Efsaneden masala

SON yıllarda, istisnasız her sezon karşılaştığımız bir manzara: Galatasaray, kurucusu Ali Sami Yen’in adını taşıyan mabedinde seyircisiz maç oynuyor.

Böyle durumlarda öfkeleniyorum işte...

Ali Sami Yen, Galatasaray’ın kuruluş amacını şu sözlerle duyurmuştur: "Maksadımız, İngilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isme malik (sahip) olmak, Türk olmayan takımları yenmektir..." Ali Sami Bey, 1905’in Ekim ayında, bir edebiyat dersinde hoca Ata Bey’e çaktırmadan kulübü kurarken "Bir takımımız olsun; her sene saha kapatma cezası alsın..." dememiş yani! Galatasaray patalojik bir vakaya dönüşen bu meseleyi radikal kararlar alarak çözmek zorunda. Maçı anlatan Melih Şendil söyledi; üç yıldır da Galatasaray’ın seyircisiz maçları Ankaraspor’a denk geliyormuş. Saçmalığın daniskası!

* * *

Adnan Polat
’ın G.Saray’a iyi bir başkan olacağına inanmıştım, inanmaya da devam ediyorum iyimser tarafımla. Fakat 104 yıllık kulüp tarihinde disiplin cezası alan bir başka Galatasaray Başkanı da bilmiyorum. Galatasaray 2009 senesinde bu ayıbı son kez yaşamış olmayı samimi olarak düşünüyorsa, Adnan Polat bu meselenin halledilmesine öncelik vermeli. "Alp Bey, Mehmet Bey... Geçen sene olduğu gibi Eski Başkan Büyüsü yapıyoruz; maça bekliyorum..." ile bir yere varılmıyor pek.

* * *

Tuhaf ortamda oynanan maça gelmek gerekirse... Ankara, uzun süre galibiyet alamadıktan sonra F.Bahçe’yi yenerek stres atmıştı. Puan tablosunda kafası rahat olanlardan... Maçı zorladıkları dönemler oldu fakat 90 dakika genelinde G.Saray’ın dikte ettiği oyuna boyun eğdiler. G.Saray’ın ne dikte ettiğine hiç girmeyeyim, moral bozarım. Sezonun ikinci yarısında nasıl biliyorsanız öyleydi diyeyim, siz anlarsınız!

Sabri’nin manalı/manasız şutlarına özel bir merakınız varsa onun eksikliğini yaşamış olabilirsiniz sadece; o da umarım geçicidir!

Lincoln idare-i maslahat düzenindeydi yine.

Demokratik Kongolu eleman Nonda, Kongo ne kadar demokratikse o kadar formdaydı.

Yine de golü buldu sarı/kırmızılılar.

Kırık/çıkık da olsa başka pozisyonlar da yakalandı fakat resmen bezginlik yüzünden heba edildi. Ankaraspor’un sabrı ve rahatlığı da bir yere kadar. Maçın finalinde "Hop usta!" dediler, golü attılar; hatta ikinciyi de zorladılar.

Taraftar boş tribüne "Bir G.Saray efsanesi daha yaratabilirsiniz" pankartı asmıştı. Bundan sonra şampiyonluk efsane konumundan masal konumuna geçmiştir. Neyse, önümüzdeki maçlara bakalım bari; işimiz ne?..
Yazarın Tüm Yazıları