Turu pek sanmıyorum

GALATASARAY sezona başlanabilecek en kötü şekilde başladı. 2008-2009 sezonunda oynayıp oynayacağı en mühim maçlardan birinin, belki de birincisinin Şampiyonlar Ligi’ne vize özelliği taşıması Skibbe’nin şanssızlığıydı.

De Sanctis transferinden önce, "Cech veya Buffon gelmeyecekse kaleciye ne gerek var" diyen Aykut’un yediği gol ayrı bir şanssızlıktı. Altı adet stoper özellikli futbolcu artı bir de kaleciyle sahaya çıkan Galatasaray’ın, 14 dakika içinde iki gol yemesi şanssızlıkların imparatoruydu.

Nonda’nın hatrını sormalı

Burada futbolculara veya Skibbe’ye faturayı kesmek kolaycılık olur. Mali darboğazdan yıllardır geçip duran Galatasaray’ın 14 milyon, 20 milyon her neyse o kadar milyon Euro’luk gelirden mahrum kalmasına yol açabilecek bu maç ancak camia halinde kaybebilebilirdi.

Galatasaray, 2-0’dan sonra anlık bir titreme yaşadı ve Nonda’nın göz yaşartırıcı performansı ile beraberliği yakaladı. Skibbe, Galatasaray’da kalıcı olursa, böyle bir zaman bulursa her idmandan önce Nonda’ya gidip halini hatrını sormalı, bir dediğini iki etmemeli.

Toparlanması gerek

Altı stoperli takım, 14 dakikada 2-0 geriye düşmez. Düşer de, o takım Galatasaray olamaz. Bu fikri bir an önce aklına yerleştirmeli Galatasaray.

Skibbe’nin takım tarafından özümsenmediği yolundaki haberler çok da uydurma olmayabilir. Arda Turan, maç sırasında Skibbe’ye gidip gelip bir şeyler anlattı. Detayı tribünden bilmem mümkün değil fakat futbolcu yönetim taraftar kulübe herkesin şöyle bir toparlanması lazım.

Galatasaray Steaua’yu eler mi, pek sanmıyorum. Umudum var ama, umudumu destekleyecek bir veri bulunmuyor elimde.
Yazarın Tüm Yazıları