Yasemin Boran: Merkür, Mars, Pluton







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür, ocak ayından beri Kova Burcundaydı. Yavaşladı. Geri gitti. Yavaşladı, derken nihayet hızlı hareket etmeye başladı.

Bu akşamın ilerleyen saatlerinde Merkür, Kova Burcu'ndan çıkıp Balık Burcuna giriyor. Balık'taki Merkür, astroloji diliyle zayıflamış oluyor. Yani sembolize ettiği özellikleri vurgulayamıyor. Açığa çıkartamıyor. Ve çabucak geçip gidiyor! Bu demektir ki, olayları değiştirecek potansiyel oluşmayacak.

Bu arada çok yüksek potansiyelli bir enerjinin açığa çıkacağını haber vermek istiyorum. Bu nedenle de Merkür'ün durumunu anlatıp oyalanıyorum. Çünkü, Savaş Tanrısı Mars ile Yeraltı Tanrısı Pluton birbirlerine kavuşuyorlar. Yani güçlerini birleştiriyorlar. Bu muazzam gücü anlatmak da pek kolay değil. Bu nedenle Tanrıların Habercisi Merkür'ün gizemli Balık'a geçtiğinden dem vuruyorum. Neyse lafı fazla uzatmadan Mars-Pluton kavuşumu ne demek, biraz bundan söz edeyim.

Bir Ateş olan Yay Burcu'nda meydana gelen bu kavuşum, bugünden itibaren bir haftalık süreç içinde etkili olacak. (Tabii bu etkinin sadece harekete geçtiği zaman. Etkinin sonuçlarını sonraki günlerde hep birlikte izleyeceğiz.) Harekete geçen bu muazzam enerjinin açığa çıkaracağı güç, köklü değişiklikleri meydana getirebilir. Bu değişikliklerin hangi yönde olacağı ise tamamen size kalmış bir şey.

Şimdi bu ne demek, diye sorabilirsiniz. Efendim, olayların yaratıcısı yıldızlar olmayıp ‘‘insan’’ olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü, bu, çok önemli bir bilgi.

Bir olay için gerekli olanları siz önceden hazırlıyorsunuz. Tıpkı yemek yapmak için malzemeyi hazırladığınız gibi... Sonra bu hazırladığınız olayların açığa çıkabilmesi için ateşleyici bir güce ihtiyaç var. İşte o harekete geçirici, olayların açığa çıkmasını sağlayan güç de yıldızlar. Tıpkı yemeğin pişmesi için ateşe ihtiyacınız olduğu gibi, olayların oluşması için de kozmik enerjilere ihtiyaç var.

İşte, bu yüzden Mars-Pluton kavuşumunun yüksek ısıya sahip ateşleyici gücünün büyük değişimlere neden olabileceğini söylüyorum ama bu değişimin hangi yönde olacağını siz düşünüp bulun diyorum. Çünkü, değiştirilmesi gereken ne varsa, bütün bunların hepsini siz hazırladınız. Tabii ki, hem kişisel, hem de kitlesel değişimlerinizin yönünü de siz saptayacaksınız. Yalnız çok rica ederim, düşünceleriniz olumlu yönde olsun. Çünkü, düşünceleriniz ve duygularınızın gücü, Mars-Pluton birleşiminin açığa çıkardığı büyük ateşi yıkmak için mi, yoksa yapmak için mi, kullanacağınızı belirleyecek. Bu nedenle yapıcı düşüncelerinizi olumlu duygularınızla birleştirin diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları