‘Süleymancılar’dan ‘Hizmet’e gönderme

TANSU Çiller döneminin Ulaştırma Bakanı ve Süleymancılar cemaatinin ‘kanaat önderi’ A. Ahmet Denizolgun, geçtiğimiz günlerde bir gazetede yayınlanan ve “Süleymancılar cemaati MHP’ye destek verecek” şeklinde kamuoyuna yansıyan haberi yalanladı.

Haberin Devamı

Alanya’da yayınlanan Yeni Alanya gazetesine açıklamalarda bulunan A. Ahmet Denizolgun, kendisinin ve cemaatinin sürekli siyasetle ve siyasetçilerle ilişkilendirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek şu görüşlere yer verdi:
“Bizim arkadaşlarımızla yaptığımız dar ve geniş katılımlı toplantılarda söz konusu haberde bahsi geçtiği gibi asla siyaset konuşulmadı. Elbette memleketimizin ve toplumumuzun bazı sorunları, sıkıntıları ile camiamızın genel konuları konuşulur. Ancak, hiçbir siyasi parti ve oluşuma destek verilmesi ya da herhangi bir siyasi tavır takınılmasına ilişkin konular gündeme bile gelmez. Bu aşamada, yaklaşan yerel seçimlerde herhangi bir siyasi partiyi destekleme gibi bir karar söz konusu değildir. Bizim işimiz siyaset değil, Hak’ka ve halka hizmettir. Hizmet üretebilmek ve topluma sunabilmek adına nasıl bir tavır ortaya koyacaksak onu belirleme noktasına geldiğimizde zaten bunu da kamuoyu ile değil kendi camiamızla paylaşırız.”
HİZMET’E İMA
Yeni Alanya
’nın, “Bu tür haberlerin amacı ne olabilir?” sorusunu da cevaplayan Denizolgun şöyle konuştu:
“Bu olsa olsa hükümete yakın olmak isteyen bir kesimin işidir. Sanırım, Fethullah Gülen cemaati, hükümetle bozulan ilişkilerini onarmak için bizim adımızı kullanmaya çalışıyor. Bakın işte size en yakın biz varız. Onlar da sizinle değil. Bizi de kaybetmeyin, mesajını bu tür maksatlı ve gerçekdışı haberler yayarak vermeye çalışıyor olabilirler. Ancak, biz bu tür oyunların ve kumpasların içinde hiç yer almadık ve yer almayı da düşünmüyoruz. Herkes kendi işini layıkıyla yapmalı. Başkaları üzerinden prim yapmaya çalışmamalı. Bizimle ilgili maksatlı haberleri servis edenleri ve yayınlayanları da insafa ve sağduyuya davet ediyorum.”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bugün 12.00’de cezaevinde İlker Başbuğ’u ziyaret edip Silivri’de bir saat kadar kaldıktan sonra İzmir’e geçeceğini ve Kuşadası’nda CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile Müge Muhafızın’ın düğününde, Deniz Baykal, Gürsel Tekin ve Metin Feyzioğlu ile birlikte tanıklık yapacağını..

Haberin Devamı

Ayçiçeğinin yeni fiyatı 1.3 lira

TÜRKİYE’de ayçiçek alımı ile görevli Trakyabirlik Genel Müdürü Adnan Tekçe, ayçiçeği konusunu gündeme getirdikleri için yerel ve ulusal basına teşekkür etti. Ayçiçeği ile ilgili haberler Hürriyet’teki köşemizde ve Çorlu Devrim gazetesinde geniş şekilde yer aldı. Bundan sonra tarımla ilgili kuruluşlar devreye girdi. CHP’li ve MHP’li milletvekilleri üreticinin sorunlarını dile getiren ağır açıklamalar yaptı; önergeler verdi.
Trakyabirlik ise uzun süre suskun kaldı. Birlik Genel Müdürü Adnan Tekçe dün yerel gazeteci Erdal Özcan’la, 0532 342 7297’den yaptığı konuşmada, teşekürlerini iletti ve özetle şunları söyledi: “Başbakanımız olayı sahiplendi... İşin üzerinde hassasiyetle duruyor. Bölge Bakanımız Dr. Mehmet Müezinoğlu, Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i uyararak ‘Üreticileri rahatlatın, mağdur etmeyin. Ayçiçeği çok önemli bir bitki, tarlada kalmasın. Bu konu artık sorun olmaktan çıksın’ talimatını verdiğini memnuniyetle öğrendik” dedi.
Ankara kaynaklı bilgilere göre, ayçiçeğinin önümüzdeki hafta içinde alım fiyatı açıklanacak. Bu fiyatın en az 1.3 lira olması bekleniyor. Yani üretici ‘kerhen’ memnun edilecek.
Atatürk’ün “Hakikikati konuşmaktan korkmayınız” sözü hiç akıldan çıkmamalıdır.

