Yalçın Bayer: Yavuz'un mektubu







Yalçın BAYER
Haberin Devamı

ANAP Genel Başkanı Yılmaz'ın oğlu, PETROM'un ortaklarını doğruladı

BAŞBAKAN Mesut Yılmaz'ın, Amerika'da okuyan büyük oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'dan bir elektronik posta aldık. Yılmaz, PETROM ortaklarıyla ilişkilerine açıklık getiriyor, ortakların çok sevdiği büyük abileri olduğunu anlatıyor; ‘‘Dostluklarını saklama gibi kişiliksiz bir davranış içinde olamayacağını’’ belirterek, bu yayınların da babasına karşı ‘‘ANAP ve temsil ettiği demokrasi, özgürlük, temiz ve güdümsüz siyaset çabasına karşı yürütülen karalama kampanyasının’’ bir parçası olduğunu söyledi.

Yılmaz'ın mektubu şöyle:

‘‘Ahmet Ünal Durak'la sanıldığının aksine Türkiye'nin lobi faaliyetine başladıktan sonra tanıştım. Kendisi ile bir ağabey-kardeş ilişkisine varan bir dostluğumuz olduğu doğrudur. Ama bu dostluk ilişkisi hiçbir zaman ortak iş ilişkisine dönüşmemiştir. Kendisi Virgina'da yaşar ve özel işleri dolayısıyla sık sık Türkiye'yi ziyaret eder. Bu ziyaretlerinde mümkün oldukça beraber vakit geçiririz. Beraber görünmemiz, hakkımızda birçok dedikodu üretilmesine vesile olmuştur. Ben kişiliksiz bir insan değilim, bu yüzden de bu dostluğu saklama gibi bir davranış içine girmem, takdir edersiniz ki mümkün değildir.

- EROL Gökyaprak'la ailemizin yanında görevli iken tanıştım. Kendisi son derece dürüst, şerefli ve haysiyetli bir emniyet görevlisidir. Başkomiser olarak polis teşkilatından emekli olmuştur. Emekliliğinden sonra da dostluğumuz aynı şekilde devam etmitir. Kendisini Ünal Ağabey ile tanıştıran da benim. İlerde okulumu bitirince beraber çalışmayı arzu edeceğim yapıda; tanımaktan mutluluk duyduğum bir insandır.

- PETROM şirketine gelince; Ünal Ağabey'den edindiğim bilgiye göre geçen sene şubat ayında Ünal Durak, Erol Gökyaprak, eşi Rahime Gökyaprak, Erol Ağabey'in arkadaşı Ersoy Yüksel ve yine arkadaşları Murat Arslan'ın ortaklığı ile kurulmuştur. Tek iştigal konusunun modern otogaz istasyonları kurmak olduğu belirtilmiştir. Bildiğim kadarı ile şu anda yedinci istasyonları faaliyete geçme aşamasındadır. Bunun dışında herhangi bir ticari faaliyeti olmamıştır. Akaryakıt satışı ve pazarlaması ile kesinlikle ilgili değildir. Mavi Akım projesi ile ilgili olması ise söz konusu bile olamaz. Hiçbir enerji işinde, bunun da ötesinde devletle şu veya bu şekilde alakalı hiçbir işle iştigal etmediği açıktır. Bu bilgiler kısa bir araştırma ile kolaylıkla teyit edilebilir.

KARALAMA KAMPANYASI

- Kanımca bu dedikodular Türkiye'de Mesut Yılmaz, ANAP ve temsil ettiği demokrasi, özgürlük, temiz ve güdümsüz siyaset çabasına karşı başlatılan karalama kampanyasının bir parçasıdır. Düşündürücü olan bu kampanyanın başarısız olduğu ve çarenin yakın aile bireylerine saldırmakta bulunduğu gerçeğidir. Amerika'da okuyan bir üniversite son sınıf öğrencisini dahi kavganın merkezine taşımaktan çekinmeyen bu zihniyet, biz gençleri ülkemizin aydınlık geleceği için çok daha güçlü olmaya sevk eden ve bu mücadelede başarılı olabilmek için nelere gögüs germemiz gerektiğinin ipuçlarını veren bir işarettir.

Bu yazıyı yayınlayarak cevap hakkımı kullanmama aracı olursanız sonsuz mutluluk duyarım. Saygılarımla.’’

