Gıda alerjinizi biliyor musunuz

Haberin Devamı

BESİN alerjisini belirlemek artık kan testleriyle mümkün. Üstelik bu test, katkı maddelerinden hangilerine alerjik reasksiyon verildiğini de gün yüzüne çıkarabiliyor.

İzmir’e bu hizmeti getiren Alsancak’taki Ege Detay Tıp Laboratuvarı’nın müdürü Dr. Serdar Canko, “Distrübütörü olduğumuz firmanın CYTOTOXIC Testi ‘gıda intolerans testi’ni yapıyoruz. Laboratuvarda işlenmesi ve çalışma teknikleriyle ilgili uzman doktor ve teknisyenlerimiz görev yapıyor. İşlem kan almayla başlar ve üzerinde çalışma yapılır. Sonuçlar, aynı gün içinde çıkar. Toplamda 123 gıda işleme tabi tutulur. Hastanın 9 aylık kişisel beslenme programı çıkarılır. Her ay için hastanın tolere edebildiği gıdalar YEŞİL, az tolere edebildiği gıdalar TURUNCU, hiç tolere edemediği gıdalar ise çıkan raporda KIRMIZI olarak belirtilir. Renkler, aynı zamanda tüketilmesine izin verilen, az izin verilen, hiç izin verilmeyen anlamına da gelir. Hastanın intolerans seviyesine göre çıkan bu raporun güzel yanı da hiç bir gıdanın sonsuza dek yasak olmaması diyebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kilo alma ve verme
Vücudun birçok semptom ve sorun sergilediğini belirten Dr. Canko, “En sık görülen semptom hızlı kilo alımıdır. Gıda intoleransı demek yavaş metabolizma demektir. Çok sağlıklı bildiğiniz kalorisi az gıdalar bile sizi şişmanlatabilir. Herkes sağlıklı besleniyorum dese de nedense kilo vermek herkese nasip olmaz, bu kısır döngünün sebebinin gıda intoleransı olduğu tıp dünyası tarafından da kabul edilmiştir. Vücut sindiremediği zaman aynı bir enfeksiyon gibi metabolizmayı yavaşlatır, savaşırken yorulur ve bu da kilo alımını sağlar. CYTOTOXIC Test yaptırdığınızda size özel bir beslenme listesi çıkar ve kırmızı gıdaları tüketmekten bir müddet kaçınırsanız hayatınız değişecektir.

Gıda alerjinizi biliyor musunuz

Kanseri yendi, şimdi ikinci çocuğuna hamile

İZMİRLİ Funda Çeliker’in yaşamı ve hayalleri kanserle altüst oldu, ancak mücadeleyle hepsini yendi. Evlendikten sonra cildinde leke oluşan Çeliker, dermatoloji doktoruna gitti. Çekilen ultrasonda 4 santimlik kitle tespit edildi ve yayılma olasılığının yüksek olduğu söylendi. İşte, hayatı bu noktada kararan genç kadın yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Bu haberden sonra 3 hastane arasında dolaştım, en son gittiğim endokrin doktoru hemen ameliyat dedi ve sonrasında da Doç. Dr. Gürkan Avcı’yı bulduk. Beni hemen ameliyata aldı. Ege Üniversitesi’nde atom tedavisi gördüm, tedavimi bitti. 2,5 yıl sonra hamile kaldım, çocuğum oldu 4 yaşında bir kızım var. O hastalığı yendim ve şimdi ikinci çocuğuma hamileyim. Size bu anlattıklarım, anne olmak için çabalayan pek çok kadına cesaret vereceğini umuyorum.”
Ameliyatı yapan Genel Cerrah Doç. Dr. Gürkan Avcı ise, “Genellikle erken evre troid kanserlerinin ameliyatla alınması sonrası hastayı 24 saat içinde evlerine göndeririz. Çıkan patoloji sonuçlarına göre bazı hastalarda halk arasında atom tedavisi olarak bilinen radyoaktif iyod tedavisi gerekebilir. Bu tedaviler sonrası hastalar mutlaka uzman hekimler tarafından uzun süreli takip edilmeli. Boyun ultrasonografi, troid hormon değerleri, tiroglobulin seviyeleri, bazen tüm vücud iyot tarama sintigrafisi çekilebilir. Sonuçta da troid kanserinden korkmamak, tedavi başarısının çok yüksek olduğunu bilmek ve gerekli zamanda kontrol edilmek çok önemlidir” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları