Yalçın Bayer: Evlenemiyoruz

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Bizler, Ankara'da evlenmek için gün bekleyen yüzlerce çiftten sadece biriyiz. Nikáhımıza gün almak için Çankaya Evlendirme Dairesi'ne gittik. Dünyanın her yerinde olduğu gibi, biz de bir tatil günü nikáhımızı yapmayı arzu ediyorduk. Fakat tatil günü olarak sadece cumartesi 12.00-17.00 arası çalışan, herkesi üst üste 15 dakika arayla ite kaka evlendiren ve buna rağmen beş ay cumartesi günleri yer olmadığını söyleyen nikáh dairesi ile karşılaştık.

Ülkemizi yönetenlerin, bütün elçiliklerin ve aydınların çoğunlukta olduğu Türkiye'nin en gelişmiş ve en büyük ilçesi Çankaya'da; cumartesi-pazar günleri saat 19.00'a kadar halkın hizmetinde olan ve halkın takdirini alacak bir nikáh salonu hizmeti gerektiğini ve yakıştığını düşünmekteyiz.

Bizim gibi yüzlerce insanın pazar günleri kapalı olmasından dolayı geri döndüğünü, cumartesi günleri yer bulamayanların ise zaman sıkıştırmasından dolayı pişman olduklarını ilgililere duyurmak istiyoruz.

Dünyanın her yerinde nikáh ve düğünler tatil günleri olur.

Serap-Ali ÖZGÖREN-ANKARA

OKUR HATTI

ALKIŞ

‘‘Meslektaşlarımızın gazete ilanı verirken etik ve hukuk kurallarını çiğnemesinin kesinlikle önüne geçeceğiz. Doktorların ad-soyadı, uzmanlık dalı, kabul gün ve saati, adres ve telefon dışında bilgi olan tüm ilanlar hakkında soruşturma açıyoruz.’’

(İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri

Dr. Kemal ÖZBEK)

SSK'yı batıranlar

SSK hakkında aklıma bazı sorular geliyor. SSK açıklarının sebebi prim ödeyen işçiler midir yoksa?..

Sigortalı işçi çalıştırıp primlerini yatırmayan, düşük maaş gösterip eksik yatıran ya da sigortasız işçi çalıştıranlar mı?

SSK kaynaklarını ilaç firmalarına akıtanlar mı? (İlaç firmalarının verdiği tatil ve promosyonlar için...)

Aile hekimliğini uygulayıp en ufak hastalıkta polikliniklere giden insanlar yüzünden kaynak israfı yaratanlar mı?

Bir tomografi makinesini çalıştıracak uzman yokken, aynı makinenin randevusunu düzenlemek için 5 kişi görevlendiren hastane yönetimi mi?

SSK hastaneleri dururken (cihazlar işletilmediği için) özel hastane görüntüleme merkezlerine havale veren sorumlular mı?

Sistem bozuk olduğu için görevlerini yapamayan ya da hastalara hizmet etmenin görev olduğu bilincinde olmayan memur zihniyetli doktorlar mı? (Bunlar, muayenehanelerinde hastalara hizmet etmenin görevleri olduğunu bilirler!)

SSK'nın, primlerini ödeyen üyeleri için bir lütuf olduklarını düşünürler mi? (Oysa o insanlar ve primleri olmasa kurumlar da olmaz.)

Hangisi?..

Serhan YILDIRIM-İSTANBUL

Aday oldum, yandım

TPAO'da 16 yıldır çalışan bir bayan petrol mühendisiyim. Milletvekili seçimlerine katıldım. Kazanamadım, geri döndüm. Kıdem olarak kaldığım yerden devam etmeme rağmen, 16 yıl hizmetimin karşılığı olan kıdem tazminatımın yandığı belirtilmektedir. Çalışma Bakanlığı'na yazdığım dilekçelerden bir sonuç alamadım. Bu bir haksızlık değil mi? Bizlerin önüne engeller koyup siyaseti ayrımcılık aracı olarak kullanmaya kimsenin hakkı yoktur.

D. Duygu SUCUKA-Petrol mühendisi-ANKARA

FEVZİ AYTEKİN'e... Çevre Bakanlığı'nda sözleşmeli çalışan personeliz. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunu olmamıza rağmen normal kadrolu teknik eleman olarak çalışan arkadaşlarımızdan daha düşük ücret alıyoruz. Diğer kamu kurumlarında benzer statüde çalışan teknik elemanlar kurum içi sınavlarla kadroya geçirilmiş olmasına rağmen Çevre Bakanlığı'nda böyle bir çalışma neden yapılmıyor?



Yazarın Tüm Yazıları