Durak: Yavuz'u kardeşim gibi severim

TÜRKİYE'nin Mesut Yılmaz dönemindeki lobi şirketi Pottan Bogs şirketinin çalışanı Ahmet Ünal Durak, Amerika'dan arayarak, PETROM konusunda şunları söyledi:

‘‘Benim geçmişim finansçılık ve mühendisliktir. Ben bu şirketi 2000 yılının şubat ayında birkaç arkadaşımla kurdum. LPG otogaz işi yapmak istedim. Fakat aradan birkaç ay geçtikten sonra hisselerimi Erol Gökyaprak'a devrettim. Erol'la beni tanıştıran Yavuz Yılmaz'dır. Erol, çok dürüst ve sevdiğim bir kişidir, beraber iş yapalım dedik ve kurduk. Ama işte umut görmediğim için Amerika'ya döndüm. Arkadaşlarımdan öğrendiğime göre, bu şirketin öyle ihale takibi gibi işi yokmuş ve iftiradan öteye gitmiyormuş.

- Yavuz Yılmaz.

- Beni velisi diye yazıyorsunuz; Amerika'da böyle bir uygulama yoktur. Yavuz kardeşim gibi sevdiğim bir üniversite öğrencisidir. 21 yaşında bir öğrencinin böyle haberde adının geçmesi beni son derece üzdü.

- Sizin geçmişiniz, Amerika'da lobi faaliyetleriniz de biliniyor.

- Ben Türkiye'nin tanıtımını yaptım. Lobi şirketi Pottan Bogs'a öyle yazdığınız gibi 3.5 değil 2 milyon dolar verilmiştir. Türkiye için ailemin hayatını tehlikeye atarcasına iki yıl çalıştım. Ama bunu Türkiye'de kimse anlamadı ve takdir etmedi. Ben bu lobi şirketinde çalıştığım zaman ne bir Ermeni teklifi, ne de PKK şeyi Meclis'in kapısına geldi. İnsan Hakları konusunda Türkiye'yi en yüksek seviyeye çıkardım. Amerika'da Ermeni, Rum ve PKK lobisini ben çökerttim. Onun için onların hedefi oldum. Bugün Ermeniler'in Amerika'da neler yaptığını biliyorsunuz.

Bu başka PETROM

PETROM R.A. petrol arama, üretim ve rafineri faaliyetlerinde bulunan bir Romanya devlet şirketidir. Şirket, Türkiye'de Petrom Exploration Mediterranean Inc. adı ile petrol arama ve üretim faaliyeti yapmaktadır. Yazılarınızda yer alan Petrom Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Bu konuda şirketimiz hakkında kamuoyunda soru işaretleri oluşmaması için gösterdiğimiz hassasiyeti anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

Nihal BERKER-Hukuk Danışmanı-ANKARA

Ulaştırma'ya dikkat

'BEYAZ Enerji' operasyonu ile ilgili olarak değişik tepkiler alıyoruz. Ankara'dan açılan bir telefonda, soruşturmacılara bir çağrı var: ‘‘Bu konudaki soruşturmayı yürütenler Ulaştırma Bakanlığı'na da bir yönelseler; TEAŞ ve TEDAŞ'ta görev yaparken geçmişte buraya gönderilen üst düzey bürokratları da sorgulasalar nasıl olur? Her iki kurumda beş müfettiş soruşturma yaptığına göre, dilerim bu isimlere ulaşılır.’’ Gerçekten öyle mi bilmiyoruz ama bazı siyasiler korudukları bürokratları başka kurumlarda görevlendirerek, yapılanları örtüyorlar. Aynı Tarım Bakanlığı'nda hayali ihracata yol açan izinleri verenlerin bazı kurumlarda saklandığı gibi...

Toz kondurmayın

BAŞBAKAN Bülent Ecevit'e... Değerlerinize daima yürekten şapka çıkardığımı belirtmek isterim. 81 yıldır Anadolu'da, gözlerimin ufku dışında kalan toprak parçası kalmadı.

Türkiye'de laik cumhuriyetçilerin gönlünde, gözünde ve kararında, Atatürk ve ordunun ve de ne olursa olsun, seviyeli demokrasinin önüne geçebilecek hiçbir değer asla ve de asla olamaz. Lütfen başta ordu olmak üzere bu hayati değerlere toz kondurulmasına izin vermeyin, efendim.

Tarihin 500 yıllık aynasında, Hafıza-i Beşer Nisyan ile Malul olmasın’’

M. Lütfi HODOĞLU-FETHİYE

SİZLERİ KINIYORUZ

ŞU an gündemde en büyük soygun olan Enerji Bakanlığı skandalını gündemden kaldırmak için yaptığınız bakan aşkı manşetiniz bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bakanın aşkı bizim hayat standardımızı değiştirmez. Bırakın aşkları, soygunların takipçisi olunuz lütfen. Yapay gündem yaratarak birilerine yardım edip halkı oyalamayın.

Nükhet ALBEKOĞLU-ANKARA

Yazarın Tüm Yazıları