Tarık gümbür gümbür gelmiyor

BBG evine katılan insanların ruhen çok sağlıklı olduklarını düşünmüyorum.

Herhalde hiçbir normal insan 100 günü, tanımadığı insanlarla üstelik tüm Türkiye kendisini izlerken 4 duvar arasında geçirmek istemez. Bu anlamda hoşgörü gösterebildiğim tek bir durum var.

Şarkı yazan ve söyleyen birinin şöhret olup albüm yapabilmesi için inanılmaz bir fırsat BBG.

Tarık ilk BBG yarışmacılarından olmanın da rüzgarını arkasına alarak, çıktı kendi şarkılarını söyledi. Daha yarışma bitmeden şarkılar dillerde dolaşmaya başlamıştı bile.

Yarışmadan hemen sonra alelacele stüdyoya girdi ve 15 gün gibi kısa bir sürede kaydettiği albümü yaklaşık 1 milyon adet sattı.

Hem de Tarkan'la aynı anda piyasaya çıkmasına karşın... Bugün kimse Tarık'ı 'BBG Tarık' olarak anmıyor. Hali, tavrı, duruşu ve satış başarısıyla piyasada saygın bir yer edindi kendine.

Bu açıdan, kaset çıkartan Melih, Demircan ve Hacer'den, spor yazarı olan Edi'den, Akmerkez Hülya'dan farklı algılanıyor.

Sözün kısası ben Tarık'ın ikinci albümünü merakla bekliyordum.

Bakalım haklı şöhretini sürdürüp kendi kendini aşabilecek, iyi bir albüm üretebilecek miydi?

'Kusursuz Aşk'ı dinledim ama aradığımı bulamadım. Her şeyden önce Tarık, ilk albümdeki kadar iyi şarkılar yazamamış. Dışardan aldığı şarkıların da kendi yazdıklarından pek farkı yok.

Albüm geneli itibariyle beylik akorlar üzerinde yürüyor. Hadi ondan geçtim; illa ki kulağı yakalayan lokomotif melodiler de yok.

İlk albümün acelesinden düzenlemelere pek vakit ayrılamamıştı. Onun gazı mıdır nedir, bu albümde düzenlemeler çorba gibi.

Enstrümanistlerin listesine bakınca Tarık'ın arkasında senfoni orkestrası falan çalıyor sanıyorsunuz. Ama işin aslı; trompeti, saksofonu, obuası, klarneti, kemanı, violası, çellosu ile son derece yorucu ve piyasa düzenlemeler yapılmış.

Sound, çok eski. Sözler deseniz 'yar, ah, vah' düzeyinde. Orada da bir ilerleme yok.

Dürüst olmak gerekirse albümde hiçbir şarkıyı beğenmedim. Ancak çıkış şarkısı 'Gümbür Gümbür'den sonra 'Güller Benim' ve 'Leblebi'ye oynarlarsa satışı olumlu etkileyebilir diye düşünüyorum.

Yine de bu albümün, ilk albümün satış başarısını yakalaması zor gözüküyor.
Yazarın Tüm Yazıları