Bugün doğa için bir şey yapın

ODTÜ Ormanı 1958’den beri sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarıyla İç Anadolu bozkırında neredeyse yoktan var edildi. Burası doğa sevdalısı herkesin ortak eseri.

Haberin Devamı

Kötü niyetli belediye başkanları buradan yol falan geçirmediği sürece de bu orman giderek zenginleşiyor.
Bu yönde, ormanın gelişmesi amacıyla ODTÜ Geliştirme Vakfı öncülüğünde “Bir Ağaç Sizden Bir Orman Bizden” adlı bir kampanya başlatıldı.
Kampanyayla ODTÜ 1 ve ODTÜ 3 ormanları içerisinde yer alan (Ahlatlıbel ve Eymir Gölü çevresi) bozuk orman alanları, ağaçsız orman toprağı ve erozyona maruz alanların, ODTÜ Ormanı planında yer alan ekolojik ve sosyal fonksiyonlarına uygun, işletme amaçlarını daha iyi karşılayabilecek şekilde ağaçlandırılması ve rehabilitasyonunun yapılması amaçlanıyor.
Türkiye genelinde toplanacak nakdi yardımlar kullanılarak yapılacak ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması ile 256 hektar bozuk orman alanı verimli hale getirilecek.
100 hektar ormansız alan ağaçlandırılarak orman varlığı arttırılacak. Erozyon önlenerek toprak koruması sağlanacak.
Hava ve gürültü kirliliğini önlemeye, Eymir Gölü çevresinin estetik görünümüne katkıda bulunulacak.
Estetik amaçlı yol koruması sağlanmış olacak.
Doğa yürüyüş alanları artırılacak ve geliştirilecek.
ODTÜ Ormanı’na bakınca sadece ağaç da görmeyin. Burası Orta Anadolu’da yok olmaya yüz tutmuş flora ve fauna türleri için doğal bir çevre de yaratıyor.
Bu doğal çevrede kurt, tilki, keklik, tavşan, yılan, kaplumbağa gibi türlerin yanı sıra, 140’tan fazla kuş türü ve çeşitli balık türleri ile çok sayıda memeli ve sürüngen yaşıyor.
ODTÜ Ormanı’nın geliştirilmesi için desteğinize ihtiyacı var.
Türkiye’nin ve dünyanın kent bölgesinde insan eliyle yaratılmış en geniş orman ekosistemlerinden ODTÜ Ormanı’na yeni ağaçlar kazandırmak için, 1 ağaç için 10 lira bağışta bulunmanız yeterli.
Tüm yapmanız gereken ORMAN yazıp 6056’ya SMS göndermek.
Bugün doğa için bir şey yapın, ODTÜ Ormanı’na bir ağaç kazandırın.

Yazarın Tüm Yazıları