İzmir sokakları şiirle canlanacak

Haberin Devamı

İZMİR’de Konak Belediyesi tarafından 8 yıldır yapılan Şiir Buluşması bu yıl dopdolu bir programla geliyor... Birçok önemli şairi İzmir’e getiren buluşma, uluslararası boyuta taşınmış durumda. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli şairlerini İzmir’de görmek gerçekten büyük keyif. Bu yıl konuk ülke Fransa olduğundan Fransız şiirinin önemli şairleri İzmir’e gelecek. Bir de onur konuğu şair var; Ataol Behramoğlu... Düş Gezginleri, Haluk Çetin gibi müzisyenler şiiri söyleyecek, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları şiirle dans edecek.

Bu yıl benim de organizasyonda bir görevim olacak. O nedenle yapılan hazırlık toplantılarında başta Başkan Dr. Hakan Tartan olmak üzere Namık Kuyumcu, Asuman Susam, Fergun Özelli ve Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarının nasıl canla başla çalıştıklarına da şahit oldum. Çok damarlı böylesine büyük bir organizasyon hiç kolay değil. Ama İzmir ve Konak Belediyesi’nin, yüzünün akıyla çıkacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

İzmir sokakları şiirle canlanacak

Şiiri sadece kitaplarda bırakmayan, müzik, dans ve herşeyden önemlisi okuyucularıyla buluşturan bu organizasyon şiire olan ilgiyi de artıracak. Cevat Çapan, Barış Pirhasan gibi Türk şiirinin önemli isimlerinin yanı sıra Fransız şairlerin de kendi dillerinde şiirlerini seslendirecekleri etkinlik çok farklı mekanlarda yapılacak.

Dört şiir kitabı yayınlanan Konak Belediyesi’nin şair Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da dediği gibi sanatı sokaklara taşıyacak olan şiir buluşması, salonların yanı sıra Fransız Kültür Merkezi bahçesi ve Alsancak Vapur İskelesi önünde, yani açıkhavada İzmirlilerle buluşacak.

Şiirin başkenti İzmir’de 3-4 Mayıs’ta yapılacak Türkiye’nin en kapsamlı şiir buluşması siz İzmirlilerle zenginleşecek...


Siz de lösemili bir çocuğa hayat vermek istemez misiniz

Çocuklar konu olduğunda, hele kansere yakalanmış çocuklar söz konusuysa yelkenlerim suya iniyor. 15 yıl önce bir avuç idealist tarafından kurulan, bugün ise yüzlerce çalışanı, binlerce hasta çocuğu, yüz binlerce gönüllüsü ile kocaman bir aile olan LÖSEV benim için de önemli... Ben de kendi çapımda bu ailenin bir üyesi olmaktan memnuniyet duyuyorum. Çocuklara burslar veren, ihtiyaçlarını karşılayan LÖSEV’in İzmir Ofisi’nin 5. kuruluş yıldönümü 8 Mayıs akşamı Movenpick Otel’de kutlanacak. Geceden elde edilecek gelir, İzmir’de yaşayan lösemili ve kanserli çocuklarımızın sağlık ve eğitim burslarına aktarılacak. Ama esas amaç Ankara’da olduğu gibi, okul, hastane, lösemili çocuklar köyü gibi çocuklar ve ailelerine tamamen ücretsiz hizmet sunulan tesisleri İzmir’e de kazandırmak.

Haberin Devamı

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hemotolog Dr Üstün Ezer’in de katılacağı gecede lösemili çocukların sürpriz gösterileri ve birçok sanatçı yer alacak. Gazeteci arkadaşımız Gülengül Uslu’nun organizasyonuyla bir araya gelen, İzmir cemiyet hayatının tanınmış kadınlarının tasarladığı çantalar da bu gecede sergilenecek. “Ben de lösemili bir çocuğa hayat vermek istiyorum’’ teması ile düzenlenen bu anlamlı gecenin biletlerine ulaşmak için; 0533 - 411 33 01 no’lu telefona veya izmir@losev.org.tr ye başvurabilirsiniz.


Şimdiki çocuklar gerçekten çok şanslı

Geçenlerde bir arkadaşımla Narlıdere’de bir anaokuluna gittik. Yeşillikler içerisinde, bahçesinde tavuk ve tavşanların olduğu rüya gibi bir okul görünce çok şaşırdım. Oğlum anaokula başlayacağı zaman apartmanda oturduğumuzdan hep bahçeli bir okulda okusun istemiştim, ama geniş bahçeli bir yer bulamamıştım. Ama yine de Alsancak’taki Saysen küçük de olsa bahçesiyle en iyi seçenek olmuştu bize.

Haberin Devamı

Şimdi ise, Narlıdere’deki mandalin bahçelerinin arasındaki 1sen Anaokulu’nu görünce benim bile çocuk olasım geldi. 2 katlı çok sempatik bina, öyle güzel inşa edilmiş ve döşenmiş ki bayıldım. Hele çocukların ölçülerine göre hazırlanmış mini cimnastik salonu ve sinema salonu inanılmaz.

İzmir sokakları şiirle canlanacak

Anaokulunun kurucusu Birsen Zor, uzun yıllar ticaret yapan aile şirketlerinde finansman müdürlüğü yapmış. Aslında en büyük hayali özgün, yaratıcı güvenli ve sevgi dolu bir anaokulu açmakmış. Açmış, ama tam açmış... 6000 metrekare alanda meyve ağaçları arasındaki okulda sebze, meyve bahçesi ve seralarının yanısıra 80 metrekare trafik parkuru ve mini hayvanat bahçesi bile var. Bunu söylemek yaşlanmanın bir delaleti olsa da söylemeden duramayacağım; şimdiki çocuklar gerçekten çok şanslı...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları