Sevgilim esrarengiz bir adam

Sevgili ablacığım, ben 21 yaşında varlıklı ve buranın tanınmış ailelerinden birinin kızıyım. Ailem oldukça tutucudur. Ama benim 10 aydır çıktığım bir genç var.

Onu çok seviyorum ve onun için yapmayacağım hiçbir şey yok. O da beni sevdiğini söylüyor. Ancak o burada yalnız yaşıyor. Ailesinin Bursa'da olduğunu söylüyor. Çok içine kapanık ve sessiz bir genç. Bana ne kendisiyle ne de ailesiyle ilgili hiçbir şey anlatmıyor. Üniversite mezunuymuş. Burada bir şirkette çalışıyor. Ama bana işyerinin telefonunu bile vermiyor. Yalnızca cepten konuşuyoruz. Geçmişi hakkında, ailesinin kimler olduğu hakkında bir şey bilmiyorum. Sorduğum zaman da laf karıştırıyor ya da ‘‘Boşver, ailemi ne yapacaksın ne gereği var’’ gibilerden sözlerle geçiştiriyor. Yalnız yaşadığını söylüyor ama, beni hiç evine davet etmedi. Ben bu durumdan çok huzursuz oluyorum. Geçmişinde kendisini rahatsız eden karanlık bir şeyler olduğundan kuşkuluyum. Onun hakkında bilgi edinmek için yapabileceğim bir şey var mı? Bana akıl verir misin? Konya'dan Çağlayan



SEVGİLİ
kızım, bu genç evini barkını, ailesini bırakıp çalışmak için oraya gelmişse, belki ailesinden ve çevresinden uzaklaşmak ihtiyacı duymuştur. Bunun ciddi bir nedeni de olabilir. Ama bunu sana açmak için zamana ihtiyacı vardır. Belki sana daha fazla güven duymak istiyor. Belki bazı tatsız olaylara karıştığından, bunları sana anlatırsa senden tepki görmekten çekiniyor. Belki de ailesi seninkiler gibi zengin ve iyi durumda olmadığından, daha mütevazı insanlar olduğundan böyle bir endişe içinde. Belki annesi babası eğitimsiz ve kendi hallerinde insanlar. Senin ailenin ve alıştığın ortamın durumu onu böyle suskunluğa itmiş olabilir. Senin bilgin, görgün onu rahatsız etmiştir. Bildiğin gibi kızım, erkekler bu konularda kolaylıkla aşağılık kompleksine kapılabilirler. Sen bu alanda ne kadar meraklı, araştırıcı bir tavır içine girersen, o da o kadar çekingen ve içine kapanık olacaktır. Bence bu genç adamı fazla zorlama. Onun sana güven duyup daha rahat açılabilmesi için biraz zaman ver. Ona fırsat tanı. Sabırlı olursan sen kazançlı çıkarsın kızım. Madem bu genci seviyor, beğeniyorsun. Zaman içinde onun güvenini kazanabilirsin. Eğer senin onu kınamayacağına, ailesinin ya da geçmişindeki bir sorun nedeniyle ondan uzaklaşmayıp, onu küçümsemeyeceğine inanırsa eminim sana yavaş yavaş açılacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları