Gerçek milliyetçi 301’i hemen kaldırır...

Eğer ülkenizi biraz seviyorsanız... Eğer Türkiye aleyhinde çalışanların elindeki en etkili silahı almak, eğer Ermeni lobisini, PKK propagandasını, Kıbrıs Rumları’nın dedikodularını engellemek istiyorsanız hemen 301’in değişmesini sağlayın. “Ben milliyetçiyim” diyenler, özellikle MHP’liler, 301’i savunurken, bilmeyerek Türkiye’ye büyük zarar verilmesine göz yumuyorlar.

Haberin Devamı

Aman kimseler ortaya çıkıp, önce “ben katıksız bir Türk milliyetçisiyim” dedikten sonra, TCK’nın 301’inci maddesini savunmaya kalkmasın.

 

Özellikle Amerika ve Avrupa sahnelerinde, giderek artan biçimde 301’li oyunlar sahneleniyor.

 

Yeni moda olmaya başladı.

 

Türkiye aleyhinde propaganda yapmak veya Türkiye’yi köşeye sıkıştıracak bir adım mı atmak isteniyor, 301’inci maddeden daha inandırıcı hiçbir örnek bulunmuyor.

 

Bilmeyenler için kısaca anlatayım: Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301’inci maddesi “Türklüğe hakareti” cezalandırıyor. Ancak, bu maddenin gerekçesi ve örnekleri verilirken, “hakaret” kelimesinden ne anlaşıldığı anlatılırken, “eleştiri” ile “hakaretin”aynı kefeye konduğunu görüyorsunuz.

 

Haberin Devamı

Örneğin, Kıbrıs’taki Türk askerlerinin çekilmesi gerektiğini söylemek dahi, “Türklüğe hakaret” olarak alınıyor.

 

Yargıçlarımız da, eleştiri ile hakareti birbirine karıştırınca, işler daha da bozuluyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni veya Türkiye’nin temel politikalarını eleştirmek dahi 301’inci madde çerçevesinde cezalandırılabiliyor. Örnekleri hem çok, hem de ortada...

 

Tabii bu durum, AB’nin Kopenhag Kriterleri’ne tümüyle ters düştüğü gibi, hiçbir uluslararası insan hakları ve özgürlükler antlaşmasına da uymuyor.

 

Avrupa Birliği üç yıldır, 301 konusunda tepiniyor. Türkiye’nin ise kılı kıpırdamıyor.

 

AB, 301’i artık tam bir sembol konumuna getirdi. Adeta bir anahtar.

 

Bu anahtar değiştirilmediği sürece, AB-TR kilidi açılamayacak.

 

Türkiye ise, tam tersine 301’i, adeta milliyetçiliğin bayrağı konumuna getirdi. Sanki 301 kaldırılır veya değiştirilirse, Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret etmek, yerden yere vurmak isteyenlere büyük bir fırsat tanınmış olacakmış ve Türk düşmanları kolları sıvayıp üstümüze saldıracaklarmış gibi bir resim çizdiler.

 

Haberin Devamı

İş milliyetçiliğe dayanınca da, AKP iktidarı korktu. Pıstı ve MHP ile CHP’nin taarruzundan kurtulmak için sipere yattı.

 

Bir yandan 301’in değişmesi gerektiğine inanıyor ve gerektiğini kabul ediyor, ancak öte yandan da, MHP-CHP koalisyonundan çekiniyor ve kıpırdayamıyor. AKP kendini kurtarmak için, “Başka AB ülkelerinde de 301 gibi maddeler var” söyleminin arkasına saklanmaya çalışıyor. Bazılarında 301’in var olduğu doğru, ancak onlarda bizdeki gibi “hakaret” ile “eleştiri” birbirinden ayrılıyor, mahkemeler de buna göre karar veriyor.

 

Ne MHP-CHP milliyetçileri ne de AKP iktidarı, 301’i bugünkü gibi tuttukları sürece Türkiye’ye en kadar büyük bir zarar verdirdiklerinin farkında değiller.

 

Haberin Devamı

Bugün Ermeni lobisi, Avrupa ve ABD’de soykırım yasalarının parlamentolardan geçirilebilmesini sağlamak için,en inandırıcı gerekçe olarak 301’i ve bu yüzden mahkemeye verilenleri gösteriyor, hakkında savcılık soruşturması açılanları gündeme getiriyor.

 

PKK yanlıları, oturma izninden tutun, Roj TV’yi savunmaya kadar, birçok girişimlerinde yine 301’i örnek gösteriyorlar.

 

Kıbrıs Rumları’nın da elindeki en etkili silah 301. Bu maddeyi gösterip “Türkler bu şekilde bizi eziyor” diyorlar.

 

Manzara işte böylesine acıklı bir durumda.

                                 *                               *                               *

 

MHP-CHP VE AKP MİLİYETÇİLERİ UYANIN

 

Haberin Devamı

Sayın MHP’li, CHP’li ve AKP’li dostlar.

 

Sizlerin milliyetçiliğinizi ölçecek bir aletim yok. Ancak 301 konusundaki ısrarınız sürdükçe, bana kendinizi milliyetçi olarak tanıtamazsınız.

 

301’i bu şekilde koruduğunuz sürece, belki neyin ne olduğunu bilmemekten belki de görmezden gelerek bu ülkeye büyük zarar veriyorsunuz.

 

301’i iktidar partisini köşeye sıkıştırmak ve politika yapmak için kullandığınızı görüyorum. Türkiye’ye, sırf siyaset uğruna, 301’in ağır yükünü neden taşıttırıyorsunuz? Niye Türkiye’yi301’e mahkum ediyorsunuz?

 

Yazık değil mi?

 

Eğer gerçekten milliyetçiyseniz, iktidarın boğazına basıp, 301’i bir an önce değiştirmesini istemeniz gerekir...

 

Haberin Devamı

301’i tümüyle kaldırın veya değiştirin, bakın her şey nasıl farklılaşacak.

 

-       Türk karşıtlarının elindeki silahı almış olacaksınız.

-       Akil Adamların elini güçlendirmiş ve Türkiye’nin AB’ye katılmasının önünü açmış olacaksınız.

-       Müzakerelerin hızlanmasını, Sarkozy faktörünün zayıflamasını sağlamış olacaksınız.

 

Asıl milliyetçilik bu değildir de, nedir?

Yazarın Tüm Yazıları