Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Tarifsiz sıkıntı

‘‘Son bir haftadır tarif edilmeyecek bir sıkıntı hissediyorum. Yüreğimi sıkan, kafamı karıştıran, unutkanlık yaratan ve tabii bozucu bir şey. Anlayamıyorum. Durup dururken gözlerimden yaşlar süzülüyor. Kapalı yerlerde kaldığım zaman (ev gibi) nefes alamıyormuşum gibi geliyor. Ve nedense gökyüzüne bakma ihtiyacı duyuyorum. Lütfen bunu bir deprem sendromu olarak değerlendirmeyin. Çünkü, o sırada ben İstanbul'da değildim. Bunun Ay konumuyla ilgisi olabilir mi? Eğer öyleyse geçici bir durum demektir. Ne kadar süreceği konusunda beni aydınlatır mısınız?’’

Öncelikle sözünü etmiş olduğunuz bu sıkıntı halinin geçici olduğunu belirtmeliyim. Bu mektubu yaklaşık olarak iki ay önce göndermişsiniz. O sıralarda da Mars transitiniz varmış. Aynı zamanda geri giden Merkür de etkiliyormuş. Tabii bunun sonucunda kafanızın karışması, unutkanlık ve evde durmaktan sıkılmak gibi haller yaşamış olabilirsiniz.

Gökyüzüne bakma ihtiyacı duymanız ve açık havaya çıkmayı arzulamanız tamamen savunma mekanizmanızın yarattığı duygular. Bu içsel dürtüye uyduğunuz zaman ciddi sorunlar yaşamazsınız ve sağlığınızı da korumuş olursunuz. İnsanın duyduğu sıkıntıların en doğru çaresi kendi içinde bulunuyor, yeter ki, farkına varın.

Üstelik doğum haritanızda Ay Hava burcunda duruyor ve güçlü etkiler alıyor. Böyle bir durumda havaya olan ihtiyacın artması çok doğal. Elbette ki, bu durumunuz geçici. Ve de şu sıralarda tamamen geçmiş olması gerek. Üstelik Ekim ayı sizin için son derece güzel ve verimli geçecek.

Yazarın Tüm Yazıları