Kılıçdaroğlu’na çağrı çıkarılacak

Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetlere ilişkin iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma açmıştı.

Haberin Devamı

Nasıl bir prosedür uygulanacak diye baktım. Kılıçdaroğlu hakkında bir fezleke düzenlenmesi söz konusu değil. Görevli başsavcı yardımcısı, Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurmak üzere bir çağrı çıkaracak. Kılıçdaroğlu, tanıklık etmeyi kabul ederse bilgisine başvurulacak. Şimdi sıra Kılıçdaroğlu’nda. Elindeki bilgileri ‘Cumhuriyet Savcıları’ ile paylaşırsa
siyasi cinayetlerle ilgili soruşturmada mesafe alınmasını sağlayacak. Yok, eğer bilgi vermekten kaçınırsa çok ağır suçlamalarla karşı karşıya kalacak.

90’LI YILLARIN KAOS PLANI

Kabinenin etkin bir ismiyle gelişmeleri değerlendiriyorduk. “Bakan olana kadar Gayri Nizami Kuvvetleri’nin bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum” demişti. 90’lı yıllar konseptini devreye soktular, tespitini doğrulayacak gelişmeler yaşanıyor. Gayri Nizami unsurlar devrede. Özal’ın tasfiye edilmesiyle birlikte Türkiye’nin ipleri değişimcilerden statükocuların eline geçmişti.

Haberin Devamı

SİYASİ CİNAYETLER

90’lı yılların perdesi siyasi suikastlarla açıldı. 28 Şubat’la devam etmişti. Erdoğan’ın tasfiye edilmesi için kaos planı devreye sokuldu. Organize suç örgütü liderinden, Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler tartışmasını açmasına kadar. Bu kez hesap etmedikleri bir şey var. Bu millet 90’lı yılları yaşadı. Faili meçhulleriyle, başörtüsü yasağıyla, siyasi suikastlarla, 28 Şubat postmodern darbe süreciyle ağır bedeller ödedi. Millet, her şeyi izliyor. Sonunda milletin derin feraseti harekete geçince kimse onun önünde duramaz. İkincisi ise Erdoğan, bu planlara teslim olacak lider değil. Erdoğan savaşır ve kazanır.

MAHİR KAYNAK FORMÜLÜ

Şu
günlerde Mahir Kaynak’ı sıkça hatırlıyorum. 90’lı yıllarda siyasi suikastlarla oluşturulan kaos ortamında elimize muazzam bir ölçü vermişti. Mahir Kaynak “Kime yarar?” diye sorardı. Kılıçdaroğlu’nu siyasi cinayetler iddiası üzerine Mahir Kaynak formülüyle “Kime yarar?” diye soruyorum. Kendi döneminde işlenen siyasi cinayetler iktidara yarar mı?

KİME YARAMAZ?

Korku ikliminin oluşması, kaos düzeninin hâkim olması, yönetilemeyen bir Türkiye tablosunun ortaya çıkması 2023 seçimlerine giderken Erdoğan’a yarar mı?

Haberin Devamı

Tam tersine, siyasi cinayetler en çok kime zarar verir derseniz en çok AK Parti’ye ve Erdoğan’a zarar verir.

SUFLE FETÖ’DEN

Kılıçdaroğlu, siyasi cinayetler iddiasını ortaya atınca bir süre önce firari FETÖ’cü Cevheri Güven’in 15 Ağustos 2021 tarihli videosu aklıma geldi. Firari FETÖ’cü, “Siyasi suikastlar işleyip cemaatin üzerine atacaklar” diyordu. “Kontrollü darbe” iddiasını da önce FETÖ’cüler ortaya atmış, sonra Kılıçdaroğlu bunu sahiplenmişti.

SOYLU’YA SORUN

İçişleri
Bakanı Süleyman Soylu önce “Ben İçişleri Bakanıyım, sordum. ‘Arkadaşlar, böyle bir siyasi cinayet, bahsedildiği gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere siyasi cinayet istihbaratı var mı?’, yok. Milli İstihbarat Teşkilatı’mıza soralım, sorduk, böyle bir bilgi yok’ dedi.” demişti. Soylu, Kılıçdaroğlu’nun benzer bir iddiayı 2016 yılında da ortaya attığını ve daha sonrasında da 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu hatırlatıp “Acaba bu bir şifre midir?” diye sormuştu. Soylu dün de, “Sosyal medyada ‘siyasi cinayetler’ tartışmasını manipüle edenlerin yüzde 69’u bot hesaplardır” diye açıklama yaptı. Süleyman Soylu hem İçişleri Bakanı olarak hem Demokrat Parti geleneğinden geldiği için siyasi tecrübesi yüksek bir isimdir. O nedenle siyasi cinayetler soruşturmasını yürüten savcıların Soylu’yla görüşüp devletin elindeki bilgileri sormalarında yarar var.

Haberin Devamı

SURİYE OPERASYONU NE ZAMAN?

ÖNCE
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, “Sabrımız tükendi” açıklaması geldi. Sonra onu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD ve Rusya’ya dönük eleştirileri takip etti. Bu ne demek? İdlib’e operasyon hemen geliyor mu? İdlib’den şehitlerimiz gelmesi üzerine Ankara’da rahatsızlık artmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı ile görüşmesinden sonra şehitlerimizin gelmeye devam etmesi rahatsızlık katsayısını yükseltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışından sonra Ankara’da ne yapılıyor? Önce en üst seviyeden Türkiye’nin kararlılığı ortaya konuldu. Bunun bir defalık bir tepki olmadığını anlatmak için bakanlar tepkilerini sürdürdü. Bir yandan da “Harekât Planları” yapılıyor.

Haberin Devamı

SALDIRILAR SÜRERSE

Operasyon hazırlığı sürdürülüyor. Ama bugün yarın bir operasyon var mı derseniz, şimdilik kararlılığımızın anlaşılıp gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Yok eğer saldırılar sürerse aynen “Barış Pınarı Harekâtı”nda olduğu gibi bir gece yarısı gireriz.

Kılıçdaroğlu’na çağrı çıkarılacak

Yazarın Tüm Yazıları