Kartvizit çoraplar demokrasiyi güçlendirir

DÜN sabah uyandığımda, bütün gün gözümün önünden üzerinde "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik" yazılı bir çift çorabın geçip duracağını bilseydim, büyük ihtimal görüntü kafamdan silinene kadar uyumaya devam etmek isterdim.

Çorap karşısında en az benim kadar büyük bir şoka girdiğini yazısından anladığım Ahmet Hakan, en doğru hareketi yapmış ve Çelik’i bizzat arayıp "Peki ama neden, neden, neden?.." diye sormuş.

Ahmet Hakan’ı ilk gördüğümde samimiyetine güvenerek önce omuzlarından şöyle bir tutup "Helal!" diyeceğim, sonra da alnından öpeceğim.

***

Üzerinde kocaman harflerle "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik" yazan çorapla ilgili olarak Çelik "Evdeki 20 çift çorap içinden farkında bile olmadan giymişiz. Üzerinde konuşulacak bir mevzu değil" demiş.

Doğru tabii, Milli Eğitim Bakanı’nın çoraplarıyla gündeme gelmesi bence de gereksiz. Ama çorap da çorap be kardeşim!

***

Ahmet Hakan duruma açıklık getirmeseydi "Çorap imalatçısı arkadaşı, başka bakanların çoraplarıyla karışmasın diye böyle bir şey yapmıştır" ihtimali üzerinde durmayı düşünüyordum.

Fakat Posta’da yayınlanan bir haber sayesinde Abdüllatif Şener’in de üzerinde "Başbakan Yrd. Abdüllatif Şener" yazılı çorapları olduğunu öğrendik.

Demek Bakanlar Kurulu toplantısında, ayağınız kaysa ve yere düşseniz bile ayak bileklerini takip ederek, hangi bakanın nerede olduğunu anlama imkanınız var.

Demokrasi açısından dünyaya örnek olabilecek, önemli bir adım olarak değerlendirilebilir bu durum.

***

Türkiye bir daha "demokrasisindeki eksiklikler" konulu eleştiriye uğrarsa Başbakanımız çıkıp "Hangi ülkede vatandaş horizontal vaziyetteyken bile bakanını tanıyabilir? Bu kadar şeffaf bir sistem hanginizde var, sorarım size? Gördüğünüz üzere, yan gelip yatsanız da tanıyabiliyorsunuz bakanları..." diyebilir.

***

Çorap, yapısı itibariyle hain bir giyecektir.

Benim sıkça yaptığım gibi bir ayağa lacivert diğerine siyah giyebilirsiniz, tekstil dünyasına isyan eden parmaklar kendine çıkış yolu arayabilir vesaire...

Hükümet dilerse bu küçük kazayı lehine çevirmek için "Bizden önceki hükümetlerin bakanlarının 10 çift çorabı vardı, bakın Sayın Çelik 20 çift çorabı olduğunu söylüyor. Eğer çorap sayınız artmadıysa, bize oy vermeyin" cephesinden yüklenebilir.

Ben ise kendi adıma Hürriyet yönetimine savaş açmaya karar verdim. Üzerinde "Kanat Atkaya-Hürriyet" yazan çorap istiyorum, sanırım Ahmet Hakan da beni destekleyecektir.
Yazarın Tüm Yazıları