Haberin Devamı

CHP İzmir’in enternasyonal imtihanı

SON bir yılı devamlı olmak üzere İstanbul’la beraber İzmir’de yaşıyorum. İki şehirli biri oluverdim. Üniversitede dersimi veriyorum; toplantılara katılıyor. Okumalarım ve yazılarımla ilgileniyorum; bir yerde de İzmir’in adeta keyfini çıkarıyorum.

Bir siyaset sosyolojisi ve iletişim bilimi hocası olarak, bu alanda pek çok üniversitede okutulan kaynak kitapların yazarı olarak CHP’ye verdiğim akademik desteğin boyutlarını burada anlatacak değilim. En azından kamuoyuna yansıyan biçimiyle bazen uluslararası bir toplantıyı yönetiyor, bazen İslam, Demokrasi, Kürt Sorunu, Sosyal Demokrasi, Sivil Toplum, Medya Dili, Hukuk ve İnsan Hakları gibi konularda kalabalıklara konuşuyorum.

Haberin Devamı

Her ne kadar okuması-yazması olmayan, ilköğretim mezunu ya da partide il ya da ilçede, kadın ve gençlik kollarında, belediye meclisinde görev almış üç-beş partili ‘kim bu adam, ne işe yarar, kimin adamı’ dese de, onları hoşgörerek çalışmalarıma devam ediyorum. Mesela bu kişilere ‘sen kimsin, eğitimin/ bilgin ne’ demiyorum. Ne onlar beni, ne ben onları tanımak durumundayız. En azından onların böyle bir merakı olsa bile benim bu yönde hiçbir merakım yok. Her insanın potansiyeline göre, ilgi/çıkar ekseninde siyasette varolduğunu bildiğimden onları hoşgörüyorum.
Değer verdiğim herkese yaptığım gibi Kılıçdaroğlu’na da beynimden geçen herşeyi söylüyorum. O da sağolsun olağanüstü hoşgörüsü ile, zor olanı yapıyor ve bana katlanıyor. Bu nedenle ilişkimizi siyasetçi- genel başkan ve akademisyen dengesinin ötesine taşıyabildik. Dostluğumuzun başka bir gizemi / sırrı var mı derseniz, ‘hayır’ derim. Birilerinin dediği gibi ne akrabasıyım ne hemşehrisiyim ne karakutusu...

Haberin Devamı

Söyleyeceğim şudur:

CHP büyükşehir düzeyinde yerel iktidar olduğu bir şehirde, fuar açılışı için gelen CHP Genel Başkanı, ‘Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan’ sloganaları altında adeta konuşmasını yapamadı. Her seçimde her yere aday adayı olan binlerce kişi 50 kişlik AKP sempatizanına teslim oldu. Ufacık bir açıkhava tiyatrosu fuar açılışı için doldurulamadı, salonun yarısı boştu ve AKP’lilere teslim edilmişti.
Görüntü dehşet verici, yaşananlar ortadaydı. AKP’nin yerel iktidar olduğu bir büyükşehirde Tayyip Erdoğan’a karşı, Kılıçdaroğlu’na dün yapılanlar yapılabilir mi?
Peki soru şu: Kabahatli slogan atan AKP’liler mi, genel başkanlarına sahip çıkamayan CHP ve Büyükşehir mi?
Bu sorunun cevabı aklı olan herkes için bellidir. Benim için de...
Bir şehri siyasal tartışma, katılımcı demokrasi ve projeden uzak tutup bir-iki kişinin insafına bırakmanın doğal sonuçlarını yaşıyor CHP. Bu nedenle denizin suyu bitti. Bu şehri CHP’nin kaybetmesi benim için hiç süpriz olmayacak. Tabii acil ve devrimci çözümler üretilmediği takdirde...
Serdar TAŞÇI

Batı Trakya Türk Cumhuriyeti, 100 yaşında; Türk varlığı 650 yaşında

BATI Trakya Türkleri Dayanışma Deneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu tarafından Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100.yılı münasabeti ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
Mustafaoğlu ,”Batı Trakya Türk Cumhuriyeti, 31 Ağustos 1913’te Meriç ve Karasu nehirleri arasında kalan bugünkü Batı Trakya (Gümülcine, İskeçe, Dedeağaç) ve bugünkü güney Bulgaristan’daki Kırcaali en kuzeyde kalacak şekilde,batıda Paşmaklı ve doğuda Ortaköy’den Yunan sınırına kadar olan bölgeyi içine alacak şekilde kurulmuştur.Tarihte ilk Türk cumhuriyeti olma özelliği taşıyan devletin kendi ordusu, bayrağı, pulu olmuştur. Bayrağı siyah, yeşil ve beyaz renkler üzerinde hilal ve 3 yıldızdan oluşur. 56 gün süren devlet Yunanistan’ın desteğiyle kurulmuştur. Nitekim,devlete son verildikten sonra, Osmanlı Devletiyle Bulgaristan arasında 29 ekim 1913’te İstanbul Antlaşmasının imzalanmasıyla Batı Trakya Bulgaristan’a bırakılırken, Yunan Devleti Batı Trakya Türklerine karşı olan sorumluluklarını 14 Kasım 1913’te Osmanlı Devletiyle imzaladığı Atina Antlaşması’yla taahhüt altına almıştır. Böylece, Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türkleri, Helen kökenli Yunan vatandaşlarıyla sosyal, kültürel, ekonomik ve dini özgürlükler açısından eşit statüye sahip olmuştur. Dilimizin Türkçe olduğu teyit edilmiştir” dedi.

