Miçotakislerin uğursuzluğu

Bir dönem ülkeye başbakanlık yapmış Kostas Miçotakis'in ismi nedense şanssızlıkla, uğursuzlukla eşanlamlıdır Yunanistan'da. Fıkraları bile var. Peki ya Avrupa'nın ta öbür ucundaki adaşının kısmetsizliğine ne demeli?

Haberin Devamı

Yunanistan’da eski başbakanlardan Kostas Miçotakis 93 yaşında bir delikanlı. 1990-1993 arasında ülkeyi yöneten Miçotakis 'bir bilen' olarak hâlâ televizyonlara çıkıyor, hâlâ her konuda dobra dobra görüş beyan ediyor.

Ama yeni kurulan 'Demokratik İttifak' partisi lideri ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyani’nin babası olan Miçotakis, icraatından çok 'uğursuzluğu' ile anılıyor nedense.

Miçotakis dediniz mi buralarda, şanssızlık, terslik, aksilik yani olumsuz ne varsa onunla eş anlamlı.

Halk arasında bir sürü fıkra da uyduruldu eski Yunan Başbakanı'nın kötü şansı için:

"Sayısal loto’da kazanmanın sırrı: Miçotakis’ten 43 numara söylemesini isteyin. Geri kalan altı numarayı oynayın kazanın" misali...

“Rüyanda eğer Miçotakis’i görürsen, vasiyetnameni yazmana az vakit kaldı demektir” misali...

Haberin Devamı

“Yaz ortasında güneş tepedeyken bir anda kayboldu, fırtına koptu ve kar yağdı. Nerede? Miçotakis’in yüzdüğü plajda” misali...

Eski Yunan Başbakanı'nın uğursuzluğundan bahsetmem, geçenlerde kendisiyle ilgisiz bir haberden kaynaklandı.

Haber şöyle: İspanya’da Barselona yakınlarındaki fakirlikten kıvranan 70 haneli Sodeto köyünde, kadın kooperatifinin üyeleri birkaç Euro kazanmak uğruna 'El Gordo' diye bilinen piyangonun biletlerini alıp ev ev dolaşarak sattı.

Kimi köy sakini aynı numaralı bu biletlerden iki, kimi üç, kimi beş tane aldı.

Çekilişte, büyük ikramiye Sodeto köyü sakinlerinin biletlerine çıktı. Tam 722 milyon Euro.

Köy sakinlerden kimi 750 bin, kimi 1 milyon Euro kazandı. Kimi daha da fazla. İnsanlar çıldırdı sevinçten tabii. Kadınlardan biri 2 milyon Euro kazanmanın sevincini çıkarmak için kuaföre koştu ama 1 milyon Euro kazandığı için kuaför de kapalı.

Bankerler, inşaatçılar, oto bayileri İspanya’nın bu çekiliş öncesi adeta Tanrı’nın unuttuğu bu köyü mekan edindi. Sodeto’da artık herkes zengin.

 KÖYDEKİ TEK ŞANSSIZ BAŞBAKANIN ADAŞI

Ama bir kişi hariç: Köyün birkaç yüz metre dışında eve dönüştürülmüş bir ahır var. Bilet satan kooperatifçi kadınlar nasıl olmuşsa oradan geçmeyi unutmuş.

Ahırın sahibi, birkaç yıl önce gönlünü İspanyol bir dilbere kaptırdığı için Atina’dan İspanya’ya göçen bir Yunanlı. Mesleği yönetmenlik.

Haberin Devamı

Nedendir bilinmez, gönlünü kaptırdığı dilberden ayrılınca Sodeto köyüne gitmiş, orada terk edilmiş ahırı satın alarak yaşamaya başlamış.

Bileti olmadığından ikramiye kazanmayan tek köy sakininin adı da; Kostas Miçotakis. Şanssızlığın böylesi, tesadüfün böylesi!

İşte bu isim benzerliği eski Yunan başbakanını ve uğursuzluğunu yine gündeme getirdi buralarda.

Medya “Eh adın Miçotakis olursa ne bekliyordun?”, “Miçotakis hariç herkes kazandı” gibi dalga geçti talihsiz yönetmenle.

Yönetmen Miçotakis, “Kazansaydım iyi olurdu ama herkes piyangodan büyük para kazanınca köydeki araziler de değer kazandı. Ahırıma talip olanlar çoğaldı” diyor.

Eski Başbakan Miçotakis bu işe ne der acep?

Haberin Devamı

YUNAN FUTBOLCUNUN TÜRKİYE ÖVGÜLERİ

Yunan futbolcu Fanis Gekas'ın Samsunspor’daki uyum süreci birkaç gün sürdü sanki. Takır takır da goller atıyor. Galiba iyi bir transfer oldu. Gekas, Elefteros Tipos gazetesindeki demecinde şunları söylüyor:

* Burada durum çok iyi. Yunan futbolcular hiç tereddüt etmeden Türkiye’ye gelsin.

* Türkiye’de top koşturan ilk Yunan futbolcu olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye’ye ayak bastığım günden beri herkes bana kucak açtı.

* Türk halkı ekonomik güçlüklerle baş etmeyi biliyor. Türkiye bugün sadece Avrupa’nın değil tüm dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip.

* Türk futbolu İspanya, İngiltere veya Almanya’nın çok gerisinde değil. Üç büyüklerin dışında diğer takımlar da büyük paralar harcayarak iyi ekipler oluşturmuş. Yani Türkiye Süper Lig’i 'üç büyükler ve diğerlerinden' ibaret değil.

Haberin Devamı

* Önümüzdeki sezon da Samsun’da kalmak isterim.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları