Vücuda kış bakımı

Kış mevsiminde cildimiz soğuktan ciddi biçimde etkileniyor.

Ancak artık yorgun ve solgun kış ciltleri geçmişte kaldı. Çünkü doğru bir bakımla onu sağlıklı ve yumuşacık bir kış cildine dönüştürmek elimizde...

Kış yüzünü yavaş yavaş gösteriyor. Cildimiz şimdi ihtiyacı olan nemi yeterince alamıyor ve kan dolaşımı artık eskisinden daha yavaş... Ayrıca cildin koruyucu tabakası bu mevsimde her zamankinden daha ince... Yağbezleri ise sekiz derecenin altında aktivitelerini neredeyse sıfırlıyor. Bu da yüzeyde kuruluğa bağlı ince kırışıklıkların ve kuperozların oluşumuna yol açıyor.

Tüm bu olumsuzlukları yaşamamak, etkili bir el, yüz, vücut ve saç bakımıyla mümkün. Böylelikle baştan ayağa kış mevsiminin tadını çıkarabilirsiniz.

ELLER VE DUDAKLARA ÖZEL İHTİMAM

Eller, soğuklardan doğrudan etkilenen organlarımız. Bu yüzden zaman zaman kuru, hatta çatlak bir görünüme bürünmeleri doğal. Özellikle elleri yıkamak cildin doğal koruyucu mantosuna zarar verdiği için, pantenol ve yoğun bitkisel yağ içerikli ellere özel kremler kullanmak yerinde olur. Açık havada mutlaka eldiven takmayı ihmal etmeyin.

Bu dönemde içimizi ısıtan kalorifer, havayı kuruttuğu gibi cildimizin de nemini kaybetmesine neden oluyor. Sonuçta cilt gergin, zaman zaman kepekli ve güçsüz bir görünüm alıyor. Soğuğun etkisiyle nem alma yeteneği azalan dokuları yeniden canlandırmanın yolu ise shea ya da badem yağı içerikli kremler kullanmaktan geçiyor.

Dudaklar yüzün en hassas cildine sahip... Aynı zamanda soğuğun etkilerine karşı en savunmasız bölgesi. Bu yüzden normal bir dudak bakımı özellikle kış günlerinde yetersiz kalabiliyor. Artık parmakları özel dudak bakım ürünlerine derince daldırma zamanı! Dolayısıyla dışarı çıkmadan önce yoğun içerikli bir dudak ürünü kullanmanızda fayda var.

Yaza hazırlık kışın başlıyor

Antalya Belek’te bulunan Xanadu Resort Hotel, nisan ayında açılan Shang-du spa’sıyla bedenleri şimdiden yaza hazırlıyor. Huzur ve rahatlamanın kutsal tapınağı, 10 ayrı delüks terapi odasında ayurveda, Avrupa ve Asya masajları, otantik kese ve vücut kürleri, su terapileri, cilt bakımları, manikür ve pedikür uygulamalarıyla cezbediyor. Spa’daki Türk hamamı ise adeta bir kültür şeklinde uygulanıyor. Burada kendinizi tıpkı saraylardaki sultanlar gibi hissetmeniz için her türlü detay düşünülmüş. 20 dakikalık uygulama sırasında gül, yasemin ve amberle yapılan kese ve köpük masajıyla tam bir hamam sefası yaşatılıyor.

Ne kadar yoğun o kadar etkili

Her ne kadar vücudumuz bu soğuk mevsimde kalın kazaklar içinde ısınıyor olsa da, bu giysilerin cildi tahriş ettikleri gerçeğini görmezden gelmek zor. Önce güneş ışınlarının azalması, ardından aşırı derecede ısıtılan odaların kuruyan havası, cildimizin de kuru, cansız ve yer yer kepekli bir hal almasına sebep oluyor. Bu mevsimde ekstra porsiyon bakım kremleri acil yardımcılarımız olabilir.

Yağlı cilt bakım kremleri, kremler arasında en zengin içerikli olanı... Cildi sadece soğuktan korumakla kalmıyor, dirsekler ve topuklar gibi çok kuru bölgeleri de yumuşatıyor. Tabii bu özel bakımları sadece kışla sınırlandırmak gerekmiyor; bahar aylarında da vücudunuza aynı özeni göstermelisiniz. Böylelikle yaza da hazırlıklı girmiş olursunuz.

Saç maskeleriyle özel bakım

Saçlarımız da kış soğuğuna her zaman hazırlıklı olmuyor. Kar ve nemli hava dışında kuru kalorifer havası da saç tellerini yıpratıyor. Bu durumda özel bir bakımın tam zamanı. Ancak saçların etkili maddeleri almaları için sıcağa ihtiyacı var. Dolayısıyla kendileri ısı üreten bakım ürünlerinin yanı sıra saç maskesi uyguladıktan sonra saunada biraz zaman geçirebilirsiniz.

ÜRÜN MARKET

Cildinizi kışa hazırlayın

Yaz aylarının sonunda cilt genellikle kurumaya, nemini yitirmeye başlar. Kışın özellikle rüzgar, soğuğun etkilerini artırır ve ciltteki nemi uzaklaştırarak cilt yüzeyinin aşırı derecede soğumasına ve kurumasına neden olur. Winter Face Yüz Kremi, içeriğindeki A ve C vitamininin dış etkenlere karşı koruma ve hücreleri yenileme özelliği sayesinde, cildin nem seviyesini dengeler. Soğuktan koruyan cildin pul pul olmasını önler, sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Fiyatı 5 YTL.

Mükemmel saçlar

Hobby’nin yenilenen ve zenginleştirilen formüllü saç spreyi ve saç köpüğü sayesinde saçlarınıza şekil vermek artık daha kolay. Hobby Saç Spreyi ve Köpük Serisi, saçınızın şeklinin her türlü hava koşulunda uzun süre dayanmasını sağlıyor. Saçınıza ekstra parlaklık verirken içeriğindeki Pro-Vitamin B5 ile de saçta koruyucu bir tabaka oluşturuyor.
Yazarın Tüm Yazıları