TOKİ Yapracık’ta haksızlık

BENİM ve birçok katılımcının TOKİ’nin Yapracık Projesi ile ilgili bir şikâyeti var. Büyük bir haksızlığı önleme adına konunun köşenizde yayınlanmasını istirham ediyoruz:

TOKİ, Eskişehir Yolu 27. km’de Yapracık Konutları isminde bir proje yapıyor. Proje 14 etaptan ve yaklaşık 9 000 konuttan oluşacak. Projede 5 tip konut var. TOKİ geçen sene projenin kamu kurumlarına yönelik olacağını duyurdu ve pek çok kurumdan başvuru oldu. Her kurum TOKİ ile protokol imzaladı. Ben de 2009 Haziran ayında kurumum aracılığıyla başvurdum.
İnternette projeye katılanların oluşturduğu bir elektronik posta grubumuz var (tokiyapracık.com) Bu grup sayesinde Aselsan’ın 2000 civarında başvuruyla en fazla katılımcıyla sahip olduğu bilgisine ulaştım. (Belirteyim Aselsan kamu kuruluşu değil, özel şirket).
Yine internetten Aselsan’ın TOKİ ile imzaladığı protokole diğer kurumlardan farklı olarak ‘istediği etabı seçebilir’ maddesini koyduğunu öğrendik. Oysa Aselsan katılımcısı da bizler de aynı peşinatları yatırdık.
Aselsan katılımcılarının kurduğu asemekli.com sitesinde 7. etabın Aselsan’a tahsis edildiği bilgileri hatta haritaları ve temsili resimler vardı. Haksızlığın duyulmasıyla ocak ayı itibarıyla sitedeki bilgiler kaldırıldı.
Bu haksızlığın giderilmesi hususunu şubat ayı başından itibaren TOKİ’ye yazılı, elektronik ortamda ve telefonla pek çok kez bildirdik. Hatta dilekçelerimizi Başbakanlık’a dahi yolladık. Dilekçelerimize TOKİ’nin şubat ayı boyunca cevabı ‘herhangi bir kuruma tahsis yapılmadığı’ şeklindeydi. Elimizde dilekçeler mevcuttur. Birkaç gün önce verilen cevaplarda ise 7. Bölgenin Aselsan’a tahsis edildiği TOKİ tarafından doğrulandı. Yani TOKİ uyarılarımızı hiçbir şekilde dikkate almadı, bütün girişimlerimize rağmen bu haksızlığı önlenmedi ve aynı peşinatları yatırmamıza rağmen Aselsan’a ayrıcalık tanıdı.
Bu arada TOKİ tarafından mart ayından itibaren konut listelerinin kurumlara gönderileceği ve kurumların kendi arasında kurasını çekerek TOKİ’ye iletmesi istendi. Bizler ise daire tiplerine göre herkesin torbaya girmesi şeklinde kura çekimini savunuyoruz. Ancak bu şekilde bu haksızlığın önüne geçilecektir.
Zafer SAKACI

Buyrun Emel Sayın konserine


İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından akredite olan dört dernekten biri olan Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi’nin düzenlediği Emel Sayın konseri bugün 20.30’da Anadolu Gösteri Merkezi’nde yapılacak.
‘Sosyal sorumluluk projesi’ adı altında gerçekleşecek olan konserden elde edilecek gelir; ihtiyaç sahibi şehit ailelerine ve çocuklarının eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak, destek sağlamak, Gazilerimizin sosyal, kültürel çalışmalarına katkıda bulunmak, Gazi ve Şehit unvanının öneminin ve derinliğinin; tüm insanlığın ortak dili olan müzik aracılığı ile geniş kitlelere etkin bir şekilde duyurulmasını sağlamak. (Biletler: Biletix ve Anadolu gösteri Merkezi gişelerinde)

Biliyor musunuz

RİZE Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’nın, Rize’nin tanıtılmasını amaçlayan ‘Rize Günleri Etkinlikleri’nin 4-7 Mart tarihlerinde Ankara’da yapılacağını açıkladığını
(bilgi@rizeliler.org.tr)...

Teşekkür

BUNDAN bir süre önce arızalanan plazma televizyonumuz, müracaat ettiğimiz yetkili servisin (Güneş Elektronik) yaklaşımları neticesinde bir süre sonrasında tarafımıza teslim edildi. Bu geçen zaman boyunca özellikle konuyu paylaştığım LG, Servisten Sorumlu Genel Müdürü Murat Tugasaygı’ya tüketiciye yaklaşımları, yardımları ve çözüm ürettikleri için sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum.
Bülent TULGA
Yazarın Tüm Yazıları