Nadire İçkale kirpikleriyle kadınların gündemini değiştirdi

Hafta boyunca iki kadın yan yana geldi mi konu aynıydı: İş kadını Nadire İçkale’nin bahsettiği kirpik uzatan ilaç. Aslında ilaç olarak yola çıkılmış da o artık bir kozmetik ürün... Baktım herkes bunu konuşuyor ben de konuyu enine boyuna araştırdım

Haberin Devamı

Geçen hafta erkeklerin gündemi futbolda şike iddianamesi, biz kadınlarınkiyse Ayşe Arman’ın yaptığı Nadire İçkale röportajıydı. Röportajın tamamı çok güzeldi kabul de, Nadire Hanım’ın bahsettiği bir ürün sayesinde şu kesmek zorunda kalacağımız kadar uzayan, gürleşen kirpiklere takıldık kaldık.
Nadire İçkale kirpiklerine rimel sürmediğini ve Amerika’dan aldığı bir ilaçla kirpiklerini uzattığını söylüyordu.
Bu röportaj yayınlandığından beri nereye gitsem ortamdaki kadın sayısı ikiyi geçtiği an bu konu konuşuluyor...
Kadınların büyük derdidir kirpikler. O rimel üç beş sürmeden sonra donar, topaklaşır:
Sürmeyi beceremezsen kirpiklerinde minik minik kirpiler oluşur. Bir sebepten gözün sulanır, o rimel akar, bir anda gözünün etrafı pandanın doğal yapısına döner.
Hiç rimel sürmeyeyim desen, o da olmaz; gözlerin silik, sönük kalır...
İşin özü, bizim için çok ama çok önemli bu kirpik uzatan, gürleştiren ve hatta rengini koyultan ürün.
Öğrendim ki sosyetemiz geçen yıl keşfetmiş bu ürünü; neredeyse bilim adamlarıyla paralel süreçte yani. Amerika’da glokom yani göz tansiyonu olan hastalar için bulunan ilacın yan etkisinin kirpikleri uzatmak, gürleştirmek ve hatta rengini koyultmak olduğu ortaya çıkmış. Zaman zaman gözbebeğinin rengini de koyulttuğuna rastlanmış. Bunun üzerine botox’un da yaratıcısı olan Amerika kozmetik devi bir şirket harekete geçmiş ve FDA (Amerikan İlaç Gıda ve İlaç Dairesi) onayıyla bu ilacı kozmetik ürününe çevirip ve içine başka katkılar da yaparak ‘kirpik uzatıcı-besleyici’ olarak 150 dolara piyasaya çıkarmış. Amerika’da Harvey Nichols gibi büyük mağazalarda satılıyor.

Haberin Devamı

HENÜZ TÜRKİYE’DE SATIŞI YOK

Her ikisinin de etki maddesi, göz tansiyonu olanların kullandığı damlanın içindeki bimotoprost.
Bir dönem bu ürünün doktor reçetesiyle kullanılacağı söylendi, o yüzden Türkiye’deki bütün göz hekimlerini bünyesinde barındıran Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik’i aradım. Nevbahar Hoca, doktor reçetesine gerek olmadığını ve ürünün yani içindeki maddenin hiçbir yan etkisi bulunmadığını belirtti. Yine de alerjik bünyesi olanların dikkat etmesi gerektiğinin altını çizerek.
Göz tansiyonu olanlar bu ilacı damla olarak kullanıyor ama kozmetik amaçlı kullanmak isteyenler için eye liner formatı geliştirilmiş. Sadece üst kirpik diplerine sürülüyor. Asla alt kirpik dipleri için uygulanmıyor. Tabii bir de kötü haberim var size: Ürünü kullanmayı kestiğiniz an yarattığı etki de geçiyor.
Ufak bir araştırma daha yaptım. Türkiye’de de başka firmaların farklı ürünleri satılıyor ancak Nadire Hanım’ın kullandığı ürün henüz bizde yok. Gelmesi de iki-üç yılı bulurmuş. Şimdi kadınlar birbirine, “Yakın zamanda Amerika’ya gidecek misin” diye soruyor.

Haberin Devamı

Yeni yıl hediyesi özel uçak

Tarkan yeni yıla Bakü’de, Expo Center’da vereceği konserle girecek. Tabii 10 bin Azeri hayranıyla birlikte... Yeni yıl ya, Tarkan istemiş ki yakın arkadaşları da yanında olsun. Zaten hepi topu üç-beş kişi kaldılar... Tarkan, onlara konsere kendisiyle gelmelerini teklif etmiş. Arkadaşları davetini kabul edince Tarkan da onlara bir jest yapmak için özel uçak tutmuş. Tarkan ve yakın arkadaşları konser için Bakü’ye özel uçakla gidecek, konserden sonra Bakü’de sabahlayıp yeni yılın ilk günü yine aynı özel uçakla Türkiye’ye dönecekler.

Yazarın Tüm Yazıları