CHP’nin Gaziantep’te şansı var mı?

BAŞBAKAN Erdoğan’ın mitinginden bir gün sonra Gaziantep’teyiz.

Haberin Devamı

Cadde ve sokakların Erdoğan ve AKP’nin Belediye Başkan adayı Fatma Şahin’in dev posterleriyle donatılmış olduğu Gaziantep’te ibre Şahin’den yana gibi görünüyor.
Aile ve Sosyal Politikalar eski bakanı ve Gaziantep’in ilk kadın milletvekili Fatma Şahin seçildiği takdirde ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olacak.
Her fırsatta Fatma Şahin’i ne kadar takdirde ettiğimi dile getirmiş olsam da Gaziantep’e yolum düşmüşken CHP’nin adayı Akif Ekici’ye de kulak vermek istedim.
Ekici, Celal Doğan döneminde Başkan Yardımcılığı yapmış.
1999-2004 yılları arasında da Gaziantep Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenmiş.
İş dünyasından gelen Akif Ekici, Boyaş Boya’nın Yönetim Kurulu Başkanı.
Pazar günü 9. mitingine katılmadan önce sohbet ettiğimiz 23. Dönem Gaziantep CHP milletvekili Ekici ziyaret ettiği her köyde, mahallede uzun yıllardan beri ilk kez sıcak ilgiyle karşılandığını belirtiyor.
“31 Mart günü farklı bir tabloyla karşılaşacağız” diyor.
Gaziantep önümüzdeki Cuma günü Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya hazırlanırken, Ekici yaklaşık üç hafta önce yaptırmış olduğu ankette Şahin ile aralarında 5 puan fark olduğunu söylüyor.
Seçimlere kadar bu farkı kapatacağına inanıyor.
CHP Başkan adayı elinde somut 27 projeyle Gazianteplilerin karşısına çıkıyor.
Bunların arasında Gazi Meydanı Projesi, Antep Fıstığı Müzesi, yeşil alanlar, hafif raylı sistem, hava kirliliğine son projeler var.
Ekici’ye Gaziantep’in çözüm bekleyen en acil sorunlarını sordum.
Sırasıyla “Suriyeli göçmenler, imar, trafik ve hava kirliliğini” saydı.
Suriyeli göçmenler meselesi önemli.
Belediye Başkanı Asım Güzelbey de bu konuda Ekici’yle aynı fikirde.
Gaziantep’i ziyaret nedeni “Reşit Göğüş-Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi”nin açılışında görüştüğümüz Güzelbey bakın ne diyor?
“Tekrar aday olsaydım seçim kampanyasında projelere değil sadece Suriyele göçmenler sorununa odaklanırdım. Şehri bekleyen bir tehlike var ve bunu görmek lazım”.
Güzelbey
de, Ekici de Gaziantep’te sayıları resmi rakamlara göre 200 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 500 bini bulan Suriyeli göçmenlerin şehrin kaldıramayacağı bir yük olduğu görüşünde.
Güzelbey’e göre, Urfa, Gaziantep, Kilis, Hatay’daki Suriyeli göçmenler sorunu için atanmış olan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, sorunları daha üst mercilere iletememekten şik^ayetçi.
Bu da şunu gösteriyor:
Hükümetin gerçek bir insanlık dramı olan Suriyeli göçmenlerle ilgili politikası henüz ortada yok.

Haberin Devamı

Gastronomi şehri yakışanı yaptı: Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi

Haberin Devamı

GASTRONOMİ şehri olmakla övünen, “Dünya Gastronomi Şehri” olmak için Unesco’ya ikinci kez başvuruda bulunmuş olan Gaziantep nihayet Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’ne kavuştu.
Kısa adıyla Musem, Gaziantepli Göğüş ailesinin ferdi, Pelsan Aydınlatma Başkanı Mehmet Reşit Göğüş’ün belediyeye bağışladığı aile evinde birkaç aydan beri hizmet veriyor.
Hafta sonunda resmi açılışına katıldığımız Musem, Emine Göğüş Mutfak Müzesi’ne hemen bitişik binada.
Tanımış olduğum her Gaziantepli gibi doğduğu şehirle bağlarını asla kopartmamış olan Reşit Göğüş şimdiye kadar Gaziantep Kalesi’nin aydınlatılması dahil şehirle ilgili sayısız sosyal sorumluluk projesinin arkasındaki isim.
Bunların sonuncusu Musem, hem Gaziantep’in zengin mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarmayı, hem dünyaya açmayı hedefleyerek önemli bir boşluğu doldurmuş. Musem’in danışmanı ve koordinatörü yemek yazarı Ragıp Güzelbey’in verdiği bilgiye göre, merkezdeki 3 aylık kurslara katılanlar Antep mutfağının 300’den fazla yemeğini yapmayı öğreniyorlar.
Unesco’ya “Dünya Gastronomi Şehri” başvurusunu bizzat yapmış olan Ragıp Güzelbey, Musem’de unutulmaya yüz tutmuş Antep yemeklerinin de araştırılacağını ve kayıt altına alınacağını belirtiyor.
Bu arada değinmeden geçemeyeceğim.
Babaannesinin adını taşıyan Mutfak Müzesi’nin arkasındaki isim olan sevgili Zeynep Göğüş Gaziantep’te müthiş bir işe daha imza atmış.
Şehrin en eski mahallesinde satın aldığı evde Ali İhsan Göğüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi’ni hizmete sokmuş.
Yolunuz Gaziantep’e düşerse tüm mekanları mutlaka ziyaret edin.

Yazarın Tüm Yazıları