, market siparişleri verilebilen bir mobil uygulama ve küçük-büyük birçok organizasyona ev sahipliği yapılabilen bir etkinlik salonu.
Dolayısıyla Atmosphere o bildiğiniz yeme-içme mekanlarının hiçbirine benzemiyor.
Menüler farklı, lezzetler değişik, sunumlar ilginç.
Öyle ki masalar bile apayrı.
2-4 kişilik masalar var ama bir de 8 kişilik olanlar var ki sizi okul yıllarınızda oturduğunuz sıralara götürebilir.
Zaten burası konseptiyle daha çok gençler ve çocuklar için oluşturulmuş havası veriyor.
Tabii kendisini hala genç gören, içindeki çocuğu yaşatan her yaştan insanın da gelip, oturup, yiyip-içip, sohbet edip keyif dolu saatler geçirebileceği bir yer.

Haberin Devamı

Yok böyle bir Atmosphere

BİRBİRİNDEN FARKLI TAM 12 MARKA
Hani dedim ya 12 farklı marka var, biraz da onlara bakmaya ne dersiniz?
Casual Coffee&Bakery: Atmosphere’e yayılan olağanüstü kokuların kaynağı burası.
Gün boyu ister kruvasan arası lezzetler, ister günlük klasik lezzetlerle kahvaltınızı yapabilirsiniz.
Baristalar tarafından haftalık olarak kavrulan nitelikli kahvenin yanına atıştırmalıklar ve tatlılar da tezgahta sizi bekliyor. (18-60 TL)
Fabrika Makarna: Fabrika’ya özel el yapımı makarna hamuru günlük olarak hazırlanıyor.
Özel reçeteli soslarla lezzetine lezzet katılıyor.
Burada istediğiniz malzemeyle damak tadınıza uygun makarnayı yaratmanız mümkün.
Çünkü burada fabrika sizin! (34-52 TL)
Detroit Pizza: Bu mutfakta kalın hamurlu, bol malzemeli Detroit usulü pizza yapılıyor.
Gerçek pizza tartışmalarına girmeden sizi gerçek lezzet deneyimine davet ediyorlar.
Uzayan mozzarellası, özel aromalı domates sosu ve bol malzemesiyle ben bayıldım, size de tavsiye ederim. (42-54 TL)
Kızarmış İşler: Siz de benim gibi, “Patates kızartması” deyip geçemeyeceğiniz lezzetleri, hangi sosla daha iyi olacağı konusunda tartışmaların asla bitmeyeceği kızarmış tavukları, 5 çaylarının göz bebeği pişi çeşitlerini ve atıştırmalıkları denemekten hoşlanıyorsanız pas geçmeyin.
İddia ediyorum, Kızarmış İşler, Atmosphere’in en çıtır alanı! (28-56 TL)
Streat Food: “Tüm lezzetleri bir yana, sokak lezzetlerini başka bir yana” diyenlerdenseniz tam sizlik.
Midye dolmadan kokorece, tantuniden içli köfteye ne ararsanız hepsi burada.
İster doymalık, ister atıştırmalık, isterseniz sadece eşlikçi... (26-60 TL)
Külbastı: “Ben etçiyim; köfte, tavuk kanadı, külbastı, sucuk, çöp şiş ve daha ne varsa yerim” diyorsanız, Külbastı’da mangal sizin için yakılıyor.
Mis gibi ızgara kokusunu takip edin, kolayca bulacaksınız. (44-85 TL)
Easy Wingy: Burası çıtır çıtır, taptaze ve yepyeni bir kızarmış tavuk deneyimi sunuyor.
6 kişilik dev boy XXLarge menüsü bile var.
İsterseniz kemiksiz menülerle sadece kendiniz için bir ziyafet de verebilirsiniz. (38-66 TL)
Çeşnili Döner: Tavuk döner sevmeyenimiz var mı?
Ancak bu mutfakta biraz farklı.
Sağlıklı, lezzetli, doyurucu, güvenilir, ekonomik ve temiz tavuk döner özgün çeşnilerle birleştirilip sunuluyor.
Tam ağzınıza layık! (22-42 TL)
Pop Up Burger Store: ‘Yenilikçi burger hareketi’ mottsuyla yola çıkan Pop up Burger Store’da dünyanın en sevilen lezzetlerinden burgerin birçok farklı seçeneği, hotdoglar ve sokak lezzetleri örnekleri var. (35-63 TL)
Japanese Curry House: İşte burası da Atmosphere’in Uzakdoğu esintisi.
Özel seçenekleri, acı seviyeleri, istediğiniz malzemeleri seçme özgürlüğü ile bir başka alternatif. (50-80 TL)
Pasta Kodu: Gizli tarifi açıklıyorum...
Mutluluk, keyif ve aşk!
Bir dilim, bir kavanoz ya da bir bütün fark etmez hepsi aynı şekilde hazırlanmış.
Burası da tatlıları, pastaları ve kurabiyeleriyle Atmosphere’in mutluluk kodu. (25-30 TL)

Haberin Devamı

Yok böyle bir Atmosphere
Yok böyle bir Atmosphere

SEVİMLİ DOSTLARI DA UNUTMADILAR
Atmosphere’de bir de Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı köpek restoranı var: Origami Pet Food...
Eren Kurt’un eşi Burçin Ünal Kurt’un kız kardeşi Burçak’la ortak girişimi.
İsmi, Kurt ailesinin ‘Ori’ ve ‘Gami’ adlı köpeklerinden oluşturulmuş.
Şu an 5 reçeteleri var ve ürünler ona göre hazırlanıyor.
İçlerinde herhangi bir koruyucu ve katkı maddesi kesinlikle yok.
Piştikten sonra vakumlanıp donduruluyor.
Şu an için (soğuk zincirin bozulmaması adına) İstanbul’un yanı sıra ağırlıklı Ege Bölgesi’ne ürün gönderiyorlar.
Dediğim gibi burası normal bir restorana benzemiyor.
Dolayısıyla sevimli dostunuzla da gelebiliyorsunuz.
Ve siz eşsiz lezzetleri tadarken, o da kendi yemeğini sıcak sıcak yiyebiliyor.
Son bir not:
Atmosphere Market’ten elde edilen tüm gelir İzmir Bornova Yakaköy’deki Patisesi’ne (Pozitif Eğitim&Rehabilitasyon Merkezi) yardım olarak gönderiliyor.

LEZZET: Pekiyi

LEZZET: Pekiyi

AMBİYANS: İyi

HİZMET: İyi

KALİTE: Pekiyi

FİYAT: İyi

GENEL PUAN: 9

 

Yazarın Tüm Yazıları