Bir bilim adamını yaşatacak kütüphane

1 Aralık Cumartesi günü Kadıköy Moda Caddesi, No. 6, Kat: 1’de bir uçak kazasında kaybettiğimiz genç bilim adamı Özgen Berkol Doğan anısına bir kütüphane/kültür merkezi açılıyor.

Haberin Devamı

Açılış 15.00-22.00 arasında gerçekleştirilecek.

Babası Prof. Dr. Nevzat Doğan, Refik Durbaş’ın koroner baypas ameliyatını yapmıştı; ardından da şaire moral olsun diye 1884 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak Şiir ve Edebiyat gecesi düzenlemişti.

Nevzat Doğan bana gönderdiği e-postada şöyle diyor:

Durbaş’ın ameliyatını doktor şapkamla, Şiir ve Edebiyat gecesini de yönetim kurulu başkanlığı şapkamla gerçekleştirmiştim. Şimdi de bir başka şapkamla, babalık şapkamla, 30 Kasım 2007’de Isparta’da düşen Atlasjet uçağında kaybettiğimiz fizikçilerden biri olan oğlum adına bir kütüphane kuruyorum. Sağ olsunlar sevgili Refik Durbaş’ın, sevgili Ülkü Tamer’in, sevgili Yılmaz Özdil’in, rahmetli Fikret Adil’in eşi sevgili Gülen Hanım’ın, rahmetli Haldun Taner’in eşi sevgili Demet Hanım’ın katkıları yadsınamaz.

Kadıköy Moda Caddesi’nde bir yer tuttuk ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Burası sadece bir kütüphane değil, aynı zamanda gençlerin ders çalıştıkları, atölye çalışmaları yaptıkları, film izledikleri ve söyleşilere katıldıkları bir yer olsun istiyoruz.”

* * *

Haberin Devamı

NEVZAT DOĞAN’ın gönderdiği e-postanın ekinde bir de mektup yer alıyordu. Özgen Berkol Doğan’ın bize ebedi dünyasından gönderdiği mektuptan bir bölümü okuyalım:

“30 Kasım 2007’de Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bir çalıştaya giderken Isparta’da meydana gelen ATLASJET uçak kazasında hayatımı kaybettim. O günden bu yana, gerek ailemin gerekse beni sevenlerin yaptıklarını görüyorum, izliyorum ve mutlu oluyorum.

Bunlardan biri, yaşadığım dönemde çok büyük bir tutkum olan Latin dansları ve tangoydu ki okulum Robert Koleji benim adımla her yıl liselerarası bir dans festivali yapıyor. Ailem, bilim insanı olmamdan yola çıkarak her yıl biri Boğaziçi Üniversitesi’nde, diğeri Süleyman Demirel Üniversitesi’nde olmak üzere, benim de çalıştığım “Yüksek Enerji Fiziği” konusunda çalışma yapan iki kişiye ödül ve burs veriyor.

Bir bilim insanı olarak “bilimkurgu”ya çok ilgi duyuyordum ve üç bilimkurgu romanını tercüme ederek Türk yazınına kazandırdım ve onlar İthaki Yayınları’ndan yayınlandı. Ailem de şimdi benim adıma, sanıyorum Türkiye’deki ilk, “Bilimkurgu Kütüphanesi”ni kuruyor.

Katkılarınızla büyüyeceğine inandığım ve adımı yaşatacak bu kütüphanenin açılışına hepinizi bekliyorum.

Özgen Berkol Doğan”

* * *

Haberin Devamı

YAZAR arkadaşlarımı açılışa çağırıyorum, kitaplarını Özgen Berkol Doğan’a imzalayarak orada bulunsunlar, ayrıca bilimkurgu meraklısı olan okurlar da kitaplarını buraya bağışlasınlar. Ben, imzalı kitaplarımla açılışa geleceğim.

Bilgi almak isteyenler aşağıdaki cep telefonunu arayabilirler, e-postayla da ulaşabilirler:                   

Prof. Dr. Nevzat Doğan
0532 233 86 13
nevzatdogan@gmail.com

Yazarın Tüm Yazıları