Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sağlık için nefes alın (2)

Nefes alma işlemleri sırasında bütün dikkatinizi nefesinize yöneltmeniz gerekiyor. Sadece maksadınıza yönelik düşünce içinde bulunmalı, başka düşüncelere izin vermemelisiniz. Sadece nefesinize yoğunlaşmalısınız.

Nefes alırken, ‘‘İçime sağlık akıyor’’ nefes verirken ise, ‘‘Bütün hastalıklar uzaklaşıyor’’ şeklinde düşüneceksiniz. Soluk alırken ‘‘Kendime güveniyorum’’ soluk verirken, ‘‘Bütün korkularım kayboluyor’’, soluk alırken, ‘‘Yaşama sevinci ile doluyorum’’ soluk verirken, ‘‘Çöküntü halim kayboluyor’’ soluk alırken, ‘‘Dünyayı seviyorum’’ soluk verirken, ‘‘Asabi halim geçiyor’’ güçlü ve cesurum’’ soluk verirken, ‘‘bütün zayıflığım kayboluyor’’, soluk alırken, ‘‘zihinsel faaliyetim artıyor’’ soluk verirken, ‘‘Kararsızlığım kayboluyor’’ soluk alırken ‘‘Evrensel bilgi ile birleşiyorum’’ soluk verirken, ‘‘Endişe ve şüpheler kayboluyor’’ şeklindeki düşüncelerden kendinize uygun olanını seçip net ve açık bir biçimde düşüneceksiniz.

Hepsini sırayla düşünebileceğiniz gibi, bir teki üzerine de yoğunlaşabilirsiniz. Mesela, iki dakika boyunca soluk alırken ‘‘Kendime güveniyorum’’ soluk verirken ‘‘bütün korkularım kayboluyor’’ şeklinde düşünerek çalışmayı yapabilirsiniz. Tek bir fikre yönelmek, o kavramın anlamının sizde açığa çıkmasını sağlayacaktır. Beş kez üst üste tarif edilen biçimde nefes uygulaması yaptıktan sonra normal nefes alışınıza dönecek, bir süre dinlenecek ve tekrar beş kez nefes alacaksınız. Böylece havada serbest halde bulunan hayat enerjisini içinize çekmiş olacak ve canlandığınızı hissedeceksiniz.

Yazarın Tüm Yazıları