Yalçın Bayer: İfrat ve tefrit Merve Kavakçı'ya...

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Demokrasi bir uzlaşma rejimidir. Ne yazık ki, daha ilk günden yüce Meclis'te uzlaşmayı ve kaynaşmayı önlediniz, huzursuzluk yarattınız.

Prof. Yaşar Nuri Öztürk, İslam'da 'Büyük Günahlar' isimli kitabında 'Bölünüp Parçalanma' başlıklı bölümde bakınız ne diyor:

‘‘Uçlar, daima kötüye ve huzursuzluğa götürür. Çünkü uçlar ifrat veya tefrit biçiminde bir aşırılık sergilerler. İfrat ve tefrit ise bir hastalıktır. Gerekçesi ne olursa olsun, ifrat ve tefrit psikolojik bazı hastalık, uyumsuzluk ve huzursuzluk olmaktadır. Bunun içindir ki Kuran orta yolu, denge ve huzur yolu olarak tanınmış, aşırılığı tahrip ve felaket olarak nitelendirmiştir.

Esas olan, hayatın devamı ve insanın barış ve mutluluğudur. Uçlar, işte bunu engelleyen gayretleri temsil ederler. Uzlaşmamak, dengeden kaçmak uçların belirgin özelliklerindendir. Bu hastalık, yine Peygamberimizin bir ifadesini kullanırsam, ülfetten kaçma yani kaynaşma ve kucaklaşmaya uzak kalmaktır ki böyle bir tutumu tabulaştıranlardan hayır gelmez.’’

Size saygımı yitirdim. Ama yine de sevgilerimi yolluyorum.

Doç. Dr. Türkan ARIKAN-17. Dönem Milletvekili-İSTANBUL

Güzellikleri

unutmayalım

38 bilgisayar, özel liselerde bulunmayan bir laboratuvar, en lüks sinema salonlarını aratmayan bir toplantı salonu, otel lobilerinden güzel bir giriş, koridor mermer, tertemiz WC'ler. Yanda okul giderlerini karşılamak üzere yapılan bir halı saha. Şık bir bekçi kulübesi... Kütüphane ve öğretmenler odası modern dizayn edilmiş. Camlar reflekte; okulun içini hem serin tutuyor, hem de aydınlatıyor. Okul içindeki yapma çiçekler, gerçekleriyle değiştirilirse hiçbir eksik kalmayacak.

Okulun yapılmasında, beldenin -Muğla, Akbük- yeniden seçilen belediye başkanı Halil İbrahim Şam, belediye olarak her türlü katkıda bulunmuş... Okulu yaptıran belediyeden hiçbir beklentisi olmayan Adapazarlı Nurullah Kocabıyık... Hayırsever kişi-belediye başkanı ve okul müdürünün çabalarıyla ortaya çıkan bu güzelliği haberdar etmek istedim. Gördüğümüz ve yaşadığımız çarpıklıkları duyurmada ne kadar çaba gösteriyorsak, güzel şeyleri paylaşmada da o kadar çaba göstermeliyiz diye düşünüyorum.

Hasan Tahsin US-ANKARA

Bu ilanı kınıyoruz

GAZETELERDE bir ilan: ‘‘Özel okullara niye para veriyorsunuz?’’ Ankara Özel Okullar Derneği'nin verdiği ilanı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan, 'Atatürk ilke ve inkılaplarını' kendilerine ilke edinen, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için çalışan, geleceğimizi onlara emanet edeceğimiz pırıl pırıl bir gençlik yetiştirmek için çaba veren tüm okul idarecileri, idareci yardımcıları ve öğretmenleri olarak kınıyor ve bu konuda MEB çalışanları olarak okuyucular arasında ikilem yaratan bu ilanın daha değişik bir üslupla tekrar yayınlanmasını istiyoruz.

Siz o doğrultuda yetiştiriyorsunuz da, biz nasıl yetiştiriyoruz.

Kasım KIZILSU ve arkadaşları-ANKARA

Şap aşısı

TARIM Bakanı Mahmut Erdil'e, Erzurumlu hayvan üreticileri soruyor: ‘‘Hayvanlarımıza vurulan şap aşısı, eskiden Şap Enstitüsü'nde üretildi. Ancak, aşıda ortaya çıkan bir virüs üzerine üretim durduruldu. Bakanlık bunun yurtdışından ithalini kararlaştırdı. İthalin bir firmaya verilmesi kuşku yaratıyor. Ciddi önlem ve araştırmalar yapılmıyor, en kolay iş ithal etmek oluyor. Bu işte de birilerinin parmağı olduğu anlaşılıyor. İthal aşı astarı yüzünden pahalı hale gelirse, bunun sorumlusu bakanlık olacaktır.’’

Yüksek tansiyon

TÜRKİYE'de 6 milyon yüksek tansiyon hastası var. Hipertansiyonla ilgili Türkiye'nin ilk sitesi http://www.geocities.com/HotSprings/Resort/9484/ hazırlanmıştır. Siteden yararlanıp gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca, Türkiye'de ilk kez hipertansiyonu olan hastaların ve hekimlerin birlikte tartışabileceği bir ortam yaratılmıştır. Bu tartışma grubunun hiçbir ticari gayesi yoktur. Bu ortama katılmak isteyen hastalar, ilksertekin0iname.com adresinden ulaşabilirler.

Doç. Dr. Tekin AKPOLAT-İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı



Yazarın Tüm Yazıları