Zeytinyağı tüketimini reklamla artırma önerisi

Haberin Devamı

 Zeytinyağı tüketimini reklamla artırma önerisi

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle, soru önergesi verdi, zeytin ve zeytinyağı üreticisini gündeme taşıdı.
Akova, zeytin ve zeytinyağında önemli üretici olan Türkiye’nin uluslararası ticarette aynı oranda pazar payı alamadığını belirterek, devletin sektörü desteklemesini istedi, şu soruları yöneltti:
- 2002 yılından bu yana zeytin ve zeytinyağı sektöründe çalışan firmalardan kaç tanesi kapanmıştır? Firmaların sektörden çekilme sebepleri incelenmiş midir?
- Zeytin ve zeytinyağı sektörünün rekabet gücünün artırılması için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?
- Sektörün rekabet gücünün artırabilmesi amacıyla zeytinyağının kilogramı başına verilen desteğinin en az dört katına çıkarılması ve tane zeytine de destek verilmesi iyi bir çözüm olmayacak mıdır?
- Zeytin ve zeytinyağının tüketiminin artırılabilmesi için kamu öncülüğünde tanıtım ve reklam kampanyalarının yapılması düşünülmekte midir?

Haberin Devamı

Oyunlar Köyü'ne huzur diliyorum

İZMİR Oyunlar Köyü Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Darçın’dan bir mail aldım geçenlerde. 9 Kasım 2012 tarihli, ‘Olimpiyat Köyü’nde huzura gölge mi düştü’ başlıklı yazımın kendilerini çok zorda bıraktığından yakınıyordu. Özetle, ‘Çok zor, sıkıntılı günler yaşadık. Yönetim kurulu çok uygunsuz ve kötü duruma düştü. Osman Vural adlı kişinin yalan ve iftiralarını dikkate aldınız ve haber yaptınız. Bu kişi Toplu Yapı’ya web sitesi yaptım diyerek dolandırmak istemiş, tarafımızdan tepki görmüş ve bu tür yollarla emeline ulaşmıştır. Cumhuriyet savcılığı tarafından açılan soruşturma sonuçlanmış, bu kişinin söylediklerinin hiçbir maddesinin doğru olmadığı anlaşılmıştır’ diyordu.
İddialarla ilgili olarak bilirkişi mali müşavir Mehmet Yalçınkaya’nın savcılığa verdiği raporun son bölümünü de aktarayım:
“Şüphelilerin görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal kapsamında değerlendirilecek herhangi bir eyleminin bulunmadığı, müştekiler tarafından şikayet dilekçesine konu edilen iddiaların tamamen hukuki anlaşmazlıktan kaynaklandığı sonucuna varılmıştır.”
Ve geçen pazar günü Oyunlar Köyü Toplu Yapı Kat Malikleri Temsilciler Kurulu gerçekleşti. Yönetim aklandı. Yönetim kuruluna Necdet Darçın, Ekrem Erdem, Hulusi Güngördü, Burak Korkmaz, Cengiz Balanüye, Suat Ismık ve Mehmet Ünal seçildi.
Sonuç: Kimseyi karalamak, huzursuz etmek, sıkıntıya sokmak, kötü duruma düşürmek gibi bir amacım yoktur. Yalnızca bazı iddiaları dile getirmiştim. Bilirkişi iddiaları temelsiz buldu, savcılık da yönetimi akladı. Oyunlar Köyü’ne huzur, Darçın ve yönetimine başarılar diliyorum.

Önemli duyuru

Haberin Devamı

Görme engellilere ders çalıştırma
 Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi olarak, görme engelli çocukları ve görme engellilerin çocuklarını gönüllü üniversite öğrencileriyle sınavlara hazırlıyoruz. Ders çalışmalarına yardımcı oluyoruz, sizler de bu projeye katılmak isterseniz çalışmamızın ikinci dönemi 2 Mart’ta başlayacaktır.
 Telefon:
0232 483 10 44 0506 514 96 93
beyazayizmir@hotmail.com

Yazarın Tüm Yazıları