Yaza bomba gibi girin

Havalar iyice ısındı. Bir an önce kilo vermek, fazla yağlardan kurtulmak gerek. Peki ama nasıl? Diyetisyen Nil Şahin Gürhan’ın önerdiği 3 günlük bahar detoksu, bu sorunun cevabı olacak.

Haberin Devamı

Kilo vermek için en doğru ve kalıcı yol, sağlıklı beslenme kurallarını öğrenmek, bu kuralları yaşam tarzı olarak benimseyip alışkanlık haline getirmek...
Ancak bir başlangıç yapmak ve motive olmak için maksimum 3 gün sürecek kısa dönemli bir metabolizma açma diyeti yapılabilir. Ancak Nil Şahin Gürhan, bu diyetin hemen sonrası bol miktarda yemenin, aşırı serbest davranmanın emeğinizi boşa çıkarabileceğini, dahası kilo almanızı kolaylaştırabildiğini vurguluyor:
“Metabolizma açma diyeti maksimum 3 gün yapılmalı. Herhangi bir zorlanma olur veya verilmek istenen kilo az ise 1 ya da 2 gün de yapılsa yeterli. Ancak diyeti yarım bırakmamak, günü eksiksiz tamamlamak önemli. Sabahtan öğlene kadar şok uygulamak sonra da akşam bozmak faydadan çok zarar getirir.”

Haberin Devamı

DETOKS PROGRAMI

KAHVALTIDAN ÖNCE
- 1 su bardağı kadar hafif ılık su
- 1 su bardağı kadar daha soğuk su
KAHVALTI
- 1 su bardağı süt
- 3-4 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi
- 3-4 adet tam ceviz
- 10-15 adet yaban mersini
- 1 tatlı kaşığı pekmez
ARA ÖĞÜN
- 1 fincan sade Türk kahvesi
ÖĞLE
- 2-3 adet zeytinyağlı enginar
- 1 su bardağı yoğurt
- Bol salata (az zeytinyağı ilaveli)
ARA ÖĞÜN
- 1 avuç leblebi
- 1 adet kivi
AKŞAM
- 1 adet orta boy ızgara balık
- Bol roka salatası (az zeytinyağı ilaveli- bol limonlu)
ARA ÖĞÜN
- 3 halka taze ananas

Aç kalmayın!

Uzun süre aç kalmak metabolizmayı yavaşlatır. Besin tüketiminden 3-4 saat sonra kan şekeri düşmeye başlar. Düşen kan şekerini vücut açlık durumu olarak algılayarak, harcadığı enerjiyi yani metabolizmayı yavaşlatır. Ve yediğiniz ilk lokma kilo alma ve enerji depolama yönündedir.

Manikürün 7 kuralı

İşte özenerek yaptırdığınız manikürü maksimum süre kullanabilmek için uymanız gereken 7 vazgeçilmez kural...

1- Elinizi uzun süre suda tutmayın: Sabunlu su sizi ne kadar rahatlatsa da, manikürünüze zarar verir. Tırnaklar ciddi anlamda su emerler ve bu da şekillerinin değişmesine yol açar. Su buharlaşınca ise eski haline dönerler. Bu da tırnak cilasının bozulmasına, cilanın kırılarak ayrılmasına yol açar.
2- Kurutun: Tırnak üzerinde bizim fark edemediğimiz bir yağ tabakası bulunur ve bu yağ, ilk katın tırnağa tam olarak yapışmamasına yol açar. Bu yüzden öncesinde izopropil alkol veya asetonlu cila çıkarıcısı kullanmak size yardımcı olacaktır. Diğer yağlı suçlu ise içinde E vitamini barındıran cila çıkarıcıları. Bu ürünler düzgün cila uygulamasını engelleyebilir, o yüzden sade bir aseton kullanmanız en kolay çözüm olacaktır.
3- Bütün görevi tek bir cilaya yüklemeyin: Baz ve ikinci kat olarak aynı cilayı kullanmak ekonomik olabilir fakat ayrı ve doğru ürünler kullanmak her zaman daha iyi sonuç sağlar. Çünkü baz katın cilası ile üst katın cilasının görevleri farklıdır. Baz kat, tırnak ve renkli cila arasındaki aracıdır. Üst katın cilası ise daha yoğundur, bu da cilayı daha
koruyucu yapar.
4- Tırnaklarınızı soğuk suya sokun: Uzmanların üzerinde durduğu önemli bir diğer nokta da manikürü yeni yapılmış tırnaklarınızı daha hızlı kuruması için buz gibi soğuk suya sokmanız. Üstelik uygulaması çok kolay.
5- Bekleyin: Cilanın tamamen kuruması için 25 dakika beklemelisiniz.
6- Bir kat geçin: Manikürden 4 saat sonra tırnaklarınızın üzerine bir kat daha oje sürün. Tek kat hiçbir zaman yeterli değildir.
7- Eğer bozulduysa, silin: Her şeye rağmen yine de bozulduysa, en iyisi asetonla cilayı çıkarıp tekrar sürmek çünkü cilayı çıkarmadan düzeltmeye çalışmak hiçbir zaman yaramaz.

