Emeklilik töreni heyecanı

ANKARA
BU aralar başkentte herkes ziyaret trafiğine bakarak fal açıyor.ABD Büyükelçisi’nin dünkü Genelkurmay ziyareti de heyecan yarattı.

Oysa Ross Wilson’un ziyaretinin masum bir gerekçesi vardı: Başkentteki ABD askeri heyetinin komutanı Peter Sutton, dün gece emekliye ayrıldı. Bu törene katılmak üzere Almanya’dan Ankara’ya uçan, ABD’nin Avrupa’daki Hava Kuvvetleri’ne komuta eden General William Hobbins, Genelkurmay’a nezaket ziyaretinde bulunmak istedi. Wilson bu randevuları ayarladı.

Basit bir emeklilik töreninin yol açtığı telaşı görünce uyarmak istedim.

Türkiye son günlerde Irak yönetimi ve ABD’ye kararlılık gösterisinde bulunuyor. Sınırın öte yanında nasıl algılanıyor bilemem ama bu yakasında beklenti artıyor. Seçimden sonra işbaşına gelecek hükümetin üstünde operasyon baskısı kuruluyor.

Dileriz yanlış kararlara yol açmaz, zemin yaratmaz.

GP think tank olsun

DİNDE cennet vaadi, cehennem korkusu vardır. Siyaset de farklı değildir.

Seçmeni vaadine ikna edemeyen, başkasından korkmasını sağlayamayan oy alamaz.

Bana göre, bu seçimin vaat şampiyonu açık ara Genç Parti. Vaatleri (örneğin 1 YTL’ye mazot) diğer partiler tarafından benimsenince inandırıcılığı artıyor. Son olarak önceki gün partinin İstanbul adayı eski Yargıtay Genel Sekreteri Uğur İbrahimhakkıoğlu’nun, "Kapkaç zanlıları tutuklu yargılansın" önerisini duyunca çok beğendim.

Gerçekten polisin ve mağdurun ortak isyanı belli: Zanlı yakalansa bile o kadar çabuk serbest kalıyor ki, adeta yeni bir suça teşvik ediliyor.

Ne var ki fikir zengini Genç Parti, örgüt sorunu çekiyor. Geçen seçimde seferber olan Telsim bayileri, çimento işçileri, İmarbank personeli meydanlarda gözükmüyor. Gazetesi ve TV’sini kaybettiği için alıştığı medya desteğini bulamıyor.

Dolayısıyla Genç Parti’nin, siyasete vaat üreten "think tank"e (düşünce kurumuna) dönüşmesini öneriyorum. Zaten gözlediğim kadarıyla başka seçeneği de yok.

CHP kapılarını açıyor

CHP yönetimi, seçim nedeniyle boşalan il örgütlerine atamayı sürdürüyor.

Geçen hafta 45 ilde boş koltukları doldurdu, bu hafta sıra muhtemelen İstanbul’a gelecek.

İstanbul İl Başkanlığı’na atanması beklenen Gürsel Tekin’in ilk işi kapıları açmak olacak. Çünkü Bahçeşehir, Büyükçekmece ve Taşdelen’in Anavatanlı belediye başkanları CHP’ye geçmek istiyor.

CHP İstanbul ataması sadece önümüzdeki ayki seçim açısından önem taşımakla kalmıyor.

Yeni İl Başkanı’nın teşkilatını 2 yıl sonraki yerel seçime hazırlaması gerekiyor. Çünkü CHP, 1994’te Refah-Fazilet-AKP çizgisine kaptırdığı başkanlığı 15 yılın ardından geri almayı hedefliyor.

Çeteci haracını yükseltmeyin

DANIŞTAY saldırısında bomba kardeşliğinin esrarı çözülmeye çalışılıyor. Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombayla Ümraniye’de ele geçenler aynı mı araştırılacak?

Hiçbir itirazımız olamaz. Ama sonuç alınması şartıyla.

Çünkü çeteler için en başarılı kariyer planı, hapse düşmemek kaydıyla nam yaymaktır.

Adını dahi anmak istemediğim sokak serserileri bu sayede mafya babalığına terfi etti. O yüzden uyarıyorum, çetenin üzerine yürümek, haraç miktarını artırıyorsa yanlış yoldasınız demektir.
Yazarın Tüm Yazıları