Amerikalı profesör soykırım savunucularına bakın ne dedi

BEN 55 yıldır Amerika’da Ermenilerin soykırımı iddialarına karşı burada yaşayan bir avuç Türk vatandaşı ile savaş verirken, CHP’nin adeta soykırımı destekleyen yürüyüşüne lanet ediyorum.

Haberin Devamı

Eminim ki bu kara cahillerin hiçbiri 1915 yılında neler olmuştur araştırmamışlar, okumamışlardır.
Daha geçen hafta Amerikalı tarih profesörü Dr. Edward Erickson, San Diego şehrinde Ottomans&Armenians başlıklı kitabı için yaptığı konuşmada 1. Dünya Savaşı’nda yaşanan olayların soykırım olmadığını Osmanlı ve Rus arşivlerine dayanarak vurguladı ve telef olanların sayısının da öyle iddia edildiği gibi 1.5 milyon olmayıp 350 ile 500 bin arasında olduğunu vurguladı.
Toplantı salonunu Ermeniler doldurmuştu ve profesörü Türkiye’den para almakla itham etmeye kalktılar, taşkınlık yaptılar. Dr. Erickson onlara birkaç Ermeni yazarının isimlerini ve yazdıkları kitapların başlıklarını da vererek, “Okuyunuz önce, asılsız iddialarla karşıma gelmeyiniz” dedi.
Şimdi, bir Amerikalı Türkiye’ye gidiyor, araştırmalar yapıyor ve Amerika’daki çok kuvvetli Ermeni toplumuna karşı, “İddialarınız doğru değildir” diyor ve bir adım bile geri adım atmıyor.
Ama orada (Türkiye) bilgisiz çok cahil var. Bu vesile ile CHP’ye de çok kızıyorum.
Haziran seçimlerinde yine bir yenilgiye şahit olacağız ve o zaman iş işten geçecek, Türkiye’deki bu günkü yarım yamalak demokrasiyi bile mumla aratan bir rejim gelecek.
Yılmaz EROLGAÇ
San Diego-CALIFORNIA

Haberin Devamı

Strasbourg’da ne karar verilecek


-AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi’nde Ermeni soykırımının yalan olup olmadığına karar verilmeyecek.
Bilindiği gibi Perinçek, İsviçre’nin ‘Ermeni soykırımını inkâr etmenin cezalandırılması hakkındaki kanun’una aykırı hareket edip soykırım yok dediği için ceza almıştı. AİHM bu cezayı düşünce hürriyetine aykırı bularak iptal etmişti. İsviçre bu kararı temyiz ettiğinden büyük kurulda karar verilecek. Büyük kurul, AİHM dairesinin kararının insan haklarına uygun olup olmadığına karar verecek. Ermeni soykırımı olup olmadığına değil.
Dinçer ÖNAL-Hukukçu

Haberin Devamı


GÜNÜN SÖZÜ


Dünyanın en fit lideri


-“CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın sağlığı ile ilgili bir sorunu yoktur. Biraz önce bir arkadaşımız söyledi. Bir Amerikan dergisinde yayınlanmış. Dünyanın en fit liderleri arasında Cumhurbaşkanımız da gösterilmiş. Bundan daha başka bir şey söylemeye gerek var mı?”
(Erdoğan’ın doktoru ve
AKP Milletvekili Cevdet Erdöl)


Ne adaleti var ne demokrasisi


‘Kurt kapanı’

UĞUR Mumcu ile Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürüldükleri tarih (24 ve 31 Ocak) Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kutlanıyor. Haftayı değerlendireyim: Türkiye’de ‘güvenilir adalet’ olmadığını, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm iktidar mensupları söylüyor. Nitekim, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan 4 bakanı, Yüce Divan sıfatıyla yargılaması gereken –üstelik kendi atadıkları yargıçlardan oluşan- Anayasa Mahkemesi’ne bile göndermediler.
Gelelim demokrasiye:
Milletvekillerini kim belirliyor? Parti genel başkanı!
Seçim barajı kaç? Yüzde 10! Seçimler dürüst mü? Değil!
İngiliz The Ekonomist dergisinin istatistiğine göre demokrasimiz, 167 ülke arasında 98’inci sırada.
Gurur ligi: 1. Norveç, 2. İsveç, 3. İzlanda, 4. Yeni Zelanda, 5. Danimarka.
Utanç ligi: 94. Nikaragua, 95. Kırgızistan, 96. Uganda, 97. Kenya, 98. TÜRKİYE...
Suçumuz ne? Değer olanı öldürmek! Feyzullah AKTAN

Haberin Devamı


Başkasının faturasına bir de faiz istiyorlar

TÜRKİYE’nin elektrik dağıtımdaki özelleştirme serüveni vatandaşa pahalıya mal oldu. Devlet özelleştirilen elektrik dağıtım bölgelerinden toplamda 15.8 milyar dolarlık gelir elde etti ama kullanıcılar zararda. Elektrik faturalandırma döneminin değişmesi, dağıtım şirketinin 30 gün yerine daha uzun süre faturalandırması üzerine rakamlar iki kat arttı.
Karmaşaya bir de elektrik dağıtım şirketlerinden gelen yanlış tebligatlar sorunu çıktı. İstanbul Erenköy’de oturan Nedred Lostar’a (83) BEDAŞ, Şişli’de bir evin faturasını gönderdi. Faiziyle birlikte 980 TL için gelen ihtarname için şirkete yapılan itiraz da işe yaramamış, BEDAŞ ödeme emrini tekrar göndermiş. Lostar “Hayatımda ne oturdum ne bilirim orayı. Bu yaştan sonra avukatlarla mı uğraşacağım. Emekli maaşıyla geçinen insanım, çözüm istiyorum” diyor.

Haberin Devamı


MESAJ PANOSU

-SUUDİ Arabistan Kralı Abdullah’ın vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan edildi. Ne yazık ki, kendi ülkesinde bile yas ilan edilmezken, bu kralın Atatürk’ün kabrine gitmediğini biliyor musunuz? Yazıklar olsun.
V.Y.
-VÜCUDUMUZDAKİ tüm organlar satılsa 42.5 milyon lira ediyormuş. Bence varlık içinde yokluk çekiyoruz. Arif ÇAYAN
-EPİLEPSİ hastaları için elzem olan Luminal adlı ilaç bir aydır eczanelerde bulunmuyor. Karaborsaya mı düşecek nedir? Bakanlık, T. Eczacılar Birliği ve Bayer’den açıklama bekliyoruz.


BİLİYOR MUSUNUZ

-ADANA’da araştırmacı yazar Yüksel Mert’in, “Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir” diyen Kuran-ı Kerim’i dünya barışına daha fazla katkı koyması için Başkan Obama’ya “Okuması, düşünmesi, inanması ve yaşaması” için armağan ettiğini söylediğini...

Yazarın Tüm Yazıları