Keza, Lozan Antlaşması ile Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk azınlığın haklarını bir kez daha yinelenerek tekrardan garanti altına alınmaktadır diyerek sözlerine devam etti.

YUNANİSTAN’A HATIRLATMA

Genel Başkan Mustafaoğlu, “Batı Trakya Türk Cumhuriyetinin kurucularının torunları olarak, kahraman dedelerimizi ve o günleri tarihte bir realite olarak anarken, tarihteki ilk Türk Cumhuriyetinin bugün yaşadığımız Batı Trakya’da kurulduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. İşte bu yüzden, Batı Trakya’daki bugünkü Türk ve Müslüman kimliğimiz inkar edilemez bir gerçektir. Bunu görmezden gelen inkar politikaları, mücadelemiz karşısında muhakkak bir gün iflas edecektir” dedi. “1913 Atina Antlaşması ve 1923 Lozan Antlaşması’nda, Batı Trakya Türkleriyle ilgili maddeler, Yunan devletinin yükümlülükleridir. İmzacı devletlerden çok, bugün aynı zamanda AB vatandaşı olan kendi vatandaşlarına karşı yerine getirilmesi zorunlu olan yükümlülükler görmezden gelinemez”

Mustafaoğlu sözlerine “ Legal, haklı ve insan hakları çerçevesindeki mücadelemizin insanlık varoldukça ve Büyük Türk Milleti varoldukça devam edeceğini, kamuoyunun bilgisine sunarken, “Nice 100 yıllara Batı Trakya Türkleri; diyoruz” diye son verdi.

Adalar’a 14, Çankaya’ya 12 başvuru

Önseçim istiyorlar

CHP’de aday başvuruları 2 Eylül’de sonuçlanıyor. Bu nedenle örgütlerde kısmi bir heyecan hüküm sürerken, birçok adayın Ankara’yı ziyaret etmesi dikkat çekiyor. Adaylardan bir bölümü merkez yoklaması veya eğilim yoklaması isterken, CHP’nin ağırlıklı olduğu belediyelerde ağırlıklı olarak ‘önseçim’ talebi öne çıkıyor.
CHP’den; Ankara Kulübü Başkanı ve Kalkınma Bakanlığı (DPT) Uzmanı Dr. Metin Özarslan’ın, Ankara Büyükşehir aday adaylığını açıklarken, hazırladıkları projeleri tanıtan çalışmalara başladığını... Çankaya’ya Dr. Nuran Talu ile Ürgüp eski Genel Başkanı, parti okulu hocalarından Bekir Ödemiş’in başvurduğunu; böylece aday adaylarının sayısının 12’ye yükseldiğini... Mersin Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkan Yardımcısı, İnşaat Müh. Serdal Kuyucuoğlu’nun Genel Merkez’i ziyaret ederek parti yöneticilerine Mersin’de önseçim istediklerini belirttiğini... Denizli’de Belediye Başkanı AKP’li Osman Zolan’a karşı CHP’den avukatlar Kazım Arslan, Adil Demir ile Uşak Vali Yardımcısı Nabi Kılıçarslan’ın çıktıklarını... Mehmet Süne’nin Buca’ya başvurduğunu... Tekirdağ’da Büyükşehir adaylığı için şimdiki Belediye Başkanı Opt. Dr. Adem Dalgıç’la birlikte Kadir Albayrak, Şerafettin Terzi, Av. Haluk Öztrak’ın (Milletvekili Faik Öztrak’ın kardeşi); Çorlu’da Başkan Ünal Baysan ile avukat Ayhan Civan’ın başvurularından başka aday adayı çıkmadığını... Kadıköy’de Selami Öztürk’ün karşısına, müteahhit Aykut Nuhoğlu’ndan sonra, ‘sol kanat’ adayı olarak, İÜ Felsefe grubu mezunu N. Kemal Çalışkan’ın (Babaeskili) da çıktığını... Adalar’da, Başkan Mustafa Farsakoğlu dahil adaylık için başvuranların sayısının 14’e yükseldiğini... Mali Müşavir Fatih Üstünbaş’ın (Ayancık, Sinop) Küçükçekmece’ye PM üyesi İbrahim Yener’in Bakırköy’e aday adayı olduklarını...

Yazarın Tüm Yazıları