Yaz gardırobunuzu düzenleyin

Öncesinde yaz gardıroplarınızı gözden geçirmediyseniz, tatile hazırlanılan şu dönemlerde bir düzenlemeye ihtiyacınız olacak. Stil danışmanlarından bu işi çabuklaştıracak ipuçları aldık.

Alışverişe çıktığınızda belki de hiç giymeyeceğinize emin olduğunuz onca şeyi almanızın ve gardırobunuzu, "siz" e ait olmayan birçok giysiyle doldurmanızın nedenini düşündünüz mü hiç? Şimdiye kadar atmaya da kıyamadığınız birçok giysi, ya tarzınıza uygun doğru parçalarla buluşmayı bekliyor; ya da terk edilmeyi... İşte bu nedenle tatile çıkmak vesilesiyle de olsa; gözden çıkarmanız gerekenlere karar verip, yenilerini de ekleyecekseniz bunların hangileri olacağını düşünmelisiniz. Yaz gardırobu hazırlamak aslında düşünüldüğü kadar kolay değil. Daha kolay alınabilir kıyafetlerle bir yığın oluşturmak ve "kenarda dursun" mantığıyla rafları doldurmak yerine hedefi tam on ikiden vurup, tüm sezon tepe tepe kullanacağınız giysileri seçmelisiniz.

Artık uyumlu-uyumsuz ayrımı yok

Elbiseler, kapriler, gece-gündüz giyilebilecek çarpıcı üstler, bluzlar, şortlar, bermuda ve mini etekler sezonun favori parçaları olmakla birlikte, birçoklarımızın alışveriş listelerine zaten her yıl giriyor. Stil danışmanları yazın modasını da göz önüne alarak sıcaklarda feminen elbise ve mini eteklerin öne çıkacağının ipuçlarını veriyorlar. Asimetrik kesimli, geometrik ve floral desenli elbiseler, drape, dantel ve el işleriyle süsleniyor. Vintage tarzının öne çıktığı son yıllarda, bu tarzın hayatımıza getirdiği en önemli yeniliğin çok renklilik ve bol aksesuvar olduğunu söylemek gerek. Hem uyumlu-uyumsuz takıntılarımızdan da bu sayede vazgeçtiğimiz düşünüldüğünde, ’yaşasın özgürlük’ diyoruz! 60’lı yılların etkisindeki moda akımlarından, elbise, etek ve şortlar nasibini aldı. Mini oldular! Gündüzleri düz sandaletlerle giyilen şortlar, geceleri platformlu yüksek sandaletlerle adeta ruh değiştiriyor. Denim yine vazgeçilmez. Gardıroplara eklenecekler arasında, yine denim şort ve bermudalar, salopetler var. Renkler ise haki, beyaz, siyah, sarı, denim ve metalik tonları.

İçinde kendinizi rahat hissedebileceğiniz seçimler yapın

Tüm gardırobunuzu bluzlar, pantolonlar, elbiseler olarak yatağınızın üzerine yayın. Birkaç sezon giymediğiniz her şeyi, yerlerine yenilerini koymak üzere ekleyin.

Olmak isteğiniz gibi bir kadın görünümü için aldığınız fazlalıklar da eleme grubunun içine girebilir. Neyiniz olduğunuzu gördünüz şimdi neye ihtiyacınız olduğunu bilmek için bir liste yapın. Elbette sezonun modasını göze alarak. Örneğin; şort, kapri, desenli elbiseler, mini etek...

 Tarzınıza uygun kombinasyonlar yapın ve eksiklerinizi not edin. Asimetrik bir bluz altına mini bir etek, çiçekli bir bluz altına beyaz denim bir kapri...

 Plaj kıyafetleriniz gözden geçirin. Üzerinize olup olmadığını deneyin. Düz bir bikini alıp, elinizdeki aksesuvarlarınızı bu yıl da kullanabilirsiniz. 

Şimdi alışverişe gitme zamanı. Unutmayın, ihtiyaçlarınızı tespit ettiniz. Zaaflarınıza yenik düşmeden hedefe kilitlenmelisiniz. Hangi renk, nasıl bir parça artık biliyorsunuz. 

Son olarak ayakkabı seçimi yapmalısınız. Aldıklarınızın altına uygun yüksek modeller mi, sandalet mi tercih ediyorsunuz. Tabii, seçenekler gece ve gündüz olarak ayrılacak. Bu işi sona bırakın. Ama düz bir sandalet her zaman gardırobunuzda olmalı.


