Yalçın Bayer: Böyle turizm olmasın

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Antalya, Kemer'den yazan bir vatandaşın ibret mektubunu okuyalım: ‘‘Sayın Sadettin Tantan'ın dahiliye bakanı olması isabetli bir karar. En kapsamlı reform teşkilatının da yapılması lazım. Geçmiş 50 yılı hatırlıyorum. İnanın polis karakollarında hiçbir iyileşme yok. Öncelikle mali ve siyasi durumumuz sorgulanıyor, ardından ona göre işlem yapılıyor. Yazı Kemer'de geçiriyorum. Nelere tanık olup, neler duymuyoruz ki... Barlarda dövülen, sokakta çantası çalınıp kolu kırılan; iyi niyetinden istifade edilip dolandırılan; iki kişilik yemek için 40-50 milyon parası alınan; her turist gibi bizim dövdüğümüz 'köpeklere yemek verdiğinden ve bu köpeklerden birinin bir kişiyi ısırdığı' iddiasıyla (Davacı Çoşkun Aras, Davalı Anna Chiristina Anderson) turistin savcı ve hakim karşısına çıkartılarak tazminat (25 milyon manevi, 46.9 milyon maddi) istenmesi...

Polis ve jandarma karakolları Kemer'in en işlek caddesinde. Bundan yararlanan bazı polisler, kapının önüne sıralanıp yarı çıplak turist seyrediyor. Kemer'e müfettiş gönderilip araştırma yaptırılırsa çok daha ilginç ve vahim olaylar ortaya çıkacaktır.

Bu yıl az turist geldiğinden buralar bu gezen insanlarla dolu. Bu kişiler çok saldırgan oluyor. Para için her şeyi yapabiliyorlar.

Bizlere bir turistin 100 turist getirileceği öğretilmişti. Neden bir turistin 100 turist götüreceği öğretilmiyor.’’

Asker öğretmenlerin isteği

MANİSA'dan asker öğretmenler adına bir genç yazıyor: ‘‘Bizler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çalışan asker öğretmenleriyiz. Kasım 1999 tarihinde terhis olacağız. Ancak bu bölgede çalışan bütün arkadaşlarımız, eylül ayında eski görev yerlerimizde başlamak istiyoruz. Ben ve arkadaşlarımdan çoğu evli, eşleri çalışmakta. Adı geçen bölgelerde 14 ay çalıştık. Eğitim öğretimin yarıda kalmaması ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için sizlerden bu konuda bizlere yardımcı olarak, isteğimizi ilgililere duyurmanız umudunu taşımaktayız.

Bu bölgede çalışan asker öğretmen arkadaşlarım eş ve çocuklarını almadan görev yaptılar. Zorluklarla karşılaştığımız günler oldu. Bizler o bölgede çalışıyor olarak göründüğümüz için yeni öğretmen alınmayacak. Kasım ayından sonra bu bölgelerde atamalardaki aksamalardan dolayı okulların çoğu kapanacak. Çocuklarımız öğretmensiz kalacak. Burada öğretmen, öğrenci ve velilerin sıkıntılarını giderecek bu uygulamanın bir an önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çözüme kavuşturulması herkes için bir menfaattir. Bu durumu göz önünde tutacağına inandığımız sayın büyüklerimizin ilgilerini sabırsızlıkla bekliyoruz.’’

Sözleşmelilere...

ÇEVRE Bakanlığı'ndan açıklama: Bütün kamu kurumlarında çalışan 4/B sözleşmeli personelin ücreti aynıdır. Ücret tespitinde Bakanlığımızın bir rolü bulunmamaktadır, bu nedenle kurumlar arasında farklı ücret ödenmesi söz konusu değildir. Kamu kuruluşlarında 4/B sözleşmeli statüsünün dışında sözleşmeli personel de bulunmaktadır. Bakanlığımızda bu tip sözleşmeli personel sayısı 274 olup, merkez ve teşra teşkilatında bu personelin atanabileceği nitelikteki boş kadro sayısı 40 kadardır. Bunların memur kadrolarına geçirilmeleri ancak kanun veya KHK ile mümkündür. Buna rağmen tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmeleri konusunda bakanlığımızca bir çalışma yapılmış olup, halen TBMM gündeminde bulunan Çevre Bakanlığı Kuruluş Esasları hakkındaki 443 sayılı KHK'nın değişikliği teklifimizde yer alan ek geçici madde ile bu sağlanmaktadır.

BENİ çileden çıkaran TV'lerdeki alt yazı rezaletine değinmek istiyorum. Bu alt yazıları kimler yazıyorsa tümü Türkçe cahilleri ve de işitme engelliler için. Yazılar tamamen imla hataları ile dolu olduğu gibi haberde konuşan insanın ağzından çıkan ve bizlerin duydukları ile aşağıda yazılan kelimeler farklı çıkmaktadır. Lütfen TV kanalları bu konulara dikkat etsinler.

Zafer EMLEK-İZMİR

AYVALIK'a, hafta sonu kızımın evine gittim. Cumayı cumartesi bağlayan gece saat 03.45'te eve hırsız girdi. Olayı 03.50'de Alo 155'e bildirdik. Beş dakika sonra polis geldi. Tarif üzerine kısa bir süre içinde hırsız ve gözcülük yapan diğer iki kişiyi yakaladı. Bu olay nedeniyle özveri ile çalışan Asayiş Şubesi'nden Muzaffer ve Mustafa isimli polislere, şeffaf karakol anlayışı içinde görevlerini yerine getirenlere teşekkür ediyorum.

Ömer DÜMEN-BALIKESİR



Yazarın Tüm Yazıları