Keskin virajdayız

1 milyon avro verip katılım hakkını satın aldığımız 2014 İspanya Dünya Kupasına 170 gün kaldı hala Basketbol Milli Takımının koçu ve teknik ekibi belli değil.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker deplasmanda Top 16’nın tek yenilgisiz takımı Barça’ya 20 sayı farkla yenilerek 4'er galibiyeti bulunan Yunan ekipleri Olympiakos ve Panathinaikos’un ardından sayı averajıyla 6.sıraya geriledi. Tekrar ilk dörde tırmanması önce bu hafta İstanbul’da Unicaja Malaga’yı yenmesine bağlı. Malaga’nın Anadolu Efes’i yendiği maçta Dragic,24 sayı,3 ribaunt, 3 asist,4 top çalmayla mücadele etti. Altıda 4 iki sayı,6'da 4 üç sayı ve 5'te 4 serbest atış isabetiyle yüksek yüzdeli bir performans sergileyen 24 yaşındaki basketbolcu, 30 indeks puanı toplayarak haftanın en değerli oyuncusu olmaya hak kazandı. Dragic’i durdurmanın yanı sıra aşması gereken sorunu pota altında Kanarya’nın. Yükselen değer Bjalica dâhil kimse boyalı alanı sevmiyor Fenerbahçe’de.Bu seviyede ise dışarıdan atış isabetiyle maç kazanmak ise çok zor. Ayrıca keskin nişancısı Bogdanovicî devreye sokacak hiçbir hücum seçeneği, düzeneği de yok. Son maçta yeni transfer JACKSON Avrupa’ya alıştı ama takımın ona alışması yıllar alır. Ondan daha iyisi,formda McCalleb varken Pierre ne alaka anlaşılır gibi değil?Ustanın işine karışmayalım ama,Türk Telekom’a takılmasına ramak kaldı.Ankara’da ki buz hokeyi usulü sürekli Oğuz ve İzzet değişikliği akıllara sezaydı. Dikkat! Kanarya keskin viraja aşırı hızlı giriyor. Patinaj sonrası şarampole yuvarlanma tehlikesi çok yüksek.

Kuban’a kurban

Gele gel geldik bu kara taşa, yazılanlar gelir bu garip başa. Cimbom bu hafta Lokomotiv Kuban’la deplasmanda “çeyrek finalin finali”ni oynayacak. Yenerse ne ala yoksa veda edecek. İşler bu noktaya sadece talihsiz sakatlıklardan mı geldi? Sonra konuşacak çok vaktimiz olacak. Önce şu deveyi hendekten bir atlatalım.Olmayacak iş değil, nasıl kazanırız ona bakalım.Kuban geçen hafta Maccabi’yi yendikleri maçta oyun kaderini değiştiren KALNIETIS’in yanına 23 sayı atan KRUNOSLAV SIMON’da ekledi.DERRICK BROWN la nefis transition sayıları bulup evlerinde coşuyorlar.Kuban maçında,Banvit maçında ki bitmişliği yaşarlarsa, sadece Carlos Arroyo’nun becerisine kalır,üç kısa oynarlarsa onların kısaları daha sert ve sayı potansiyelli olduğundan maçı kurban ederiz. Mutlaka içerden sayı üretmenin yolunu bulmalıyız. Tek başına Bonsu veya Macvan yetmiyor. Furkan daha etkin olmalı. Sinan ve Ender oynadığında ortaya konan enerjik ve akışkan basketbolu tüm maça yaymanın yolunu bulmalı Ergin Ataman.

Yazarın Tüm Yazıları