Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Topraklama çalışması (2)

Şimdi çalışmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle sabah uyandığınız ve yataktan kalkmadan yapacağınız çalışma çok önemli. Uygulama sırasında gözleriniz açık ya da kapalı olabilir. Fakat, yeni başladığınız zaman gözlerinizin kapalı olması dikkati yoğunlaştırmanızı kolaylaştıracaktır.

Uykudan uyandıktan sonra yattığınız yerde bütün dikkatinizi bedeninize yöneltin. Kolunuz, bacağınız, yüzünüz ve hatta mümkünse bütün organlarınızı teker teker hissetmeye çalışın. Acıyan, kaşınan, karıncalanan, cildiniz, kaslarınız, kalbinizin atışı, ciğerleriniz kısacası tamamen bedeninize yönelin ve kuvvetli bir biçimde hissetmeye çalışın.

Bunun için isterseniz organlarınızı zihninizin içinde resim olarak görmeyi deneyebilirsiniz. Fakat, bunu yapmanız şart değil. Bedeninizi duygu olarak güçlü bir biçimde hissetmeniz yeterli. Böylece bedeninizde olduğunuzu duyumsayacaksınız.

Tabii bu arada olabildiğince bedeninizin gevşemesine özen göstermelisiniz. Yani bu çalışmaya başlarken adalelerinizin gevşemesi önemli. Tabii zihninizin de... Böylece çok daha net ve katı bir cisim olarak bedeninizi hissedebilirsiniz.

Sonra üzerinizdeki gökyüzüne zihinsel olarak uzanın. Ve kuvvetle gökyüzünü düşünün. Yukarıdan size doğru parlak beyaz renkli bir ışık halinde kozmik enerjinin tam kafanızın üzerinden bedeninize aktığını hayal edin.

Aslında zihninizde resim olarak bunu görmeniz şart değil. Daha çok böyle bir enerjinin başınızın üzerinden bedeninize doğru yavaş yavaş yayıldığını hissetmeye çalışın.

Başınızın üzerinden bedeninize akan enerjinin omurganızdan aşağı bacaklarınıza doğru indiğini duyumsayın. Bu enerjinin ayak tabanlarınıza kadar geldiğini ve buradan çıkıp toprağın derinliklerine doğru gittiğini düşünün.

Dünyanın merkezine kadar uzandığını hayal ettikten sonra buradan yeşil bir ışık olarak size geri döndüğünü düşünün. Ayak tabanlarınızdan yukarı doğru yayılıp başınıza kadar yükseldiğini hissedin.

Böylece hem kozmik enerji, hem de dünyanın enerjisi bedeninizde dolaşmaya başlamış, ayrıca bedeniniz gökyüzü ve yeryüzüne uzanmış oluyor.

Başınızdan ayak tabanlarınıza doğru bu enerjileri bir kez daha dolaştırdıktan sonra kıpırtısız ve düşüncesiz bir süre kendinizi öylece bırakın. Bu sırada uykuya dalabilirsiniz. Bunun önemi yok. Zamanla çok daha uyanık olabilecek, üstelik gün boyu kendinizi hem daha zinde, hem de etrafınızdaki olaylara karşı daha uyanık hissedeceksiniz.

Şayet bu çalışmayı düzenli olarak yapmayı başarabilirseniz ve tabii gün içinde herhangi bir zamanda yapabilirseniz, bir süre sonra sizi korkutan, endişelendiren ya da huzursuz eden ne varsa, bütün bunların yavaş yavaş azalmaya başladığını ve duyarlılığınızın arttığını anlayacaksınız. Üstelik her zamankinden çok daha enerjik olduğunuzu hissedeceksiniz.

Yani kişiler, olaylar ve mekanlar artık sizin için anlam kazanmaya başlayacak. Korkularınızın ve baskı yaratan unsurların nedenlerini çözebilecek ve hakim olabilecek duruma geçeceksiniz.



Yazarın Tüm Yazıları