Süsleme sanatı

Gardırop düzenlemek bir sanattır. Tıpkı bir sanatçı gibi, detaylar üzerinde vakit harcamak gerekir. İşte bu nedenle, yenilediğiniz ve düzenlediğiniz parçaları aksesuvarlarla süslediğinizde size daha ait olacaklar. Yazın bunda metalik detayların, işlemelerin çok payı olacak. Kocaman topuklar, metal kalın bileklikler, kalın kemerler, iri kemik güneş gözlükleri, valiz tipi bol cepli çantalar, saçlarda türban ve kalın bandanalar, babetler, gece için farklı kumaşlarda büyük el çantaları...

MODA HABER

Size uyanı mutlaka var

C&A, plajlarda iddialı mayo ve bikini koleksiyonunu hasır çantalar, dev şapkalar, denizci küpeleri ve aksesuvarları ile süslüyor. Çiçekli, çizgili, düz ve narin desenli bikinilerden, yüzücü mayolarına kadar birçok renk alternatifini bir arada sunan C&A’de 48-50’ye kadar uzanan beden seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Sizin "star"ınız kim

G-STAR, şort ve bermudaları ile bu sıcak günlerde de denim giyebileceğiniz mesajını veriyor. İddialı kesimleri ile kendini rahat ve özgür hissetmeyi isteyen herkese seslenen marka, farklı ve ince detaylara odaklanarak modern ve sofistike bir yaklaşım yaratıyor. Tüm modeller, İstanbul Kanyon mağazasının yanı sıra yeni açılan İstanbul Bağdat Caddesi ve Ankara Filistin Caddesi mağazalarında bulunabilir.

Tüm modeller bir arada

Tatile çıkmadan önce tüm bikini ve mayo modellerini görüp bir bir seçim yapmak istiyorsanız YKM Mağazaları’na uğrayın derim. Zeki Triko, Kom, Nelson, Sunset, Too Hot, Sunsurf, Sea Mark, Estemar gibi pek çok ünlü markanın koleksiyonlarını ve plaj aksesuvarları bir arada bulunuyor. Bu da seçim yapmanızı kolaylaştırıyor.

BENİM olmalı

Parlak taşlarla süslü bir parmak arasını gündüz plajlarda, gece ise davetlerde giyme lüksünü seviyorum. Twigy’de parlak ve renkli modeller var. Bambi’nin 11 adet üründen oluşan "yazın tadı" olarak adlandırdığı özel parmak arası koleksiyonu ise Akmerkez mağazasında satışa sunulmuş.

Modanın yeni adresi

Modanın merkezleri Paris, Milano ve New York’ta tanınan BGN, yaz sonu İstinye Park’ta açacağı ilk konsept mağazasıyla metropol kadınlarının seçeneklerini çoğaltacak. Özellikle çağdaş-feminen tarzı, farklı kumaşları, orijinal baskıları, dikim kalitesi, detaycı tasarımlarıyla markanın ünlü müşterileri arasında Juliette Binoche, Kylie Minogue ve Andie Mc Dowell gibi ünlüler bulunuyormuş.

Mezuniyetler, davetler sıkıntı yaratmasın

Nişantaşı’nda abiye ve gelinlik tasarımlarını İtalyan stiliyle sizlerle buluşturan La Sposa Del Futuro-Geleceğin Gelini, özel günlerinizi, özellikle de yaklaşan mezuniyet ve düğün davetlerini sizin için sıkıntı olmaktan kurtarıyor. Tasarımlarını Ece Emeç’in yaptığı marka, dünyada da farklı noktalarda satış ağına sahip. Tel: 0212 231 16 87

Bir kenara not edelim

Yunanistan’a, özellikle de Mikanos’a giden birçok Türk’ün uğradığı ilk adreslerden biri Zinas. Yaz davetleri için elbise bulamayanlara öneririm. Ayrıca bir grup elbise var ki isterseniz gündüz sandaletle, geceleri topuklularla giyebilirsiniz. Yani çok fonksiyonel. Plajlarda giymeniz için işlemeli, payetli tunikler ise daha içeri girer girmez kendini gösteriyor. Zinas geçtiğimiz ay Nişantaşı’nda açıldı.

Yazarın Tüm Yazıları