Haberin Devamı

Sportif ve bronz

Hepimiz yaza her anlamda hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu arada modacılar da boş durmuyor. Deniz ve güneş mevsiminin ten modasının sportif ve bronz olduğunu belirtiyorlar. Bu iki görünüme kavuşmak ne kadar zor olabilir? Detayları aşağıda...

SPORTİF TEN: Bu görünüm için spor yapmanız gerekmiyor
Sportif, atletik bir ten, yazın popüler trendlerinden. Kulislerde bu görünüm “at-elit” olarak adlandırılıyor. Trendin detayları isminden de tahmin edeceğiniz üzere canlılık, parlaklık ve dolayısıyla mükemmellik... Fakat hepsinden önce sağlıklı bir görüntü “at-elit”in kilit noktası.
Bu görüntüyü nasıl elde edeceğinize gelince; tamamen fondöteninizin altına ya da üstüne ne sürdüğünüze bağlı. Cildinize baz ürünü uyguladıktan sonra nemlendiricinizi sürün ve masajla iyice yedirin. Teninizin ıslak ve parlak görünüm aldığını göreceksiniz.
BRONZ TEN: Elde etmek zor değil
2012 sezonunun makyaj trendi, tenin bronzluğunu azaltıp, farlarda bronzluğa yönelmek ve böylece hem dudakları ve yanakları hem de gözleri vurgulamak. Bunun için makyaj artistlerinin önerisi metalik, bakır, terrakota ve şeftali tonlarından şaşmamak. Cildinizde parlaklık efekti kazandırmak için ihtiyacınız işte bu tonlar.
Sezonda öne çıkan metalik yansımalı bronz farlar gözlerde çekici bir görünüm sağlıyor. Sonrasında elmacık kemiklerinizi altın ya da şeftali tonuyla renklendirin, kum tonlarında rujla makyajınızı tamamlayın.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Tenlerde büyüleyici etki

Efsanevi moda markası Burberry’nin feminen ve baştan çıkarıcı parfümü Burberry Body, kadınların seksapeline seksapel katıyor. Burberry Body’nin tepe notalarında green absinthe içkisi, şeftali ve frezya akorları yer alırken, orta notasındaki gül, iris çiçeği ve sandal ağacı sıcak esintileriyle öne çıkıyor.
Dip notasındaki kaşmir, misk, amber ve vanilya ise kadının benzersiz karakterini yansıtıyor.

Özgür, enerjik göz kamaştırıcı

Givency, Very Irressistible Rose parfümünün yeni versiyonu Electric Rose’la kadınları yine büyülüyor. Parfümde yaban mersinin kışkırtıcı hareketliliği, limon kabuğunun enerjik kokusu ve fesleğenin ferahlığı, mine çiçeğinin şehvetiyle harmanlanıyor.
Parfümün yüzü Hollywood’un en güzel kadınları arasında yer alan, enerjisi ve karizması ile göz kamaştırıcı bir karizmaya sahip Liv Tyler...
Tyler, parfümün reklam kampanyası için ilk kez babasından ilham alıp hayallerini de gerçeğe dönüştürdü; sadece Very Irressistible Rose’a özel popüler bir rock şarkısı seslendirdi.
VIG Electric Rose’un metalik gölgelendirmelerle bezenmiş parlak beyaz şişe tasarımı ise en az kokunun kendisi kadar etkileyici.

Yazarın Tüm Yazıları