İdeal bir köpek çiftliği

Antalya’daki petshop rezaleti haberinden hemen bir gün sonra İstanbul Ömerli’de örnek bir üretim çiftliğinin açıldığı haberi ilaç gibi geldi.

Haberin Devamı

Pazar günü açılan Riva Kennel Club’ı gidip yerinde gördüm.
Riva Kennel’ın kurucusu Kemal Kural, ayrıca Türkiye’de ACKISD (Alman Çoban Köpeği ve Irkı Spor Derneği) ve dünyanın en güvenilir kuruluşu olan SV (Verein für Deutsche Schaeferhunde) üyesi.
Sağlıklı yavrular için Almanya’da dünyanın sayılı çiftlikleri içinde yer alan, Urbecke Deutschland ile birlikte çalışarak bu çiftliğin önerdiği yavruları üretiyor.
Çekmeköy/ Sırapınar’da, Şile otoyolu Ömerli Mevkii’nden Beykoz yönüne saptığınızda 2,5 km. sonra varacağınız Riva Rennel, üst düzey safkan, secereli Alman Kurdu üretim ve eğitim merkezi ve her türlü cins için köpek pansiyonu olarak faaliyette.
Kemal Bey, aynı zamanda turizmci olduğu için çiftliğin hemen yanına şirket toplantıları, düğün, konser vs. yapılabilecek bir tesis de kurmuş.
Buradan kazandığı gelirle bu mükemmel üretim çiftliğinin dört dörtlük standartlarını koruyacak.
Ben en kısa zamanda bu kez köpeklerimi de alıp gitmeyi planlıyorum.
Onlar köpek spor alanında eğitmenlerle oynarken havuz kenarında keyifli bir gün geçirmek için.

Haberin Devamı

Ajda yok satıyor

Ajda Pekkan’ın konserleri ENKA’ya giriş gibi.
Çok önceden yer ayırtmazsan açıkta kalıyorsun.
Kızım ENKA mezunu, kaydını yaptırana kadar neler çektiğimizi çok iyi hatırlıyorum.
Şimdilerde bu okulda okuyabilmek daha da zorlaştı, okul çağı geldiğinde şanslarını yitirmek istemeyenler artık doğar doğmaz çocuklarının kaydını yaptırıyorlar.
Bebek daha hastaneden çıkmadan ENKA’ya kaydı yapılmış oluyor yani.
Ajda Pekkan’ı bu yüzden ENKA’ya benzettim.
Süperstar’ın 4 Eylül’deki konserinin bilet satışları şimdiden başladı.
Nedeni şu; 13 Temmuz’daki konsere bilet bulamadıkları için gidemeyenler aynı şeyi bir daha yaşamamak için biletlerini şimdiden alıyorlar.
İyi yapıyorlar aslında.
13 Temmuz’da Kuruçeşme Arena’da verdiği konser hem işitsel hem de görsel bir şölendi. Ajda sadece kendisi uçmakla kalmadı, Arena’yı dolduran bizleri de zevkten uçurdu.
Her konserinde izleyicisine yeni bir şey sunmak için zaman, para ve çaba harcayan Ajda Pekkan verdiklerinin karşılığını alıyor.
İzleyicisine saygı duyuyor, onları seviyor ve sonunda seviliyor.

Haberin Devamı

Açıkhavada sinema

Turkcell’in İstanbul kültür-sanat hayatına kazandırdığı uluslararası eğlence mekanı Turkcell Kuruçeşme Arena’nın en keyifli etkinliklerinden “gnçtrkcll Açıkhava Sinema Festivali” 4. kez başladı.
Hem de Turkcell’in “1 bilet alana 1 bilet hediye” kampanyası ile birlikte.
Gösterim akşamları kapılar 19.00’da açılıyor ve 21.00 film başlangıç saatine kadar gençler Sony PlayStation alanı, Blackberry oyun standı, Sine-Foto köşesi, Müzik Koltuğu gibi eğlence noktalarında vakit geçirebiliyorlar. Arena’da dün gece Buz Devri 4 vardı. Festival İnanılmaz Örümcek Adam (24 Temmuz), Vahşiler (31 Temmuz), Kara Şövalye Yükseliyor (7 Ağustos), Gerçeğe Çağrı (16 Ağustos) ve Vampir Avcısı (28 Ağustos) filmleri ile devam edecek.

Haberin Devamı

Petshop rezaleti

Antalya’dan gelen petshop rezaleti haberi aslında yeni bir şey değil.
Sadece Antalya değil, Türkiye’deki petshop’ların yüzde 80’inde hatta daha fazlasında durum zaten böyle.
Yavru kedi ve köpekler küçücük kafes ya da camekanlarda tutuluyor, fazla çiş, kaka yapmasınlar diye de mümkün olduğunca aç susuz bırakılıyorlar.
Oysa siz de bilirsiniz ki bebekler sık ve düzenli beslenmeli, su içmeli, hareket etmeli, güneş ışığı almalı.
Ama kim uğraşacak... Gezmesinler, az yiyip içsinler, öyle değil mi!
Modern dünya petshop’larda hayvan satışını çoktan yasakladı oysa, evcil hayvan satın almak istiyorsanız bu işin profesyonelce yapıldığı çiftliklere gidiyorsunuz.
NTV Radyo’da Cengiz Semercioğlu’nun programında bu konuyu enine boyuna konuştuk.
Aklı selim herkes gibi biz de petshop’ların kapanıp, insanların üretim çiftliklerine ya da barınaklara yönelmesini istiyoruz.
Yeni hayvan hakları yasasında bu sorun da mutlaka çözülmeli.

Yazarın Tüm Yazıları