FETÖ’nün hesapları ve devletin istihbaratı

FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimiyle eşzamanlı olarak devreye soktuğu, ‘bascalan’, ‘haramzadeler’, ‘bilaloglan’ ve ‘Fuat Avni’ hesaplarıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Bunların bir kısmı 17-25 Aralık operasyonundan hemen önce açılmış. Bir kısmı ile 2014 yılı Ocak-Şubat aylarında devreye sokulmuş.

Haberin Devamı

Emniyet istihbarat, ‘bascalan’ hesabıyla ilgili MİT’e iki isim bildirmiş;  Turkcell Superonline tarafından 17.04.2014 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderdiği yazıdan önce.

Bunlar, karı-koca profesör olan iki Türk vatandaşı. Ancak bu süre zarfında ABD’ye kaçmışlar. Şimdi faaliyetlerini orada sürdürüyorlar. Belli ki bir sızma olmuş, istihbarat birimleri içindeki FETÖ’cüler tarafından kaçmaları yönünde ‘tüyo’ verilmiş.

Turkcell tarafından ‘bascalan’ hesabıyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na iletilen aşağıdaki bilgiler net.

IP No: 212.57.8.226

Adres: Emniyet Genel Müdürlüğü Turan Güneş Bulvarı No:118 Çankaya

Kontak: M.B.

İrtibat: 90/505. 366.10.10

18 Mart 2014 tarihinde,13.40-14.00 saatleri arasında 90.505.366.1010 numaradan Emniyet İstihbarat’a ait IP adresinden ‘bascalan’ hesabıyla irtibat kuran Emniyet İstihbarat görevlisinin ismi resmi yazışmalarda Mesut Biçer olarak yer alıyor? Mesut Biçer, FETÖ’den ihraç edilmiş. 

Haberin Devamı

Bu arada bir şey daha fark ettim.

15 Temmuz’a rağmen FETÖ’cüler hâlâ aktif. ’Bascalan’ hesabıyla ilgili resmi yazışmalarda yer alan IP numarası üzerinden dezenformasyon yapmaya kalkıştılar.

1- “Bascalan” hesabına girilen  212.57.8.226 No’lu IP bloğuna ait 6 adet domain name (alan adı) bulunuyor ama aralarında 212.57.8.226 No’lu IP numarası yok.

2- Ayrıca iddia edilen IP numaraları, ‘bascalan’ hesabının açıldığı tarihle uyuşmuyor. Kimi çok önceden açılmış kimi daha sonra.

3- Yetmedi, verdikleri IP numaralarının  üzerinde değişik tarihlerde  oynandığı tespit edildi.

A- Birinci IP adresi  12.09. 2002 yılında kullanılmış, 14.04.2016 yılında ise güncelleme yapılmış.

B- İkinci IP adresi  08.04.2005 yılında açılmış, 19.01.2016 yılında güncellenmiş.

C- Üçüncü IP adresi 16.03.2012 tarihinde  açılmış, aynı gün güncellenmiş.

FETÖ’ye karşı verilen mücadeleye rağmen bunların pes etmeye niyetleri yok. Hâlâ operasyon peşindeler.

‘BASCALAN’ HESABINI KULLANAN SAVCI

Bu arada Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 25 Aralık iddianamesinde, ‘bascalan’ ve ‘haramzade’ hesapları hakkında çok önemli bilgiler yer alıyor. Bu hesapların hükümeti düşürmek için operasyon yapan FETÖ’cü savcılar tarafından nasıl etkin bir şekilde kullanıldığı ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Haberin Devamı

İddianamede, 17-25 Aralık sürecinden sonra Gülen cemaatinin hükümeti düşürmek için uğraştığı belirtilerek, “Sosyal medya platformu olan Twitter’da ‘başçalan’ ve ‘haramzade’ ismiyle açılan iki hesaptan örgüt üyelerinin usulsüz olarak elde ettiği ses kayıtlarını seri olarak yayınladıkları ve oluşturulan ortamda hükümetin düşmesine yönelik baskı kurdukları tespit edildi” deniliyor. Peki bu hesaplardan yasadışı dinlemeleri yayınlatan savcılar kimlermiş?  

Yurtdışına kaçırılan FETÖ savcısı Muammer Akkaş’ın ismi yer alıyor.

PENSİLVANYA’DAKİ FİRMA

FETÖ’ye ait, ‘bascalan’, ‘haramzadeler’, ‘Fuat Avni’ gibi hesapların Pensilvanya’dan yönetildiğini yazmıştım. Pensilvanya’dan kastım  Fetullah Gülen’di. Ancak ilginç bir bilgiyle karşılaştım. ABD’nin en büyük veri depolama şirketlerinden olan  Iron Mountain, adresi olarak Pensilvanya’yı gösteriyor. Pensilvanya’daki eski bir maden ocağını alarak yerin 220 feet altında 200 dönümlük bir alanda veri depolama merkezi kurmuş. Pensilvanya denilince Fetullah Gülen anlaşılır diye bir paranoya içinde değilim. Ama Iron Mountain’ın Türkiye’de çalıştığı firmalar arasında  FETÖ’cü firmalar  ön sırada  yer alıyor. Hani FETÖ’cülerin yaptıkları dinlemelerin Türkiye’de depolanmadığı, yurtdışına transfer edildiği üzerinde durulmuştu. TİB’de iki çanak anten bulunmuştu ancak bağlantıları yok edildiği için nereye veri aktarıldığı tespit edilememişti. O nedenle Pensilvanya’daki bu veri toplama merkezi bana ilginç geldi. Iron Mountain’ın FETÖ’yle bir ilişkisi olduğunu iddia etmiyorum ama yine de içime bir kurt düştü, paylaşmak istedim.

Yazarın Tüm Yazıları