’Snow Fighter’ geliyor

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk karla mücadele kimyasalını ’deneme’ amaçlı kullanacak.

Sıvı bir ürün olan bu maddenin, karlanma ve buzlanmadan önce kullanıldığı; bunun sonucunda kullanılan alanda ince bir ’film’ tabakası oluşturduğu ve yerde buzlanma olmadığı ve trafik güvenliğini tam olarak sağladığı bildirildi. Bu solüsyonun 72 saat süreyle etkinliğini sürdürdüğü,

çevre ve insan sağlığına zararlı olmadığı açıklandı.

İstanbul merkezli Ses Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Uğur, ticari ismi ’Snow Fighter’ olarak bilinen kimyasalın 2004’den beri üretim ve uygulamasına başladıkları, bu ürünün geçen kış sezonunda İstanbul’daki Boğaz ve Haliç köprüleri ile viyadüklerde Karayolları 17. Bölge ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulandığını ve başarılı sonuçlar alındığını söyledi.

Bunun sonucunda köprülerde ve viyadüklerde uygulanan alanlarda buzlanmaya bağlı trafik kazalarının oluşmadığının Büyükşehir tarafından kendilerine beyan edildiğini belirten Uğur, "Şimdi Ankara’ya deneme ürünü gönderiyoruz. İlk kez uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı deneme sonucuna göre ürünün Ankara’da kullanılıp kullanılmayacağı konusunda bir karar verilecek" dedi.

Uğur, Ankara dahil büyük kentlerde kış koşullarında ’siyah buz’ denilen gizli buzlanmaya karşı yeni bir teknik geliştirdiklerini belirterek şöyle diyor:

"Gizli buzlanmaya karşı tuz bir çözüm değildir. Dünyada da buna karşı sıvı uygulamalar kullanılmaya başlanmıştır. Biz de magnezyum bazlı ve tamamen çevreye dost kimyasal kullanılarak bu konuya kesin ve tek çözüm olarak ’snow fighter’ı geliştirdik. Bu ürünün bir tonu ile yaklaşık 18 km’lik bir alanda 72 saat boyunca yerde olan buzlanma engelleniyor. Büyükşehir Belediyesi’ne deneme amaçlı bir tanker gönderdik. Dileriz, bu konu en kısa zamanda bilimsel bir platformda değerlendirilip bir an önce oluşan vahim trafik kazalarının önüne geçmiş oluruz."

Ankara için üzülüyorum

ARTIK Ankara’
da yaşamanın tam bir eziyet haline dönüştüğü, dayanma sınırlarının çok ötesine geçtiği, Ankara’da doğmuş, büyümüş, okumuş, çalışmış bir kişi olarak haykırmak istiyorum. Eminim benim gibi bir çok kişiden benzer yakarışlar alıyorsunuz.

Melih Gökçek’in seçim yatırımı nedeni ile dağıttığı kalitesiz düşük kalorili kömür nedeni ile yaşanan, eski yılları, 15 yıl öncesini hatırlatan, yoğun bir hava kirliliği (orta halli kişiler bile kombi cihazlarını iptal edip soba kurarak, bu bedava kömürden talep ediyorlar), bitmek tükenmek bilmeyen, öncesi ve sonrası asla planlanmamış yol, kavşak (?) ve alt yapı çalışmaları; elektrik ve telefon kesintileri...

Arızalanan ve bozulan cihazların bedellerini kimden alacağız?

Başka neyi yazayım; mazot dumanı savuran eski araçları kim seferden kaldıracak?

Büyükşehir, halka yiyecek dağıtmaktan, su projelerini niye yapmadı. Projeler niye tozlu raflarda bırakıldı?

Ankara’ya rüküşlük, çirkinlik ve pislik yakışmıyor.

Başkente vizyonu olan bir belediye başkanı gerekmiyor mu?

Artık bazı gerçekleri bilelim, uyanalım.

F.ÖNEN-ANKARA

Güvenimiz kalmadı

ÇAYYOLU Tansaş yanındaki apartmanın 10. katındaki evime saat 14.00 ila 16.30 arasında hırsız veya hırsızlar girdi. Hem karşı daireyi hem de benim evi soydular. Tabii ki nakit para ve altın karşı dairenin de çeyizlerini almışlar. Benim evde emanet 2.000 Euro ve ata altın vs. Bu döviz oğlumun bize bankaya yatırılmak üzere verdiği para idi. Jandarmaya haber verdik. Geldiler parmak izi falan bulamadılar. O anda evde yoktuk. Olsaydık mutlaka bize de bir şey yaparlardı. Hükümete, emniyet yetkililerine soruyorum. Hem mal güvenliğimiz yok, hem de can güvenliğimiz yok. Bu nasıl bir devlet, nasıl bir ülke. Hırsızını yakalayamayan, can güvenliğini sağlayamayan bir devlet. Ve bu ülkeyi idare edenler nasıl rahat uyuyabiliyorlar. Benim ne devletime güvenim kaldı, ne de idare edenlere. Naci ERTEKİN

KISA...KISA

ANKARA’daki toplu taşım kartının 45 dakikalık transfer süresini artırmamışlar. Yanlış hatırlamıyorsam, Bakanımız Sayın Aksu, EGO’nun zarar ettiğini bu nedenle anılan sürenin artırılamayacağını belirtmiş.

Bu durumda, insana; "Madem zarar ediyorsunuz neden bayramlarda her türlü ulaşım aracını bedava yapıyorsunuz?" diye sormazlar mı? İ.B
Yazarın Tüm Yazıları